Welkom bij het Interland-alert over de tweede week van de interlandperiode van eind maart. In dit liveblog lees je alles over de verrichtingen van de Ajacieden die voor hun nationale ploeg uitkwamen.

• #Interlands

11:00 uur | Alle Ajax-internationals met WK-ticket zijn bekend
Met de mooie prestatie van Mexico - dat afgelopen nacht een WK-ticket bemachtigde - zijn de internationals van Ajax uitgevoetbald in deze interlandperiode. Het was een zeer succesvolle periode, waarin een aantal Ajacieden zich bij de al bekende WK-gangers schaarde.

Eerder verzekerden de Ajax-internationals van Nederland, Brazilië, Argentinië en Servië zich al van deelname aan het WK in Qatar. Wellicht mag ook Mohamed Daramy nog hopen op een plek in de WK-selectie van Denemarken. Al speelde hij zijn laatste interlands voor Denemarken O21.

De 'nieuwste' WK-gangers
In deze interlandperiode sloten ook Ghana, Kameroen en Mexico de WK-kwalificatie glansrijk af. De Ontembare Leeuwen van Kameroen maakten er de spannendste kwalificatie van. De ploeg van Andre Onana besliste het play-offduel met Algerije in de 124e minuut! Ghana sloeg zijn beslissende slag deze week ten koste van Nigeria, terwijl de Mexicanen afgelopen nacht dus hun feestje vierden.

Als vrijdag in Qatar wordt geloot voor de poule-indelingen op het WK - Oranje zit in pot 2 - dan zijn nog niet alle deelnemers bekend. Er zijn nog drie WK-tickets beschikbaar, waarvan één voor een Europees land. Door de oorlog in Oekraïne kon dat land zijn duel met Schotland nog niet spelen. De winnaar strijdt met Wales om het felbegeerde WK-ticket. De andere twee tickets worden vergeven via de intercontinentale play-offs.

Het WK in Qatar start op maandag 21 november (openingswedstrijd), waarna de WK-finale wordt gespeeld op zondag 18 december.

In juni staat een nieuwe interlandperiode gepland. We houden je ook dan natuurlijk weer op de hoogte met een nieuw Interland-alert!

➖➖➖

Donderdag 08:30 | Ook WK-ticket voor Álvarez!
Mexico heeft afgelopen nacht uitstekende zaken gedaan door het WK-ticket definitief veilig te stellen. Álvarez en zijn landgenoten hadden aan een gelijkspel genoeg, maar wonnen 'gewoon' met 2-0 van El Salvador. De Ajacied stond van begin tot einde binnen de lijnen.

De Mexicanen sloten het WK-kwalificatietraject van de Concacaf af met een tweede plaats. Alleen Canada bleef de Midden-Amerikaanse voetbalnatie voor, al haalden beide landen in veertien duels hetzelfde puntentotaal: 28. Ook de Verenigde Staten plaatsten zich voor het eindtoernooi, later dit jaar in Qatar. Vrijdag is de loting voor het WK.

➖➖➖

20:00 uur | Stand van zaken in poule Mexico
Edson Álvarez kan vannacht met de nationale ploeg plaatsing voor het WK definitief afdwingen. De Mexicanen komen in eigen huis in actie tegen El Salvador en hebben aan een punt genoeg. De aftrap is om 03:05 uur Nederlandse tijd.

In de kwalificatiereeks van Midden – en Noord Amerika gaan de eerste drie landen rechtstreeks naar het WK. De nummer vier speelt een play-off tegen de winnaar van Oceanië.

Onderstaand de stand van zaken in de poule voorafgaand aan de laatste speelronde:

18:30 uur | 👊👊
Jong Oranje deed dinsdagavond uitstekende zaken en hield door de 2-0-zege op Jong Zwitserland plaatsing voor het EK in eigen hand. Ryan Gravenberch deed in Deventer negentig minuten mee en de uitkomst kon de middenvelder zichtbaar bekoren.

