Interland-alert | Dit was de eerste week van de interlandperiode

Header Antony 1280

In het Interland-alert houden we je op de hoogte van alle verrichtingen van de Ajacieden tijdens hun wedstrijden voor hun nationale elftal. Zo staan er diverse belangrijke WK-kwalificatiewedstrijden op het programma en worden er een aantal interessante oefenduels afgewerkt.

• #Interlands

22:22 uur | De eerste week zit erop
Precies een week geleden vlogen de eerste Ajacieden uit om voor hun nationale elftal uit te komen. Op Mohamed Daramy na konden alle Ajacieden in actie komen in de afgelopen week.

Komende nacht kan een eerste Ajax-speler voor de tweede keer aan de aftrap staan tijdens deze interlandperiode.

🇲🇽 Edson Álvarez
Honduras – Mexico (28 maart, 01.05 uur, WK-kwalificatie)

➖➖➖

16:04 uur | Geen speelminuten voor Roggeveen
Joey Roggeveen is niet in actie gekomen voor Suriname. De doelman zag dat Warner Hahn de voorkeur kreeg tussen de palen bij Natio. Het Surinaamse elftal verloor overigens de oefenwedstrijd van Thailand. In Bangkok werd het 1-0.

➖➖➖

13:15 uur | Menzo maakt opstelling bekend
De bondscoach van Suriname, ex-Ajacied Stanley Menzo, heeft zijn basiself bekendgemaakt. Joey Roggeveen moet nog even wachten op zijn debuut voor Natio. Menzo kiest om te starten met Warner Hahn in het oefenduel met Thailand.

➖➖➖

Zondag 09:00 uur | Goedemorgen, Ajacieden
Nog even terug naar gisteravond. In een interview met de NOS liet Christian Eriksen al doorschemeren ontzettend blij te zijn om weer voor Denemarken op het veld te staan, na zijn hartstilstand van afgelopen zomer.

De oud-Ajacied bevestigde dat gevoel afgelopen nacht nog een keer door een tweet de wereld in te sturen, waarin hij liet noteren dat hij het gevoel van juichen voor het Deense elftal heeft gemist.

➖➖➖

23:34 uur | Programma van zondag
Morgen staat er één wedstrijd op het programma waar een Ajacied in actie kan komen. Joey Roggeveen speelt vanaf 14:00 uur een vriendschappelijke wedstrijd met zijn land Suriname op bezoek bij Thailand.

🇸🇷 Suriname (Joey Roggeveen)
Thailand – Suriname (27 maart, 14:00 uur, vriendschappelijk)

➖➖➖

23:21 uur | 'Zo blij om terug te zijn'

Na afloop stond Christian Eriksen met een grote glimlach voor de microfoon. "Ik voel me weer voetballer. Mentaal ben ik nog steeds hetzelfde en ook mijn kwaliteiten zijn niet weg, dat weet ik zelf ook. Om vandaag terug te keren in Amsterdam en al na twee minuten te scoren is geweldig."

➖➖➖

22:52 uur | 🇳🇱 - 🇩🇰 📸
Nederland - Denemarken was interland nummer 34 voor Steven Berghuis en nummer 89 voor Daley Blind. Beide Ajacieden speelden de hele wedstrijd en waren zeer belangrijk bij de eerste drie doelpunten. Davy Klaassen bleef de gehele wedstrijd op de bank.

➖➖➖

22:40 uur | Nederland wint met 4-2 op mooie avond
Het oefenduel tussen Nederland en Denemarken is afgelopen. Dankzij de enorme inbreng van Daley Blind en Steven Berghuis, wonderschone treffers en de rentree van Christian Eriksen is het een prachtige avond geworden in de Johan Cruijff ArenA.

➖➖➖

22:15 uur | Prachtige 4-2
Na 71 minuten spelen komt het Nederlands elftal op 4-2. Steven Bergwijn maakt zijn tweede van de avond op fraaie wijze door de bal in de verre hoek te krullen.

