Janse: 'Ik merk dat ik beter ben geworden sinds het begin van dit seizoen'

Dies Janse en Silvano Vos speelden maandagavond beiden negentig minuten tegen FC Den Bosch. Op het eigen complex werd niet gewonnen. Het tweetal verscheen na afloop van het duel voor de camera. “De tweede helft hebben we ons herpakt, maar als je het in de eerste helft niet doet loop je achter de feiten aan”, merkt Janse op.

Tags

  • #Vos
  • #Janse

Socials

Volgens Vos werd begonnen de Ajacieden niet scherp aan de wedstrijd. "In de eerste helft begonnen we sloom, was het tempo aan de bal laag, was er weinig beweging en weinig diepte. Je moet gewoon vanaf minuut een scherp zijn."

Kritisch
Zelf denkt de middenvelder dat ook hij beter kon dan wat hij liet zien tegen de Bosschenaren. "Voor mijn doen kan ik nog veel meer brengen. Ik heb misschien een prima wedstrijd gespeeld, maar ik ben altijd kritisch op mezelf. Ik kan meer intensiteit brengen, sneller handelen, gevaarlijker zijn voor het doel en iedereen meenemen in het spel. In het begin moest ik fit worden en dat ben ik nu weer. Ik maak gelukkig weer wat minuutjes in Ajax 1, maar als ik daar te weinig minuten maak, speel ik ook voor Jong en daar ben ik blij mee."

"We hebben veel voetbalkwaliteiten en alle jongens kunnen goed voetballen. Het ontbrak vandaag aan inzet en de wil om te winnen", begint Janse. Ook is de verdediger kritisch op zichzelf. "Ik heb veel balverlies geleden en ik kon vaak niet de oplossing vinden. Soms moet je een lange bal spelen, maar die waren vandaag niet nauwkeurig en goed genoeg van mijn kant."

Stijgende lijn
Daarnaast merkt Janse op dat er wel een stijgende lijn zit in zijn spel. "Ik merk dat ik beter ben geworden sinds het begin van dit seizoen. Voor mij is dat ook het belangrijkste. Er zijn nog genoeg dingen waaraan ik kan werken, maar het wordt steeds meer een beter plaatje."

Tot het einde van het seizoen blijft Janse betrokken bij Ajax O18 en mag hij af en toe minuten maken bij Jong Ajax. "Deze drie maanden willen we kampioen worden met de O18, daar liggen de prioriteiten. Verder zal ik zo nu en dan spelen bij Jong, wanneer dat kan. Vanaf volgend seizoen zal ik aansluiten bij Jong Ajax", besluit Janse.

Gerelateerde artikelen

Denbosch1920 3

Samenvatting Jong Ajax - FC Den Bosch

Jong Ajax stond maandagavond in speelronde 33 van de Keuken Kampioen Divisie tegenover FC Den Bosch. De Amsterdamse beloftenploeg ging onder leiding van gelegenheidscoach Hedwiges Maduro op sportcomplex de Toekomst met 0-2 ten onder.

Tags

  • #JongAjax

Socials

DNT Gebouw 1920

Ajax start bouw De Nieuwe Toekomst

Ajax is begonnen met de bouw van het nieuwe trainingscomplex. De heipalen zitten in de grond voor het gebouw dat vanaf seizoen 2025/2026 de thuisbasis wordt voor Ajax 1 en Jong Ajax.

Tags

  • #DeNieuweToekomst

Socials