➖➖➖

16:15 uur | Pole position 🇶🇦
Edson Álvarez kan zich vannacht in het laatste WK-kwalificatieduel met El Salvador verzekeren van een WK-ticket. Mexico staat momenteel op plek drie, in punten gelijk met nummer twee Verenigde Staten. De achterstand van nummer vier Costa Rica bedraagt drie punten. Omdat de eerste drie zich rechtstreeks kwalificeren voor Qatar heeft Mexico voldoende aan een gelijkspel tegen El Salvador.

➖➖➖

14:30 uur | Acht voor, nul tegen 🇧🇷

Antony pakte met zijn land de maximale score tijdens de afgelopen interlandperiode. De Braziliaan won vannacht opnieuw met ruime cijfers in het WK-kwalificatieduel met Bolivia: 0-4. Na zijn basisdebuut tegen Chili (4-0) begon Antony tegen Bolivia opnieuw in de basis. De buitenspeler deed 77 minuten mee en verliet het veld bij een 0-3-tussenstand. De Braziliaanse doelpunten kwamen van Richarlison (2), Lucas Paquetá en Bruno Guimarães. Op Twitter was Antony uiterst tevreden over de kwalificatiecampagne met zijn team.

➖➖➖

12:25 uur | Lachende gezichten bij Oranje O21
Met de inbreng van drie Ajacieden heeft Jong Oranje gister aan het begin van de avond afgerekend met directe concurrent Jong Zwitserland. In een enerverend duel, waar Nederland na een klein uur spelen met tien man verder moest, werd het uiteindelijk 2-0. Ryan Gravenberch speelde de hele wedstrijd, Kenneth Taylor ging in de 82e minuut naar de kant en Brian Brobbey kwam bij het ingaan van de tweede helft binnen de lijnen.

➖➖➖

11:10 uur | 180 minuten voor Nico

Net zoals tegen Venezuela maakte Nico Tagliafico ook vannacht de hele wedstrijd vol. Het WK-kwalificatieduel met Ecuador eindigde in een 1-1-gelijkspel. Het Argentijnse doelpunt kwam van Julián Álvarez. In de slotfase maakte Enner Valencia gelijk nadat hij zijn gemiste strafschop via de rebound binnenschoot. Tagliafico was betrokken bij de aanleiding van de strafschop, de verdediger maakte hands.

➖➖➖

09:35 uur | Onana dolgelukkig

Dankzij een krankzinnig slot bij Algerije – Kameroen heeft Andre Onana zich geplaatst voor het WK in Qatar. In minuut 118 leek Algerije zich dankzij Ahmed Touba te verzekeren van een ticket voor het wereldkampioenschap ten koste van Kameroen. In de absolute slotfase van de verlenging zorgde Karl Toko Ekambi met zijn goal in de vierde minuut van de blessuretijd alsnog voor een ongekende vreugde bij Onana en zijn teamgenoten. De doelman deelde vanochtend zijn geluk op Twitter.

➖➖➖

Woensdag 08:45 uur | Antony wint, Tagliafico gelijk
Vannacht stond zowel Antony als Nico Tagliafico in de basis bij hun nationale ploeg. Op bezoek bij Bolivia won Antony met Brazilië. De buitenspeler deed 77 minuten mee tijdens de 0-4-overwinning. Tagliafico stond de gehele wedstrijd binnen de lijnen bij Argentinië. De WK-kwalificatiewedstrijd op bezoek bij Ecuador eindigde in 1-1 dankzij een late gelijkmaker van de thuisploeg.

00:24 uur | Overzicht 📋
De nacht is gevallen. De uitslagen van de voetbalwedstrijden zijn bekend. Hierbij nog een kort overzicht:

00:17 uur | Onana in extremis naar WK 🇨🇲
Wat een ontknoping in de play-offs in Afrika! Andre Onana gaat met Kameroen naar het WK na een doelpunt van Ekambi in de 124e minuut van het duel met Algerije.

De Algerijnen wonnen het heenduel met 0-1 van Kameroen. In Algerije stond diezelfde stand na negentig minuten voetbal op het scorebord, maar nu in het voordeel van Kameroen.