➖➖➖

21:52 uur | Droomrentree

Twee minuten na zijn rentree bij de Deense ploeg maakt Christian Eriksen een prachtige treffer. Na een teruggetrokken voorzet knalt de Deen hoog en hard raak. De stand is 3-2.

➖➖➖

21:49 uur | Rentree Eriksen ❤️
Een prachtig moment bij het ingaan van de tweede helft. Oud-Ajacied Christian Eriksen maakt, na zijn hartstilstand op 12 juni 2021 tijdens het EK, zijn rentree bij de Deense ploeg. Onder een luid applaus betreedt Eriksen het veld in de Johan Cruijff ArenA. Ook oud-Ajacied Rasmus Kristensen is binnen de lijnen gekomen bij de hervatting van het tweede bedrijf.

➖➖➖

21:34 uur | Vermakelijke eerste helft
Het is rust in de Johan Cruijff ArenA. Het Nederlands elftal leidt met 3-1 tegen Denemarken dankzij doelpunten van Steven Bergwijn, Nathan Aké en Memphis Depay. Daley Blind gaf de assist op de 1-0 en Steven Berghuis was de aangever bij de 2-1. De 3-1 van Depay kwam vanuit een strafschop nadat Berghuis werd gevloerd binnen de zestien.

➖➖➖

21:22 uur | 3-1 Nederland, Berghuis weer betrokken

In de 38e minuut komt het Nederlands elftal op een 3-1-voorsprong dankzij een rake strafschop van Memphis Depay. Steven Berghuis is, na zijn assist bij de 2-1, opnieuw betrokken bij het doelpunt. De Ajacied wordt na een knappe combinatie in de zestien gevloerd waarna de scheids naar de stip wijst.

➖➖➖

21:14 uur | Nieuwe voorsprong Oranje, Berghuis aangever

Na de voorzet van Daley Blind bij de 1-0 is het nu Steven Berghuis die de assist levert. Via een slimme corner legt Berghuis de bal uiteindelijk bij de tweede paal neer op het hoofd van Nathan Aké, 2-1 voor Nederland.

➖➖➖

21:05 uur | Denemarken snel langszij

De eerste kans voor Denemarken is direct raak. Een voorzet vanaf de zijkant wordt binnengeknikt door Jannik Vestergaard: 1-1. Het staat weer gelijk.

➖➖➖

21:01 uur | 1-0 Nederland, assist Blind

Na zestien minuten spelen komt het Nederlands elftal op voorsprong via Steven Bergwijn. Na een afgemeten voorzet vanaf de linkerkant van Daley Blind knikt Bergwijn de bal in het doel. Het is 11e assist van Blind in het shirt van Oranje.

➖➖➖

20:45 uur | Oranje heeft afgetrapt!

Na een steunbetuiging aan Oekraïne is het Nederlands elftal, met Daley Blind en Steven Berghuis in de basis, begonnen aan het oefenduel met Denemarken. Davy Klaassen zit op de bank.

➖➖➖

20:25 uur | 😍

Christian Eriksen lacht en is dik negen maanden na zijn hartstilstand terug bij de Deense ploeg. De oud-Ajacied begint op de bank, maar kan vanavond in 'zijn' Johan Cruijff ArenA zijn rentree voor Denemarken maken. Naast Eriksen zitten ook oud-Ajacieden Kasper Dolberg en Rasmus Kristensen op de bank bij de Denen.

➖➖➖

19:52 uur | Nederlaag voor Rasmussen
Ondanks zijn invalbeurt in de 84e minuut heeft Christian Rasmussen met Denemarken O19 verloren op bezoek bij Oostenrijk. Na een 1-0-ruststand werd het uiteindelijk 2-0. De Denen spelen nog één wedstrijd deze interlandperiode om zich te kwalificeren voor het EK, dinsdag 29 maart tegen Spanje.

