Bergwijn nieuwe aanvoerder: 'Het is een eer'

Steven Bergwijn is komend seizoen de aanvoerder van Ajax 1. Toen de trainer hem bij zich riep, had de aanvaller niet direct in de gaten wat er ging gebeuren. "Ik dacht: wat heb ik nu weer gedaan?"

Tags

  • #Bergwijn

Socials

De 25-jarige Amsterdammer volgt Dusan Tadic op, die onlangs vertrok bij de club. Bergwijn keerde in juli 2022 terug naar Ajax. De geboren Amsterdammer kwam op zevenjarige leeftijd bij de club en doorliep zes jaar lang de jeugdopleiding. Elf jaar na zijn vertrek kwam hij terug. 

In zijn debuutseizoen als volwassen Ajacied kwam hij in totaal in 43 wedstrijden in actie. In de dertig competitieduels scoorde de buitenspeler twaalf keer, in vier bekerwedstrijden wist hij een keer het net te vinden en in de acht Europese confrontaties twee keer en ook in de Johan Cruijff Schaal aan het begin van het seizoen scoorde hij.

Zeker zijn eerste competitiewedstrijd in de Johan Cruijff ArenA zal hem bijblijven. Hij scoorde op 14 augustus tegen FC Groningen (6-1)  een hattrick.

De eerste keer dat Bergwijn de band officieel zal kunnen dragen, is aanstaande zaterdag als Ajax het eerste competitieduel van 2023/2024 speelt. Heracles Almelo komt op bezoek in de Johan Cruijff ArenA.

Gerelateerde artikelen

Header Open Dag Rensch 1920

In beeld | Sfeervolle Open Dag in Johan Cruijff ArenA

Lachende kinderen, gevulde tribunes en veel Ajacieden op het veld: de mooie taferelen dinsdag tijdens de Open Dag in de Johan Cruijff ArenA. Van interviews met de trainer, de nieuwe aanvoerder en de Ajax Vrouwen tot enkele feestelijke optredens en een open training: alles kwam voorbij.

Tags

  • #OpenDag

Socials

Rugnummers

Dit zijn de rugnummers voor komend seizoen

Voor Ajax staat het seizoen op het punt van beginnen. De Ajacieden spelen zaterdag de eerste officiële wedstrijd van de voetbaljaargang 2023/2024, thuis tegen Heracles. Op dinsdagmiddag werden tijdens de Open Dag door trainer Maurice Steijn de rugnummers voor het nieuwe seizoen bekendgemaakt.

Tags

  • #Rugnummers

Socials

Loting EL 1920

Ajax tegen winnaar FC Astana - Ludogorets

Ajax is maandagmiddag bij de loting voor de play-off van de UEFA Europa League gekoppeld aan de winnaar FC Astana - Ludogorets. Ajax begint met een uitwedstrijd op 24 augustus. De return is op 31 augustus.

Tags

  • #UEL

Socials