Diep in de verlenging, in de 118e minuut kwam Algerije op 1-1 via Touba. Met die stand zouden de Algerijnen zich hebben geplaatst. In de extra tijd van de verlenging schoot Ekambi de Ontembare Leeuwen alsnog naar het WK.

➖➖➖

23:35 uur | Verlenging voor Onana 🇬🇭
Het is 0-1 gebleven na 90 minuten voetbal bij Algerije - Kameroen. Omdat Algerije de heenwedstrijd met dezelfde cijfers won, gaan we verlengen in Afrika.

De winnaar plaatst zich voor het WK in Qatar.

➖➖

22:57 uur | Haller verliest met Ivoorkust
Engeland is in Londen met 3-0 te sterk voor Ivoorkust. Sébastien Haller mocht na 85 minuten voetbal naar de kant.

➖➖➖

22:35 uur | Gelijkspel in Amsterdam 🦁
Nederland - Duitsland is geëindigd in 1-1. De drie geselecteerde Ajacieden kwamen alle drie in actie vanavond. Daley Blind speelde negentig minuten. Davy Klaassen kwam na een uur spelen in het veld voor Steven Berghuis.

➖➖➖

22:29 uur | Engeland O20 wint
Engeland O20 heeft in Colchester met 3-1 gewonnen van de leeftijdsgenoten uit Duitsland. Charlie Setford kreeg geen speelminuten.

➖➖➖

22:23 uur | Rust in Algerije
Het Kameroen van Andre Onana heeft de 1-0-achterstand van de heenwedstrijd in eigen land na één helft goed weten te maken. Choupo-Moting heeft de Ontembare Leeuwen na iets meer dan twintig minuten op voorsprong gezet. Het is nu rust.

➖➖➖

22:15 uur | Penalty? Nee.
Oranje krijgt een strafschop nadat Memphis is neergelegd in het strafschopgebied. De scheidsrechter wordt echter gecorrigeerd door de VAR.

➖➖➖

22:10 uur | Gelijkmaker in Johan Cruijff ArenA
Steven Bergwijn schiet van dichtbij de bal hard tegen de touwen. Hij krijgt de bal van Denzel Dumfries die ter hoogte van de achterlijn de bal teruglegt met zijn hoofd. Het staat 1-1.

➖➖➖

22:07 uur | Uur gespeeld in Engeland
Ondertussen staat het bij Engeland - Ivoorkust 2-0 na een uur spelen. Sébastien Haller staat nog steeds op het veld. Ivoorkust speelt wel met tien man na een rode kaart van Aurier.

➖➖➖

22:01 uur | De ene Ajacied vervangt de andere
Steven Berghuis heeft zojuist het veld verlaten bij Oranje. Davy Klaassen komt voor hem op het veld. Het is voor Klaassen zijn 32e interland.

➖➖➖

21:49 uur | Gelijkspel Denemarken O21
Denemarken O21 heeft een punt overgehouden aan het duel met België O21. Ajacied Mohamed Daramy maakte de negentig minuten vol.

De Denen staan tweede in Groep 1 voor EK-kwalificatie. De nummer één in de poule plaatst zich automatisch. De beste nummer twee van de negen groepen plaatst zich direct voor het EK. De andere acht landen spelen in de play-offs.

➖➖➖

21:38 uur | Onze Ajacieden in actie 📸
Tijdens de eerste helft van Nederland - Duitsland stonden twee Ajacieden op het veld: Daley Blind en Steven Berghuis.

Voor Blind is het zijn 90e interland, voor Berghuis zijn 35e.

➖➖➖

21:34 uur | Bal rolt in Algerije
Het WK-kwalificatieduel Algerije - Kameroen is begonnen. Andre Onana staat in de basis bij Kameroen en moet met zijn teamgenoten de 1-0-nederlaag in de thuiswedstrijd goed zien te maken.