➖➖➖

19:40 uur | 88e keer basisspeler
De basisplaats van Daley Blind tegen Denemarken betekent de 88e basisplaats voor de Ajacied in het Nederlands elftal. Eén keer viel Blind in bij Oranje. Het winstpercentage van de verdediger wanneer hij aan de aftrap verschijnt is 57,5%.

➖➖➖

19:30 uur | Basisplaatsen voor Blind en Berghuis

Bondscoach Louis van Gaal heeft in zijn basiself een plek ingeruimd voor Daley Blind en Steven Berghuis. In een 5-3-2-formatie is Blind de linkervleugelverdediger. Berghuis staat tegen Denemarken op het middenveld.

➖➖➖

18:47 uur | Achterstand Denemarken O19 bij rust

Zonder Christian Rasmussen binnen de lijnen staat Denemarken O19 op bezoek bij Oostenrijk met 1-0 achter. De Denen hebben nog 45 minuten om een resultaat te halen.

➖➖➖

18:30 uur | Johan Cruijff ArenA = 🦁

De Johan Cruijff ArenA is klaar voor de interland tussen Nederland en Denemarken!

➖➖➖

18:00 uur | Denemarken O19 is begonnen
Met Christian Rasmussen op de bank is Denemarken O19 gestart aan de eerste wedstrijd in de eliteronde van de EK-kwalificatie tegen Oostenrijk. De leeftijdsgenoten van Spanje zijn het derde groepslid. De eerste twee van de poule kwalificeren zich voor het EK. Oostenrijk en Spanje speelden al tegen elkaar, het werd 2-2.

➖➖➖

17:15 uur | Twee wedstrijden, vier Ajacieden
Vanavond kunnen er vier Ajacieden in actie komen voor hun nationale ploeg. Zo speelt Christian Rasmussen om 18:00 uur de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk en trapt het Nederlands elftal om 20:45 uur af tegen Denemarken.

🇩🇰 Christian Rasmussen
Denemarken O19 – Oostenrijk (26 maart, 18:00 uur, EK-kwalificatie)

🇳🇱 Daley Blind, Davy Klaassen, Steven Berghuis
Nederland – Denemarken (zaterdag 26 maart 20:45 uur, vriendschappelijk)

➖➖➖

15:15 uur | Bedankje richting de fans
Op Instagram heeft Nico Tagliafico de Argentijnse fans bedankt voor hun steun. "Dank aan heel Argentinië om ons te steunen en zoveel kracht te geven richting Qatar", aldus de verdediger.

➖➖➖

14:30 uur | Haller tegen Frankrijk 📸

Sébastien Haller ging gisteravond met Ivoorkust in de absolute slotfase onderuit tegen Frankrijk. De spits werd zo’n vijf minuten voor het einde gewisseld en zag het in de laaste minuten fout gaan. Het duel eindigde in 2-1.

➖➖➖

12:00 uur | Eriksen 🤳
Christian Eriksen is vanavond met Denemarken terug in Amsterdam, terug in de Johan Cruijff ArenA. De Deen plaatst via Instagram een prachtige foto van de ArenA, het stadion waar Eriksen geweldige dingen heeft laten zien.

➖➖➖

10:30 uur | 90 minuten voor Tagliafico
Nico Tagliafico was de eerste speler die deze zaterdag in actie kwam. De Argentijn speelde vannacht met zijn nationale ploeg een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Venezuela. Tagliafico speelde de hele wedstrijd en won met 3-0. Hierdoor blijven de Argentijnen, die al geplaatst zijn voor Qatar, tweede achter Brazilië. 30 maart komt Argentinië nogmaals in actie deze interlandperiode, dan wacht een uitduel met Ecuador.

➖➖➖

Zaterdag 09:15 uur | Matchday voor het Nederlands elftal

Vandaag speelt Oranje het eerste oefenduel van deze interlandperiode. In de Johan Cruijff ArenA is Denemarken vanaf 20:45 uur de tegenstander. Daarnaast speelt Christian Rasmussen om 18:00 uur een EK-kwalificatiewedstrijd met Denemarken O19 tegen Oostenrijk.

