Liveblog

Aan het verbinden . . .

Dit was ons trainingskamp in Herzogenaurach

Ajax verblijft deze week op de adidas World of Sports campus voor een trainingskamp. Blijf via ons liveblog uitgebreid op de hoogte van de ontwikkelingen vanuit Herzogenaurach.

Liveblog

21:52

adidas HQ #4 | De laatste dag in Herzogenaurach

Met nog een laatste 'recap' van de vijfde dag op het trainingskamp in Herzogenaurach sluiten we het liveblog vanuit Duitsland af. Morgen starten we een nieuw liveblog voor de oefenwedstrijd met FC Augsburg. 

De content rondom de oefenwedstrijd vind je hier.


19:39

De balans opmaken met Steijn

Het trainingskamp in Duitsland zit er bijna op. Hoogste tijd dus om bij te praten met Ajax-trainer Maurice Steijn. De 49-jarige oefenmeester legt uit waar hij op de World of Sports adidas campus aan heeft kunnen werken. "We willen zo hoog mogelijk drukzetten, met veel intensiteit en dynamiek. Daarom hebben we veel en hard getraind."


15:32

Tijd voor pers

In de middag stond er geen training op het programma. De Ajacieden genoten van hun rust en sommigen namen de tijd voor de pers. Ook trainer Maurice Steijn schoof aan voor een interview. 

Na de persmomenten reizen de Amsterdammers naar Augsburg. 


12:31

Training ✔️

De afwerkvorm was het slotstuk van de laatste training op de adidas World of Sports campus. De ballen werden verzameld en de aanwezige fans bedankt, voordat de spelers van het veld stapten.

Vanmiddag staan er enkele persmomenten op het programma en later op de dag vertrekken de Ajacieden naar Augsburg, waar Ajax morgen om 15:00 uur oefent tegen FC Augsburg.


12:08

Volleys, kopballen én saves

Na de partijvormen schotelde Maurice Steijn de Ajacieden een heerlijke en dynamische afwerkvorm voor. Met twee doelen op amper twintig meter van elkaar kregen tweetallen vanaf de zijkant een voorzet en regende het volleys, snoekduiken én reddingen.


11:51

Bergwijn 🔥

Tijdens de partijvormen liet Steven Bergwijn zich met enkele fraaie goals nadrukkelijk zien.


11:39

Media & adidas-medewerkers 👀

De oefensessie op de adidas World of Sports campus was, naast live te volgen via onze kanalen, ook open voor media én adidas-medewerkers. Gehuld in Ajax-shirts namen verschillende fans een kijkje. 


11:33

🟣🟢⚪


11:27

Verder met positiespel & partijvormen

De training ging, na een pass- en trapvorm, verder met een groot positiespel tussen twee ploegen met 'vrije' personen in het midden. Met drie ploegen (groen, paars en blauw) werd het positiespel vervolgens uitgebouwd naar een partijspel waar de nadruk op omschakeling en handelingssnelheid lag.


11:22

Team 🤝

Een kopspel in groepen volgde. In samenstellingen van zes of zeven Ajacieden moesten de spelers al koppend een afstand afleggen om de bal uiteindelijk in het kleine doel te krijgen. Team Jorrel Hato, Owen Wijndal, Kristian Hlynsson, Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Christian Rasmussen won de eerste vorm. Ook de tweede vorm, waarbij de bal al hooghoudend met de voet naar het doel vervoerd moest worden, werd door bovengenoemd team gewonnen.


11:16

Spieren opwarmen

De selectie startte de oefensessie met een gezamenlijke warming-up waar de spieren even werden losgeschud en warmgemaakt. Een ontspannen begin van de vijfde dag in Duitsland.


10:59

Hi, boys 👋

Een nieuwe dag, een nieuwe training. De Ajacieden verzamelden zich vanochtend zoals iedere dag op het veld. Mooi detail: het is droog in Duitsland. 


10:46

🚲🚲🚲

De Ajacieden kwamen zoals gebruikelijk met de fraaie fietsen van adidas aan bij het trainingsveld. 


09:21

Dag vijf 🖐️

Vrijdag 28 juli

Goedemorgen Ajacieden,

Dag vijf van het trainingskamp in Duitsland is aangebroken. De Ajacieden zijn inmiddels opgestaan en hebben ontbeten. Vanaf 10:30 uur volgt er een training die live is te volgen op Ajax.nl, de Ajax App, ons YouTube-kanaal en TikTok.

In de middag zijn er diverse persmomenten voor de Ajacieden.


23:03

Tot morgen!

Met heerlijk item waarop je perfect inzicht krijgt hoe deze trainingsdag op Duitse bodem verliep, sluiten we het liveblog af. Morgenochtend zijn we terug. Dan is de Open Training en die wordt live uitgezonden via de Ajax App, Ajax.nl, YouTube en TikTok.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Header Spelerslijst 1920

Ajax met deze spelers op trainingskamp

De voorbereiding van Ajax op het seizoen 2023/2024 gaat verder in Duitsland. De Amsterdammers zijn van 24 juli t/m 29 juli in Herzogenaurach op de adidas World of Sports campus. Maurice Steijn neemt 28 spelers mee.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Tahirovic 1920 Still

Tahirović: 'We hebben vertrouwen in ons systeem'

Na afloop van het verloren duel met RSC Anderlecht stonden Davy Klaassen en aanwinst Benjamin Tahirović voor de camera. Ondanks de nederlaag heerst er vertrouwen bij de nieuweling. "We hebben de kwaliteit om heel erg goed te worden."

Tags

  • #PreSeason
  • #ANDAJA

Socials