➖➖➖

21:32 uur | Oranje op achterstand
Het Nederlands elftal staat met 0-1 achter tegen de Duitsers. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde Thomas Müller. De twee ploegen zoeken nu de kleedkamers op voor de rust.

➖➖➖

21:12 uur | Congratz, Mo! 🇬🇭 ⭐
Het is gelukt! Mohammed Kudus heeft zich met Ghana geplaatst voor het WK in Qatar. In Nigeria bleef het 1-1. Na de 0-0 in Ghana maakte de uitgoal in Nigeria het verschil voor de Black Stars.

➖➖➖

21:06 uur | Onderkant lat 😮
Oranje komt goed weg. Als de organisatie achterin even niet staat krijgt Werner een aardige kopkans. De spits van Duitsland kopt de bal tegen de onderkant van de lat.

➖➖➖

20:51 uur | Johan Cruijff ArenA 😍
Wat blijft het toch een prachtig stadion. Deze mooie foto werd vlak voor de aftrap genomen.

➖➖➖

20:48 uur | Basisplaats voor Haller
De bal rolt ook bij de vriendschappelijke wedstrijd tussen Engeland en Ivoorkust. Bij de Ivorianen speelt Sébastien Haller in de punt van de aanval.

➖➖➖

20:45 uur | Afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA
De oefeninterland tussen Nederland en Duitsland is begonnen. De Johan Cruijff ArenA zit vol met fans die in het Oranje zijn gekleed. Twee Ajacieden staan in de basis: Daley Blind en Steven Berghuis.

➖➖➖

20:41 uur | Kudus verlaat het veld
Na 75 minuten voetballen in Nigeria wordt Mohammed Kudus bij Ghana gewisseld. De tussenstand is nog steeds 1-1. De winnaar van dit duel plaatst zich voor het WK in Qatar.

➖➖➖

20:38 uur | Afgelopen in Deventer
Jong Oranje heeft met tien man stand gehouden tegen Jong Zwitserland. Dankzij twee goals van Tavsan werd het 2-0. De Nederlandse talenten staan in de poule nog twee punten achter de Zwitsers, maar hebben nog een duel tegoed.

➖➖➖

20:30 uur | Aftrap bij Engeland O20
Het O20-elftal van Engeland is begonnen aan de interland tegen Duitsland. Ajax-doelman Charlie Setford zit op de bank.

➖➖➖

20:20 uur | Direct ook de 2-0! 🦁
Binnen no time komt Jong Oranje ook op 2-0. Weer is het Tavsan die scoort. De aanvaller trekt naar binnen en haalt uit. Het schot in de verre kruising is de doelman van de Zwitsers te machtig.

➖➖➖

20:19 uur | Jong Oranje op voorsprong
Met tien man komt Jong Oranje toch op 1-0. De assist bij de Oranje-treffer kwam van de voet van Kenneth Taylor. De Ajacied gaf op de linkerflank de bal hard voor, Tavsan prikt 'm met buitenkant links binnen.

➖➖➖

20:11 uur | Tadic verliest in Kopenhagen
Inmiddels is het vriendschappelijke duel tussen Denemarken en Servië afgelopen. Dusan Tadic gaat met zijn landgenoten met 3-0 onderuit.

Ex-Ajacied Christian Eriksen maakte nog wel een goal in zijn thuisland.

➖➖➖

20:00 uur | Rood bij Jong Oranje 🟥
Jong Oranje moet verder met tien man. Wouter Burger krijgt zijn tweede gele kaart.

➖➖➖

19:55 uur | Rasmussen scoort voor Denemarken O19
De wedstrijd Spanje O19 - Denemarken O19 is 3-3 geworden. Ajacied Christian Rasmussen startte in de basis bij de Denen en zette vanaf de strafschopstip de 3-3 op het scorebord.

➖➖➖

19:50 uur | Derde Ajacied bij Jong Oranje
Brian Brobbey is in het veld gekomen bij Jong Oranje. Hij vervangt Buitink. Kan de Ajax-spits nog wat doen aan de brilstand op het scorebord?