➖➖➖

23:18 uur | Het programma van de zaterdag 📋
Nu de laatste wedstrijden van de vrijdag zijn afgelopen, kan de blik op de aankomende dag.

Deze Ajacieden kunnen zaterdag in actie komen:

🇦🇷 Argentinië (Nico Tagliafico)
Argentinië – Venezuela (26 maart, 0:30 uur, WK-kwalificatie)

🇩🇰 Denemarken O19 (Christian Rasmussen)

🇳🇱 Oranje (Steven Berghuis, Daley Blind, Davy Klaassen)

➖➖➖

23:09 uur | Twee nieuwe eindstanden
Het vriendschappelijke duel tussen Frankrijk en Ivoorkust is afgelopen. Frankrijk won in de absolute slotfase met 2-1. Sébastien Haller was op dat moment al gewisseld.

IJsland O21 heeft een punt overgehouden aan het duel met de leeftijdsgenoten van Portugal. Daarmee blijft IJsland op de derde plek staan in de EK-kwalificatiepoule achter de Portugezen en Griekenland. Kristian Hlynsson speelde de hele wedstrijden.

➖➖➖

22:58 uur | Wissel Haller 🔄
Zo'n vijf minuten voor de officiële speeltijd is verstreken bij Frankrijk - Ivoorkust is Sébastien Haller gewisseld. De Ajax-spits kwam niet tot scoren tegen het land dat hij in verschillende jeugdelftallen nog vertegenwoordigde.

➖➖➖

22:26 uur | Doelpuntloos gelijkspel
Er zijn geen doelpunten gevallen bij Ghana - Nigeria. De bezoekers kregen een kwartier voor tijd een penalty. De strafschop werd door de VAR uiteindelijk teruggedraaid. Mohammed Kudus maakte de negentig minuten vol voor Ghana.

Komende dinsdag volgt de return in dit tweeluik voor WK-kwalificatie.

21:31 uur | Geen goals in Ghana
De stand in het Cape Coast Sportstadion is nog 0-0 na 45 minuten: geen treffers dus nog bij Ghana - Nigeria.

➖➖➖

21:15 uur | Ook Hlynsson en Haller in actie
Er is afgetrapt bij de duels van Ivoorkust (Sébastien Haller) en IJsland O21 (Kristian Hlynsson). Het zijn de laatste Ajacieden die vrijdagavond in actie komen. Ivoorkust oefent tegen Frankrijk, IJsland O21 speelt een EK-kwalificatieduel met Portugal.

Haller scoorde tot nu toe vier keer in twaalf duels voor Ivoorkust. Dat bekent dat hij per doelpunt zo'n 249 minuten nodig had.

➖➖➖

20:38 uur | Brilstand 🦁
In de slotfase van het duel in Bulgarije kreeg vooral de thuisploeg nog een paar grote kansen op een doelpunt. De treffer viel niet. Het is 0-0 gebleven bij het duel Jong Bulgarije - Jong Oranje.

➖➖➖

20:30 uur | Basisplek voor Kudus
Ghana is begonnen aan het WK-kwalificatieduel met Nigeria. Ajacied Mohammed Kudus staat in de basis. Het is de negende basisplaats voor de Ghanees in elf interlands.

Ook bij dit tweeluik gaat de winnaar naar het WK in Qatar.

➖➖➖

20:13 uur | Brobbey valt in
Met nog zo'n twintig minuten te gaan tussen Jong Bulgarije en Jong Oranje brengt bondscoach Van der Looi Brian Brobbey in het veld. Er staan nu drie Ajacieden op het veld. Het staat nog steeds 0-0.

➖➖➖

20:08 uur | Onana verliest met Kameroen
Andre Onana heeft met Kameroen de eerste wedstrijd in een tweeluik met Algerije verloren. De Ajax-doelman tikte een kopbal in de 40e minuut van de wedstrijd van Slimani tegen de onderkant van de lat, maar kon niet voorkomen dat de bal over de doellijn ging. Die inzet van de Algerijn bleek de enige treffer van de avond: 0-1.

