In beeld | Sfeervolle Open Dag in Johan Cruijff ArenA

Header Open Dag Rensch 1920
Header Open Dag Rensch 1920

Lachende kinderen, gevulde tribunes en veel Ajacieden op het veld: de mooie taferelen dinsdag tijdens de Open Dag in de Johan Cruijff ArenA. Van interviews met de trainer, de nieuwe aanvoerder en de Ajax Vrouwen tot enkele feestelijke optredens en een open training: alles kwam voorbij.

Tags

  • #OpenDag

Socials

Het stadion waar Ajax zaterdag de Eredivisie start tegen Heracles ging rond 13:15 uur open voor de fans. Met fungames, muziek en een Ajax-quiz werd er toegeleefd naar de start van de Open Dag.

Ajax Vrouwen
Rond iets over twee was het tijd voor de Ajax Vrouwen. Terwijl de Ajacieden een ronde maakten over het veld, stond de manager van de Ajax Vrouwen, Daphne Koster, bij stadionspeaker Rob van Rossum.

"We hebben een mooi seizoen achter de rug waar alle puzzelstukjes in elkaar vielen met een prachtig kampioenschap als resultaat. Ook nu is de sfeer weer goed en heb ik vertrouwen in de opbouw van ons team. De meeste sterkhouders zijn gebleven en er zijn jonge talentvolle spelers toegevoegd. Het niveau waar we vorig jaar mee zijn gestopt, is er nu weer. De bravoure waarmee we nu trainen en spelen geeft een gerust gevoel", vertelde Koster aan de zijlijn.

Nadat de Ajax Vrouwen hun ronde hadden gemaakt, de fans hadden begroet én shirts het publiek inschoten was het tijd voor enkele muzikale nummers. Onder meer Danilo Kuiters, Billy Dans, Pascal Redeker, Danny Froger en Peter Beense zorgden met hun muziek voor een sfeervolle ArenA.

Terwijl de artiesten het gras verlieten werd de technische staf onder leiding van trainer Maurice Steijn op het veld geroepen. De hoofdtrainer van de Amsterdammers meldde zich bij de microfoon voor enkele korte vragen. "De eerste maanden zijn goed gevallen. Ik ben in een warm bad terechtgekomen en we zijn klaar voor de eerste wedstrijd", vertelde Steijn.

Vervolgens was het tijd voor de selectiespelers. Te beginnen met doelman Gero Rulli. Onder luid applaus betraden de spelers met een grote glimlach één voor één het veld. Nadat alle spelers op het veld waren werd de nieuwe aanvoerder van Ajax, Steven Bergwijn, gevraagd naar zijn 'nieuwe' rol. "Het is een eer om aanvoerder te mogen zijn van Ajax. Ik hoorde het gisteren en toen hebben we het samen besproken. Ik kijk positief naar het seizoen, we zijn hard met elkaar aan het werk en ik heb veel vertrouwen."

Opwarmen
De warming-up startte in de hoek van het stadion. Terwijl de Ajacieden zich opwarmden werd oud-speler en huidig assistent-trainer Hedwiges Maduro gevraagd naar zijn rol binnen de technische staf. "Ik ben er om Maurice te ondersteunen en om het team en de spelers beter te maken. Ik ben heel fanatiek en kijk uit naar de interactie met het publiek. We hebben ze nodig dit seizoen."

Na het gedeelte zonder bal verplaatste de selectie zich naar de zijkant van het veld ter hoogte van de middenlijn. Een vorm met doeltjes aan de zijkanten waarbij strijd en beleving centraal stonden volgde.

Rondom de middencirkel werd de rondo uitgebreid naar een groot positiespel in drie teams met kaatsers in het midden. De Ajacieden lieten vlotte combinaties en een hoge handelingssnelheid zien op het gras in de Johan Cruijff ArenA. Na het combinatiespel voegden de keepers zich bij de groep voor een dynamische afwerkvorm vanuit twee kanten. Voorzetten vanaf de zijkant werden in hoog tempo door tweetallen veelvuldig gepromoveerd tot heerlijke treffers. Volleys, snoekduiken én knappe reddingen kregen de fans te zien.

Mislintat
Tussendoor meldde directeur voetbalzaken Sven Mislintat zich bij Rob van Rossum. De Duitser werd gevraagd naar zijn eerste indruk bij Ajax én de drukke transferperiode. "Mijn eerste maanden zijn super, ik ben heel blij om hier te zijn en ik kan niet wachten op de eerste wedstrijd. We zitten momenteel in een drukke periode en moeten ervoor zorgen dat we klaar zijn voor de competitie. Op de laatste dag van augustus hebben we ons werk zeker gedaan."

Aan de zuidelijke kant van het stadion werd de training afgesloten met een partijspel zes tegen zes. Na enkele fraaie doelpunten en aanvallen zat de training erop en maakten de Ajacieden een uitgebreide ronde langs de fans.

Vastgeklampt aan de zijkant kregen de fans waar ze voor kwamen: op slechts enkele meters afstand een glimp opvangen van hun favoriete Ajacied. Met volop handtekeningen, foto's en Ajax-ballen keerden de aanwezige Ajax-fans huiswaarts.

Gerelateerde artikelen

Still Steven Bergwijn Captain

Bergwijn nieuwe aanvoerder: 'Het is een eer'

Steven Bergwijn is komend seizoen de aanvoerder van Ajax 1. Toen de trainer hem bij zich riep, had de aanvaller niet direct in de gaten wat er ging gebeuren. "Ik dacht: wat heb ik nu weer gedaan?"

Tags

  • #Bergwijn

Socials

Rugnummers

Dit zijn de rugnummers voor komend seizoen

Voor Ajax staat het seizoen op het punt van beginnen. De Ajacieden spelen zaterdag de eerste officiële wedstrijd van de voetbaljaargang 2023/2024, thuis tegen Heracles. Op dinsdagmiddag werden tijdens de Open Dag door trainer Maurice Steijn de rugnummers voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt.

Tags

  • #Rugnummers

Socials

Still Replay 1920

Ajacieden passen nieuwe kleding Replay

De competitiestart staat voor de deur. De Ajax-selectie draagt ook rondom wedstrijden van het seizoen 2023/2024 kleding van Replay. De Amsterdammers meldden zich op de Toekomst om de nieuwe lijn te passen. "Ik vind hem er heel goed uitzien."

Tags

  • #Replay

Socials