Liveblog

Aan het verbinden . . .

Interland-alert | Leeuwinnen uitgeschakeld op WK

Via dit interland-alert hebben we je de hele zomerstop op de hoogte gehouden van de verrichtingen van de Ajax-spelers. Nu zijn de Oranje Leeuwinnen, met onze Sherida Spitse daarbij, nog volop in actie op het WK. Dus we gaan nog even door met de updates.

Liveblog

08:30

Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld

Spitse Spanje 900 ??

Vrijdag 11 augustus

Goedemorgen Ajacieden,

De Oranje Leeuwinnen zijn vannacht, met Sherida Spitse in de basis, uitgeschakeld op het WK voetbal. Na verlenging was Spanje met 2-1 te sterk. Oud-Ajacied Stefanie van der Gragt maakte op aangeven van Victoria Pelova, ook oud-Ajacied, vlak voor tijd gelijk. In de verlenging trokken de Spanjaarden uiteindelijk aan het langste eind. Spitse deed 85 minuten mee.


20:10

Zet je wekker! ⏱️

Donderdag 10 augustus

Komende nacht komen de Oranje Leeuwinnen weer in actie. Nederland staat in de kwartfinale van het WK en speelt vannacht Nederlandse tijd om 03:00 uur in actie.

Ajacied Sherida Spitse kan haar 221e (!) interland spelen komende nacht. Mocht Lize Kop onder de lat staan, dan is het haar achtste optreden in Oranje.


07:54

Door naar de kwartfinale: tegen Spanje

Spits NL Zuid Afrika WK 900 ??

Zondag 6 augustus

Sherida Spitse en haar Oranje Leeuwinnen hebben in de nacht van zaterdag op zondag Zuid-Afrika verslagen. Het ging lang niet eenvoudig, maar de vroege goal van Jill Roord, na een corner van Spitse, hielp het team van bondscoach Andries Jonker aardig op weg. Zuid-Afrika gaf zich echter niet zomaar gewonnen en bleef, ook door het zeer onzorgvuldige spel van Nederland, gevaarlijk. Bij balverlies stonden de Zuid-Afrikaansen binnen een paar passes in het strafschopgebied van Daphne van Dompselaar. 

Halverwege de tweede helft schoot Lineth Beerensteyn met hulp van de Zuid-Afrikaanse keepster Oranje de veilige haven in, 2-0. Iets eerder was een goal van Lieke Martens wegens buitenspel afgekeurd. Spitse speelde de hele wedstrijd.

In de kwartfinale, die in de nacht van donderdag op vrijdag wordt gespeeld, treft Oranje Spanje.


20:57


19:51

Nederlands vrouwenelftal tegen Zuid-Afrika

Zaterdag 5 augustus 2023
Heb je je wekker al gezet? Vannacht om 4:00 uur spelen de Oranje Leeuwinnen de achtste finale op het WK. In Sydney staat het team van Ajacied Sherida Spitse tegenover Zuid-Afrika. Weten ze een plekje in de kwartfinale te veroveren?


10:53

Oranje Leeuwinnen groepswinnaar na zevenklapper

Het is afgelopen in Dunedin. De Oranje Leeuwinnen winnen met 0-7 van Vietnam en eindigen daardoor bovenaan in groep E. Daardoor ontloopt de ploeg van Andries Jonker in ieder geval Zweden en treft het in de achtste finale de nummer twee van groep G. Dat is nu Italië, maar kan ook nog Zuid-Afrika of Argentinië worden.

Captain Spitse speelde tegen Vietnam 73 minuten mee.

Eindstand poule E:
1. Nederland 3-7 (9-1)
2. Verenigde Staten 3-5 (4-1)
3. Portugal 3-4 (2-1)
4. Vietnam 3-0 (0-12)


09:52

HT // 0-5 🔥

Het is rust in Dunedin, na een ijzersterke eerste helft gaan de Oranje Leeuwinnen met 0-5 aan de leiding. Van de Donk tekende in de blessuretijd voor de vijfde treffer.

Nederland is hard op weg naar de groepswinst en daarmee het ontlopen van Zweden.


09:23

Droomstart voor Oranje Leeuwinnen

De Oranje Leeuwinnen kennen een droomstart en leiden halverwege de eerste helft met 0-4. Lieke Martens opende in de achtste minuut de score. Katja Snoeijs, Esmee Brugts en Jill Roord waren vervolgens ook trefzeker.

Nederland ligt op koers voor de groepswinst.


08:05

Stand in poule E

De Oranje Leeuwinnen wonnen eerder dit toernooi van Portugal (1-0) en speelden gelijk tegen de VS (1-1). Een zege op Vietnam betekent hoe dan ook een plek bij de laatste zestien. 

