Schreuder staat voor competitiedebuut met Ajax: 'We hebben heel veel mogelijkheden voorin'

Voor Ajax begint zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Trainer Alfred Schreuder staat met een fitte selectie voor moeilijke keuzes in zijn basiself. De concurrentie op het middenveld en voorin bij Ajax is moordend. "Dat zie je ook als de wissels erin komen. Dan zie je dat er een andere energie en dynamiek ontstaat."

Tags

  • #Schreuder
  • #FORAJA

Socials

Met de komst van Lorenzo Lucca is er voor Schreuder nog een extra keuzemogelijkheid bij gekomen. "Het is een jonge speler. Dat is heel interessant. Daarom ook de huur met de koopoptie. Hij is groot en kopsterk. Je kan hem de laatste twintig minuten brengen, maar het is ook de bedoeling dat hij gaat voetballen. Het is niet iemand die we alleen op het laatste moment gaan brengen", vertelde de trainer over de nieuwste aanwinst.

In de Johan Cruijff Schaal van een week geleden zag Schreuder onder andere hoe invaller Mohammed Kudus zich liet gelden met een goal. "Ik heb ook aan de groep verteld dat we soms ook eerder zullen wisselen. Je ziet ook dat die jongens zichzelf willen laten zien. We hebben voorin en achterin heel veel kwaliteit. Ook achterin heb ik in de Johan Cruijff Schaal goede dingen gezien, maar het mag duidelijk zijn dat we niet zo makkelijk goals tegen mogen krijgen."

Fitte selectie
Buiten de twee geschorste spelers, Edson Álvarez en Calvin Bassey, beschikt de trainer over een fitte selectie in aanloop naar Fortuna Sittard. "Maarten Stekelenburg heeft deze week weer goed mee kunnen trainen. Speelminuten zijn nog te vroeg, maar we zijn blij dat hij weer aan heeft kunnen sluiten."

Gerelateerde artikelen

Lucca Training 1280

In beeld | Eerste voetstappen op het trainingsveld voor Lucca

Ajax heeft vrijdagmiddag de laatste training in aanloop naar het nieuwe Eredivisie-seizoen afgewerkt. Aanwinst Lorenzo Lucca was voor het eerst aanwezig op het trainingsveld in Amsterdam. Met de juiste focus en gretigheid werkten de Ajacieden toe naar het eerste competitieduel van zaterdag op bezoek bij Fortuna Sittard.

Tags

  • #FORAJA

Socials

Header 880 (1)

Ajax en CF Pachuca gaan samenwerken

Ajax en CF Pachuca slaan de handen ineen. Beide partijen gaan samenwerken op het gebied van kennis– en talentontwikkeling. In het bijzijn van Klaas Jan Huntelaar werden in de Johan Cruijff ArenA de handtekeningen onder de samenwerking gezet.

Tags

  • #Pachuca

Socials