In beeld | Van 't Schip bereidt Ajacieden voor op thuisduel met FC Volendam

Training1920
Training1920

Ajax werkt onder de nieuwe interim-trainer John van ’t Schip toe naar het eerste meetmoment. Donderdagavond wacht de inhaalwedstrijd in de Eredivisie tegen FC Volendam. De woensdagtraining was de laatste waarin de sportieve puntjes op de i werden gezet.

Tags

  • #AJAVOL

Socials

De Noord-Hollandse derby is de wedstrijd waarin Van 't Schip zijn rentree zal maken op de bank van Ajax. In mei 2009 coachte de Ajacied het vlaggenschip al eens eenmalig, destijds als interim-trainer na het opstappen van hoofdcoach Marco van Basten. Van 't Schip loodste zijn Ajacieden op de slotdag van 2008/2009 met een 1-0-overwinning voorbij FC Twente. Urby Emanuelson was die dag de matchwinner in de ArenA.

Wil en werklust 
Ruim veertien jaar later is de voormalige rechtsbuiten voor een langere periode aangesteld als interim-trainer van Ajax 1. Aan Van 't Schip de taak om zijn club op te stuwen op de ranglijst van de Eredivisie. Aan de wil en de werklust van de Ajacieden lag het tijdens de afsluitende training in elk geval niet. Kijk hier onder anderen hoe de Ajacieden afwerkten op de goal.

Ondanks de druilerige omstandigheden werd hard gewerkt op sportcomplex de Toekomst. Alles met het doel om donderdagavond vanaf 20:00 uur fris en scherp aan de aftrap te verschijnen van het duel met de Volendammers. Onze fotograaf legde de mooiste momenten van de training vast. 

De duels volgen elkaar in deze fase van het seizoen toch al in rap tempo op. Zondag komt sc Heerenveen op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Komende week donderdag wacht ook al voor eigen publiek de returnwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion in de groepsfase van de UEFA Europa League. Het zijn stuk voor stuk meetmomenten waarop de oefenmeester en zijn Ajacieden zich hopelijk op positieve wijze kunnen onderscheiden.

Wil jij bij Ajax – FC Volendam aanwezig zijn? Kijk dan bij Ajax Resale.

Gerelateerde artikelen

Training Day 1920

Training Day | Eerste training met Van 't Schip

Interim-hoofdtrainer van Ajax John van ’t Schip voltooide daags na zijn presentatie zijn eerste training. De dinsdagmiddagsessie bood de oefenmeester de eerste mogelijkheid om de selectie naar zijn hand te zetten. Van 't Schip en zijn Ajacieden werkten op sportcomplex de Toekomst bovendien toe naar het thuisduel met FC Volendam.

Tags

  • #VantSchip
  • #AJAVOL

Socials

Schip Still 1920

Van 't Schip: 'Ik wil helpen, Ajax is mijn club'

John van 't Schip kende geen enkele twijfel om in te stappen bij 'zijn' Ajax. Gesteund door mensen dichtbij hem gaat Van 't Schip het avontuur aan. "Het maakt de cirkel rond."

Tags

  • #VantSchip

Socials

Kerkhof Ajax Vol 1920

Van den Kerkhof fluit thuisduel met FC Volendam

Martin van den Kerkhof is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de thuiswedstrijd donderdagavond tegen FC Volendam. Het duel in de Johan Cruijff ArenA begint om 20:00 uur.

Tags

  • #AJAVOL

Socials