➖➖➖

19:48 uur | Gelijke stand in Nigeria
Na één helft spelen is de stand bij Nigeria - Ghana 1-1. Partey schoot Ghana na iets meer dan tien minuten voetballen op 0-1. Tien minuten later maakte de thuisploeg gelijk vanaf de penaltystip. Bij de Black Stars staat Ajacied Mohammed Kudus in de basis. De winnaar van dit tweeluik plaatst zich voor het WK.

➖➖➖

19:40 uur | Basisplek voor Daramy 🇩🇰
Ajacied Mohamed Daramy staat in de punt van de aanval bij Denemarken O21. Zij spelen vanavond om 20:00 uur de EK-kwalificatiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van België. De Belgen zijn koploper in de poule. Denemarken staat op de tweede plek.

➖➖➖

19:32 uur | Geen goals in Deventer
Het staat nog 0-0 bij Jong Oranje - Jong Zwitserland. Bij een overwinning op de Zwitsers houdt de ploeg van Erwin van der Looi de koppositie in de poule in eigen hand. Het verschil met Zwitserland is vier punten, maar Oranje heeft een duel minder gespeeld.

➖➖➖

19:27 uur | Berghuis en Blind 🦁
Net als tegen de Denen afgelopen zaterdag staan Daley Blind en Steven Berghuis ook tegen Duitsland in de basis.

Het wordt voor Berghuis zijn eerste duel aan de aftrap tegen de Duitsers. Bij de vorige twee wedstrijden tegen de oosterburen, waarbij Berghuis was geselecteerd, zat hij op de bank.

➖➖➖

18:53 uur | Servië op achterstand in Kopenhagen
De oefenwedstrijd Denemarken - Servië kent een 1-0-tussenstand. Bij de Denen staat Christian Eriksen in de basis.

De oud-Ajax-middenvelder keert daarmee voor de eerste keer terug als speler van het Deense elftal op de plek waar hij afgelopen zomer een hartstilstand kreeg.

Gisteravond werd op de persconferentie van de Denen bekendgemaakt dat Eriksen om die reden vanavond de aanvoerdersband draagt ❤️

➖➖➖

18:41 uur | Kudus in de basis bij belangrijk duel
Ghana kan zich vanavond plaatsen voor het WK in Qatar. Daarvoor moet nog één horde worden genomen: Nigeria. De eerste wedstrijd in dit tweeluik eindigde in 0-0.

Het duel in Nigeria begint om 19:00 uur. Ajax-middenvelder Mohammed Kudus staat in de basis bij Ghana, die ook wel de Black Stars worden genoemd.

➖➖➖

18:03 uur | Jong Oranje in actie tegen Zwitserland
Jong Oranje komt om 18:45 uur in actie tegen Jong Zwitserland. De Nederlandse talenten moeten winnen van de Zwiters om het gat niet te groot te laten worden in de poule. Het verschil is nu vijf punten. Jong Oranje heeft wel een duel minder gespeeld. De Nederlandse hebben nog een duel tegoed tegen Jong Gibraltar.

Bij Jong Oranje staan Kenneth Taylor en Ryan Gravenberch in de basis. Het duel is live te zien bij ESPN.

➖➖➖

17:00 uur | Tadic speelt tegen Denemarken
Servië komt voor de tweede keer deze interlandweek in actie. Na de 0-1-overwinning tegen Hongarije een paar dagen geleden, spelen Dusan Tadic en co vanavond tegen Denemarken.

Opnieuw betreft het een vriendschappelijk duel. Beide landen hebben zich al geplaatst voor het WK in Qatar, later dit jaar. Dusan Tadic begint net zoals tegen Hongarije in de basis.

➖➖➖

16:49 uur | Hlynsson scoort voor IJsland O21
IJsland O21 is tegen Cyprus O21 niet verder gekomen dan een 1-1-gelijkspel. Ajacied Kristian Hlynsson maakte in de tweede helft in blessuretijd de gelijkmaker met een prima schot. Vanaf de linkerkant van het strafschopgebied krulde hij de bal in de verre hoek langs de keeper.