De onderlinge wedstrijden tussen Kameroen en Algerije vinden plaats in de derde ronde van de WK-kwalificatiereeks voor het Afrikaanse continent. De winnaar plaatst zich voor het wereldkampioenschap in Qatar.

Komende dinsdag volgt de return in Algerije. Dat duel begint om 21:30 uur.

➖➖➖

19:34 uur | Geen doelpunten in Bulgarije
De brilstand staat nog op het bord bij Jong Bulgarije - Jong Oranje. In poule E gaat Zwitserland op dit moment aan kop, de Nederlandse beloften volgen op de tweede plek.

➖➖➖

19:24 uur | Vroege invalbeurt Taylor
Ajacied Kenneth Taylor komt al vroeg in het veld. Hij vervangt Ludovit Reis.

➖➖➖

18:51 uur | Rust bij Kameroen - Algerije ⏸️
Het Kameroen van Andre Onana staat met 0-1 achter. Slimani maakte vijf minuten voor het rustsignaal tot nu toe de enige treffer van de wedstrijd.

➖➖➖

18:03 uur | Basisplek voor Gravenberch 🦁
Ryan Gravenberch staat straks aan de aftrap van het duel van Jong Oranje met Jong Bulgarije. Het doel: EK-kwalificatie voor de zomer van 2023. Dan wordt het hoofdtoernooi gehouden in Georgië.

Jong Oranje strijdt met Zwitserland voor de koppositie in de poule. De Zwitsers zijn komende dinsdag de tegenstander van Jong Oranje.

➖➖➖

18:00 uur | Aftrap in Afrika
Andre Onana is met Kameroen begonnen aan het duel met Algerije. De Ajax-doelman staat in de basis bij dit belangrijke WK-kwalificatieduel.

➖➖➖

17:48 uur | Vol avondprogramma
De vrijdag is nog lang niet voorbij voor de Ajacieden. Bekijk hier nog een keer wie er vanavond nog in actie kan komen.

🇨🇲 Andre Onana
Kameroen – Algerije (25 maart, 18:00 uur, WK-kwalificatie)

🇳🇱 Ryan Gravenberch, Kenneth Taylor, Brian Brobbey, Calvin Raatsie)
Jong Bulgarije – Jong Oranje (25 maart, 18:45 uur, EK-kwalificatie)

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Charlie Setford
Polen – Engeland O20 (25 maart, 20:00 uur, vriendschappelijk)

🇬🇭 Mohammed Kudus
Ghana – Nigeria (25 maart, 20:30 uur, WK-kwalificatie)

🇮🇸 Kristian Hlynsson
Portugal – IJsland O21 (25 maart, 21:15 uur, EK-kwalificatie)

🇨🇮 Sébastien Haller
Frankrijk – Ivoorkust (25 maart, 21:15 uur, vriendschappelijk)

➖➖➖

16:30 uur | Gelijkspel Oranje O19
Het besloten oefenduel tussen Oranje O19 en Australië O19/O20 is in een 2-2-gelijkspel geëindigd. Youri Regeer en Naci Ünüvar stonden namens Ajax in de basis. Regeer was aanvoerder bij het team van trainer Bert Konterman.

➖➖➖

15:45 uur | Op weg naar Frankrijk
Sébastien Haller speelt vanavond vanaf 21:15 uur met Ivoorkust een vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk. Gisteren plaatste de Ivoriaanse spits een mooie groepsfoto op zijn Instagram-account van de reis richting Frankrijk.

➖➖➖

14:00 uur | Terug naar Brazilië 🇧🇷
Antony blonk uit in zijn basisdebuut afgelopen nacht tegen Chili met één assist. Na afloop maakte de Seleção deze gezamenlijke foto. Antony deelde de foto vol trots op zijn Twitter-account.  "Wat een feest en wat een wedstrijd. We gaan door!", schreef de Ajacied.

