In beeld | Unieke vrouwenwedstrijd tijdens jubileumweekend de Toekomst

Toekomst Vrouwenwedstrijd 1280
Toekomst Vrouwenwedstrijd 1280

Ook op dag twee van het jubileumweekend van sportcomplex de Toekomst was het weer een komen en gaan van Ajacieden op het terrein. Waar dag één vooral in het teken stond van jeugd, was een unieke vrouwenwedstrijd het hoogtepunt van dag twee. Daarbij kwamen nog veel meer Ajax-ploegen in actie.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

De Ajax Vrouwen starten komend seizoen met een amateurteam dat op zaterdag wedstrijden gaat spelen. Het team start in de derde klasse en bestaat onder meer uit voormalig Ajax Vrouwen-spelers als Anouk Hoogendijk, Daphne Koster, Marlous Pieëte, Eli Sarasola en Chantal de Ridder.

Unieke wedstrijd
De oefenwedstrijd van zondag was het eerste duel ooit van het amateurteam. Ajax is de derde club in Nederland die zowel een proftak als een amateurtak heeft bij de vrouwen. Sparta en FC Eindhoven waren hier al eerder mee begonnen.

Sparta was dus de eerste opponent in het vriendschappelijke duel. Het amateurteam van Ajax verloor met 1-2. Mandy de Boer kwam in de geschiedenisboeken als de eerste doelpuntenmaker voor dit nieuwe elftal.

De ochtend op de Toekomst begon met een onderlinge wedstrijd van het Friends Only-team. Alle Ajax-amateurploegen en Lucky Ajax speelden een wedstrijd van twee keer 30 minuten.

Natuurlijk waren er op dag twee ook verschillende side-events, waaronder een E-sports-ruimte in de School van de Toekomst en een Kidsplaza met diverse voetbalactiviteiten.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Gerelateerde artikelen

Header 880

In beeld | Sfeervolle eerste dag van jubileumweekend de Toekomst

Sportcomplex de Toekomst stond zaterdag geheel in het teken van de eerste dag van het jubileumweekend. Ter ere van het 25-jarig bestaan van de thuisbasis van de Ajax-jeugd, Ajax Vrouwen, Ajax-amateurs, de vereniging én Ajax 1 waren er verschillende festiviteiten en veel vriendschappelijke jeugdwedstrijden.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

A Toekomst Thumb 880 2019 04 22 ABN AMRO Future Cup Ajax Anderlecht 041

Ajax viert 25 jaar de Toekomst met speciaal jubileumweekend

Ajax viert komend weekend het 25-jarig jubileum van sportcomplex de Toekomst. Voor de verjaardag van de thuisbasis van de Ajax-jeugd, Ajax Vrouwen, Ajax-amateurs, de vereniging én Ajax 1 is een speciaal feestprogramma samengesteld. Het jubileumweekend is voor iedereen toegankelijk.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

DNT Header 2 1420

Start herontwikkeling de Nieuwe Toekomst stap dichterbij

Voor de Nieuwe Toekomst is er door Ajax in 2019 een masterplan opgesteld dat is gericht op de herontwikkeling van het huidige terrein en de toekomstige uitbreiding op P2. De focus van het project ligt momenteel op de ontwikkeling van het huidige terrein. Hier ligt de nadruk op het herindelen, structureren en verduurzamen van het sportcomplex.

Tags

  • #DeNieuweToekomst

Socials