Stand:
1. Verenigde Staten 2-4 (4-1)
2. Nederland 2-4 (2-1)
3. Portugal 2-3 (2-1)
4. Vietnam 2-0 (0-5)


07:53

Captain Spitse in de basis bij Oranje

De Oranje Leeuwinnen beginnen om 09:00 uur Nederlandse tijd aan de laatste poulewedstrijd op het WK in Nieuw-Zeeland en Australië. Sherida Spitse start in de basis en draagt opnieuw de aanvoerdersband.

Bij winst is Nederland verzekerd van de volgende ronde. De ploeg van bondscoach Andries Jonker deelt nu de leiding met de Verenigde Staten.

Opstelling Oranje Leeuwinnen: Van Domselaar, Van der Gragt, Roord, Spitse, Snoeijs, Van de Donk, Martens, Groenen, Pelova, Janssen, Brugts


21:22

Oranje morgen in actie

Maandag 31 juli 

Wie wordt er dinsdag groepswinnaar in de poule van Oranje? Wint Nederland met ruime cijfers van Vietnam en ontloopt het zo Zweden in de achtste finale? Verspeelt de ploeg van Andries Jonker de goede uitgangspositie niet?

Daar krijgen we morgen een antwoord op. De Oranje Leeuwinnen, met Lize Kop en Sherida Spitse in de gelederen, komt dinsdag om 09:00 uur Nederlandse tijd in actie tegen Vietnam. Amerika speelt in de andere groepswedstrijd tegen Portugal. Dit is nu de stand in de groep.

1. Amerika 2-4 (4-1)
2. Nederland 2-4 (2-1)
3. Portugal 2-3 (2-1)
4. Vietnam 2-0 (0-5)


08:07

Oranje houdt Amerika op 1-1

Spitseamerika900 ??

Donderdag 27 juli

Goedemorgen, Ajacieden!

We worden wakker met een knap gelijkspel van de Oranje Leeuwinnen tegen WK-favoriet Amerika. Vannacht om 03:00 uur Nederlandse tijd trapte de ploeg van Andries Jonker af tegen de regerend kampioen. 

Oranje ging rusten met een 0-1-voorsprong na een doelpunt van Jill Roord. In de tweede helft kwam Nederland behoorlijk onder druk te staan. Dat resulteerde in de 1-1. Daar bleef het verder bij. Ajacied Sherida Spitse speelde de hele wedstrijd. Lize Kop bleef op de bank.

 

Dit is nu de stand in de groep van Oranje.

1. Amerika 2-4
2. Nederland 2-4
3. Portugal 1-0
4. Vietnam 1-0

Portugal en Vietnam nemen het straks om 09:30 uur Nederlandse tijd tegen elkaar op. Oranje komt dinsdag weer in actie tegen Vietnam. Die wedstrijd begint om 09:00 uur Nederlandse tijd.


21:47

Oranje Leeuwinnen vannacht in actie

Woensdag 26 juli


Om 03:00 uur Nederlandse tijd komen de OranjeLeeuwinnen weer in actie op het WK. De tegenstand is pittig: Amerika. Team USA wordt gezien als één van de favorieten op het wereldkampioenschap. Kunnen de Leeuwinnen stunten? Namens Ajax zijn Sherida Spitse en Lize Kop van de partij.


11:27

Drie punten zijn binnen

Zondag 23 juli

Oranje heeft een belangrijk overwinning geboekt op het WK. Portugal werd met 1-0 verslagen. De ploeg van Andries Jonker gaat samen met Amerika, dat met 3-0 won van Vietnam, aan de leiding in poule E.

De enige goal van de wedstrijd kwam op naam van ex-Ajacied Stefanie van der Gragt. Zij scoorde uit een corner van Ajax Vrouwen-aanvoerder Sherida Spitse.


09:47

Oranje op voorsprong

Na dertien minuten voetballen is het raak! Ex-Ajacied Stefanie van der Gragt kopt Nederland op 1-0 tegen Portugal.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Rondo Training 1920

Dit was ons trainingskamp in Herzogenaurach

Ajax verblijft deze week op de adidas World of Sports campus voor een trainingskamp. Blijf via ons liveblog uitgebreid op de hoogte van de ontwikkelingen vanuit Herzogenaurach.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Renschaankomst1920

Internationals weer op de club: 'Bonuspunten scoren bij de trainer'

Een voor een druppelden de internationals woensdag binnen op de Toekomst. Na een welverdiende vakantie zijn de meeste Ajacieden daarmee weer begonnen met trainen. Edson Álvarez, Jorge Sánchez, Dusan Tadic en Francisco Conceição mogen zich later melden. Veel spelers werkten in de vakantie wel gewoon door aan hun fysieke gesteldheid. "Je wil in de beste vorm terugkomen."

Tags

  • #PreSeason

Socials