➖➖➖

12:30 uur | Geen NAC, maar Australië 🇦🇺
Oranje O19 sluit de mini-trainingsweek vandaag af tegen Australië en niet tegen NAC Breda. Het Australische team is de vervanger van de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie dat eerder werd aangekondigd als tegenstander voor het oefenduel met Oranje O19. De Australiërs, een mix van spelers van O19 en O20, zijn in Nederland voor een trainingskamp. Namens Ajax zijn Kian Fitz-Jim, Naci Ünüvar, Youri Regeer en Youri Baas aanwezig.

De besloten oefenwedstrijd wordt vanaf 13:00 uur gespeeld in het Rat Verlegh Stadion.

➖➖➖

11:35 uur | Timber terug naar Amsterdam
Jurriën Timber heeft vrijdag het trainingskamp van het Nederlands elftal verlaten. De verdediger kampt met lichte klachten waardoor bondscoach Louis van Gaal de Ajacied terug naar Ajax laat gaan.

➖➖➖

10:15 uur | Álvarez gelijk in topper
In de strijd om een WK-ticket speelde Edson Álvarez vannacht met Mexico de topper tegen de Verenigde Staten. Beide teams stonden vooraf in punten gelijk en dat was na ruim 90 minuten voetbal nog steeds zo, het duel in Mexico bleef 0-0. Álvarez speelde de hele wedstrijd ondanks zijn gele kaart na ongeveer twintig minuten spelen.

Vanwege het gelijkspel blijft Mexico derde in de WK-kwalificatiepoule van Noord- en Midden-Amerika, een plek die een rechtstreeks WK-ticket oplevert. Álvarez speelt de komende interlandperiode nog twee wedstrijden om zich definitief te plaatsen: 28 maart tegen Honduras en 31 maart tegen El Salvador.

➖➖➖

09:30 uur | Antony belangrijk tijdens basisdebuut
Eerder vannacht kwam Antony in actie voor Brazilië. De buitenspeler maakte in het WK-kwalificatieduel met Chili zijn basisdebuut voor de Brazilianen. Vlak voor rust bereidde Antony de 2-0 voor op Vinícius Júnior, de wedstrijd eindigde uiteindelijk in 4-0. Antony deed 75 minuten mee.

Met de overwinning blijft Brazilië, al gekwalificeerd voor het eindtoernooi, koploper in de WK-kwalificatiepoule van Zuid-Amerika.

➖➖➖

Vrijdag 09:00 uur | Veel Ajacieden in actie

Er staan vandaag genoeg wedstrijden op het programma waar Ajacieden in actie kunnen komen. Mohammed Kudus (Ghana) en Andre Onana (Kameroen) spelen het heenduel voor een WK-ticket tegen respectievelijk Nigeria en Algerije en Sébastien Haller treft met Ivoorkust Frankrijk in een oefenwedstrijd. Verder gaan Ryan Gravenberch, Kenneth Taylor, Brian Brobbey en Calvin Raatsie op bezoek met Jong Oranje bij de leeftijdsgenoten van Bulgarije in de EK-kwalificatie.

➖➖➖

22:13 uur | Een vol programma 📋
Vrijdag kunnen er verschillende Ajacieden in actie komen. Dit is het programma:

🇧🇷 Antony
Brazilië – Chili (25 maart, 0:30 uur, WK-kwalificatie)

Mexico – Verenigde Staten (25 maart, 03:00 uur, WK-kwalificatie)

Polen – Engeland O20 (25 maart, 18:00 uur, vriendschappelijk)

🇳🇱 Nederland O19 (Kian Fitz-Jim, Naci Ünüvar, Youri Baas, Youri Regeer)
Nederland O19 - Australië O19/O20 (25 maart, 13:00 uur, vriendschappelijk)

➖➖➖

21:20 uur | Servië wint, Tadic speelt volledige wedstrijd
Er is niet meer gescoord tijdens het oefenduel Hongarije - Servië. Dat betekent dat Dusan Tadic en zijn landgenoten de vriendschappelijke wedstrijd in Boedapest met 0-1 hebben gewonnen. De Ajax-captain speelde de volle 90 minuten.