IJsland blijft door het gelijkspel op de vierde plaats in de groep. De achterstand met de nummer twee, Portugal, bedraagt zeven punten.

➖➖➖

15:51 uur | EK ver weg voor IJsland
Kristian Hlynsson staat met zijn IJsland O21 na een helft spelen met 1-0 achter op bezoek bij Cyprus. Daarmee lijkt kwalificatie voor het EK O21 steeds verder weg voor de Ajacied.

Als IJsland zonder punten weggaat van het eiland, is het verschil met de nummer twee, Portugal nog steeds acht punten. De Portugezen moeten nog in actie komen en kunnen bij een driepunter IJsland van het EK afhouden.

➖➖➖

14:54 uur | Hlynsson staat aan de aftrap
Over enkele minuten begint het EK-kwalificatieduel van IJsland O21 met de leeftijdsgenoten van Cyprus. Ajacied Kristian Hlynsson staat in de basis.

IJsland staat momenteel vierde in de poule voor EK-kwalificatie achter Griekenland, Portugal en Belarus. Bij een overwinning kan IJsland Belarus voorbij. Het gat naar de nummer twee, Portugal, is groot; met nog vier wedstrijden te spelen bedraagt het verschil nu acht punten.

De nummer één van de poule kwalificeert zich automatisch voor het EK. De acht beste nummers twee uit de negen groepen, spelen onderling play-offs.

➖➖➖

13:01 uur | Ajacieden tegen Duitsland
Uit de huidige selectie van het Nederlands elftal speelde Daley Blind vier keer eerder tegen Duitsland. Hiervan won hij er twee, ging er één verloren en eindigde één duel onbeslist. Steven Berghuis zat twee keer bij de selectie tijdens een wedstrijd tegen de Duitsers, maar bleef op de bank. Voor Davy Klaassen wordt het de eerste keer tegen Duitsland.

➖➖➖

12:10 uur | Succes, Mohammed!
Ook voor Mohammed Kudus staat veel op het spel, als hij dinsdagavond (waarschijnlijk) met Ghana aantreedt voor de returnwedstrijd tegen Nigeria. De twee Afrikaanse grootmachten strijden om WK-kwalificatie en speelden hun heenwedstrijd vrijdag doelpuntloos gelijk in Ghana. Kudus was 90 minuten van de partij in zijn elfde interland. Vanaf 19:00 uur (Nederlandse tijd) wacht de cruciale returnwedstrijd in Nigeria. Succes, Mohammed!

➖➖➖

10:30 uur | Cruciale interland voor Jong Oranje
Niet alleen het 'grote' Nederlands elftal wacht een aantrekkelijke krachtmeting. De internationals van bondscoach Louis van Gaal oefenen tegen de oosterburen. Voor Jong Oranje is van oefenen geen sprake. Dinsdagavond telt voor het kleinere Oranje maar één ding: een overwinning.

Na het doelpuntloze gelijkspel tegen Bulgarije van afgelopen vrijdag, moeten de internationals van Erwin van de Looi (onder meer Ryan Gravenberch, Kenneth Taylor, Brian Brobbey en Calvin Raatsie) Zwitserland verslaan om de kansen op EK-kwalificatie in eigen hand te houden. De koploper in de poule heeft vijf punten voorsprong op Jong Oranje, maar de Zwitsers speelden wel één wedstrijd meer. De kraker wordt vanaf 18:45 uur in Deventer gespeeld.

➖➖➖

Dinsdag 09:15 uur | Matchday (voor veel Ajacieden)!
Het is deze dinsdag matchday voor veel internationals van Ajax. Van alle vandaag te spelen interlands behoort de ontmoeting tussen Nederland en Duitsland tot de meest aansprekende. Het duel wordt vanaf 20:45 uur gespeeld in de Johan Cruijff ArenA, de voetbaltempel die zaterdag ook het decor was bij de 4-2-overwinning op Denemarken.