Op 29 maart komt Servië weer in actie. Dan is Denemarken de tegenstander.

➖➖➖

20:31 uur | Tadic in actie voor Servië 📸 📸 📸

➖➖➖

20:19 uur | Servië op voorsprong
Het is rust in Boedapest. De Servische ploeg staat op een 0-1-voorsprong na de eerste helft dankzij een eigen goal van de Hongaar Nagy.

➖➖➖

19:30 uur | Aftrap in Hongarije ⚽
De vriendschappelijke wedstrijd tussen Hongarije en Servië is begonnen. Dusan Tadic staat aan de aftrap van het oefenduel. Even voor de duidelijkheid: Tadic draagt nummer tien.

➖➖➖

17:51 uur | #OnThisDay
Precies een jaar geleden begon voor Servië de WK-kwalificatiereeks richting Qatar met een 3-2-overwinning op Ierland. Dusan Tadic had destijds een enorm groot aandeel in de driepunter. Hij gaf op alle Servische goals een assist.

➖➖➖

15:49 uur | Van Mexico tot Ghana 🌍
De Ajacieden zijn over de hele wereld uitgevlogen en hebben hun eerste trainingen met de nationale ploeg erop zitten ↓

➖➖➖

11:50 uur | Eerste basisplaats voor Antony?
Komende nacht, vanaf 0:30 uur Nederlandse tijd, spelen ook de Brazilianen hun eerste interland in deze interlandperiode. Antony lijkt fit voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili in het Estadio Jornalista Mário Filho, onder voetballiefhebbers beter bekend als Maracanã.

Vanaf zijn debuutwedstrijd voor de Seleçao op 8 oktober 2021 speelde Antony inmiddels zeven interlands. Het debuut van de Ajacied tegen Venezuela was trouwens onvergetelijk omdat hij direct ook scoorde. Antony trof tot nu toe twee keer doel voor de 'Goddelijke kanaries'.

Op basis van de woensdagtraining lijkt de vleugelflitser op weg naar een nieuwe mijlpaal. Na zeven interlands als invaller, is de verwachting onder de Brazilië-watchers dat Antony tegen Chili zijn basisdebuut mag maken.

➖➖➖

10:45 uur | Nico = gefocust
Argentinië speelt in de nacht van vrijdag op zaterdag (0:30 uur Nederlandse tijd) een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Venezuela. Het treffen laat weliswaar nog even op zich wachten, maar uit de beelden van de woensdagtraining blijkt één ding glashelder: Nico Tagliafico is alvast gefocust. Ook als zijn land zich al heeft geplaatst voor het WK. Het is zoals we Nico kennen natuurlijk.

De verdediger moet het in de kwalificatieduels met Venezuela en Ecuador helaas stellen zonder zijn clubgenoot Lisandro Martínez. De centrale verdediger raakte geblesseerd in de Klassieker en is in Amsterdam achtergebleven.

➖➖➖

Donderdag 09:10 uur | Matchday voor captain Dusan & Servië
Van alle uitgevlogen internationals van Ajax komt deze donderdag alleen onze captain Dusan Tadic in actie met Servië. De Serven zijn al geplaatst voor het WK in Qatar en spelen vanaf 19:30 uur een vriendschappelijk uitduel met Hongarije.

Klinkende interlandstatistieken voor Daley & Dusan
Tadic is overigens na Daley Blind de succesvolste Ajacied bij zijn nationale selectie. De aanvaller speelde tot nu toe 82 interlands, waarvan hij er 38 winnend afsloot. Alleen Blind kan met 88 interlands en 48 zeges nóg betere cijfers overleggen.

Tadic is van alle Ajax-internationals wel de speler met de meeste doelpunten voor zijn land: achttien.