Op vrijdag 6 september 2019 stonden Nederland en Duitsland voor het laatst tegenover elkaar. Oranje won de EK-kwalificatiewedstrijd met 2-4. Bondscoach Ronald Koeman deed die avond een beroep op de Ajacieden Daley Blind en Quincy Promes. Ook de oud-Ajacieden Matthijs de Ligt, Jasper Cillessen, Frenkie de Jong en Ryan Babel speelden mee tegen de Duitsers.

➖➖➖

19:30 uur | Bomvol programma op dinsdag
Morgen staan er tien wedstrijden op de planning met eventuele inbreng van Ajacieden. Zo speelt het Nederlands elftal een oefenwedstrijd tegen Duitsland, strijden Andre Onana en Mohammed Kudus om een WK-ticket en gaat Sébastien Haller op bezoek bij Engeland voor een vriendschappelijk duel.

Cyprus – IJsland O21 (29 maart, 15:00 uur, EK-kwalificatie)

Jong Oranje – Jong Zwitserland (29 maart, 18:45 uur, EK-kwalificatie)

Denemarken – Servië (29 maart, 18:00 uur, vriendschappelijk)

Spanje - Denemarken O19 (29 maart, 18:00 uur EK-kwalificatie)

Nigeria – Ghana (29 maart, 19:00 uur, WK-kwalificatie)

Denemarken O21 – België (29 maart, 20:00 uur, EK-kwalificatie)

Engeland O20 – Duitsland (29 maart, 20:30 uur, vriendschappelijk)

Nederland – Duitsland (29 maart 20:45 uur, vriendschappelijk)

Engeland – Ivoorkust (29 maart, 20:45 uur, vriendschappelijk)

Algerije – Kameroen (29 maart, 21:30 uur, WK-kwalificatie)

➖➖➖

16:15 uur | Vooruitblik op Nederland - Duitsland

Morgen neemt het Nederlands elftal het in de Johan Cruijff ArenA op tegen Duitsland. Van alle (ex-)Ajacieden speelden Edwin van der Sar en Ronald Koeman de meeste interlands (ieder zes) tegen de Duitsers. De meeste doelpunten tegen het buurland kwamen van Patrick Kluivert, Marco van Basten en opnieuw Ronald Koeman. Zij maakten er allemaal twee.

➖➖➖

12:55 uur | Daley & Christian

Na afloop van de vriendschappelijke interland tussen Nederland en Denemarken vond er een mooi weerzien plaats tussen vrienden en oud-teamgenoten Daley Blind en Christian Eriksen.

➖➖➖

09:10 | Rewind 🔙

Week twee van deze interlandperiode is flitsend gestart met de winnende kopgoal van Edson Álvarez voor Mexico. Ook in de eerste week gebeurde er heel veel moois en soms zelfs opmerkelijks. Neem bijvoorbeeld de droomrentree van Christian Eriksen in de oefenwedstrijd (zaterdag) tegen het Nederlands elftal in de hem zo vertrouwde Johan Cruijff ArenA. De 4-2-zege van Oranje was ook een hoogtepunt in de eerste week. Bondscoach Louis van Gaal gunde Daley Blind en Steven Berghuis (foto) de volle 90 minuten.

Wil je alles rondom onze internationals nog even rustig nalezen? Bekijk dan hier week één van de interlandperiode.

➖➖➖

08:15 uur | Álvarez kopt Mexico naar belangrijke overwinning
Edson Álvarez kopte Mexico afgelopen nacht naar de zege in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Honduras: 0-1. De Ajacied sloeg halverwege de tweede helft toe en zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de Mexicanen het felbegeerde WK-ticket nauwelijks nog kunnen ontgaan. De middenvelder speelde het hele duel in het Estadio Olímpico Metropolitano.

Álvarez en zijn landgenoten hebben nog één punt nodig om de deelname aan het eindtoernooi in Qatar definitief veilig te stellen. Mexico speelt in de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) een thuisinterland tegen El Salvador. Álvarez maakte afgelopen nacht zijn derde goal voor zijn land. Hij speelde zijn 55e interland.