➖➖➖

20:00 uur | Programma voor morgen ⤵️
De meeste Ajacieden zijn gearriveerd en hebben zelfs al een trainingssessie achter de rug. Morgen komt er één Ajacied in actie:

🇷🇸 Dusan Tadic: Hongarije – Servië (19:30 uur, vriendschappelijk)

➖➖➖

19:05 uur | Oefenwedstrijd tegen NAC Breda

De finaleronde voor de EK-kwalificatie van Oranje O19 is onlangs verplaatst van maart naar begin juni. Reden voor deze verplaatsing is de deelname van Oekraïne. Vanwege de conflictsituatie in dit land is het team niet in staat af te reizen en de zogenaamde Eliteronde te spelen.

Hierdoor speelt Oranje O19 vrijdag een oefenwedstrijd tegen de huidige nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie, NAC Breda. Vanuit Ajax hebben vier spelers zich gemeld bij Oranje O19: Kian Fitz-Jim, Youri Baas, Youri Regeer en Naci Ünüvar. Laatstgenoemde deelde zijn aanwezigheid via Twitter.

➖➖➖

18:25 uur | Training Seleção 📸
Lachende gezichten bij onder andere Antony op de training van het Braziliaanse elftal.

➖➖➖

17:10 uur | Rensch verlaat Jong Oranje
Devyne Rensch reist niet mee met Jong Oranje naar Bulgarije. De verdediger viel tijdens de training uit met hamstringklachten.

➖➖➖

16:15 uur | Tadic in actie

Dusan Tadic was vandaag namens Servië aanwezig bij de persconferentie om enkele vragen te beantwoorden van de journalisten. Verder werkte de aanvoerder van Ajax en de nationale ploeg een training af in aanloop naar het eerste duel met Hongarije van donderdagavond.

➖➖➖

15:30 uur | Tagliafico wel, Martínez niet

Afgelopen maandag werd bekend dat Lisandro Martínez niet afreist naar Argentinië. Na afloop van de Klassieker tegen Feyenoord bevestigde een onderzoek in het ziekenhuis een spierblessure bij de 24-jarige Argentijn. Nico Tagliafico meldde zich wel bij de nationale ploeg van Argentinië. De verdediger, net als Antony al geplaatst voor het WK, speelt met zijn land tegen Venezuela en Ecuador.

➖➖➖

14:55 uur | 'Twee uitdagingen' 🇧🇷

Antony keek tijdens de persconferentie van gisteren uit naar de twee WK-kwalificatiewedstrijden met zijn land en heeft hoge verwachtingen. Brazilië speelt tegen Chili en Bolivia maar is al geplaatst voor het eindtoernooi.

➖➖➖

14:25 uur | 🔙 Terug naar maandag

Na de aankomst in Zeist werkte de selectie van het Nederlands Elftal maandag de eerste training af. Voor verschillende Ajacieden was het een weerzien met oud-teamgenoten zoals Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Noa Lang.

➖➖➖

13:40 uur | Met een glimlach naar Zeist
Daags na de 3-2-gewonnen Klassieker meldden verschillende Ajacieden zich bij hun nationale elftal, zo ook Jurriën Timber liet hij weten via Twitter. Naast de jonge verdediger zijn ook Steven Berghuis, Davy Klaassen en Daley Blind opgeroepen door bondscoach Louis van Gaal.

Het Nederlands elftal speelt twee vriendschappelijke wedstrijden: zaterdag tegen Denemarken en dinsdag tegen Duitsland.

➖➖➖

Woensdag 13:00 uur | Het programma 📝
De komende anderhalve week staan er genoeg wedstrijden voor de Ajacieden op het programma. Bekijk hieronder wie en wanneer er in actie komt:

Oranje (Steven Berghuis, Daley Blind, Davy Klaassen)
Nederland – Denemarken (zaterdag 26 maart 20:45 uur, vriendschappelijk) 4-2
Nederland – Duitsland (dinsdag 29 maart 20:45 uur, vriendschappelijk)