Jarige Berghuis is content met drie punten: 'Klein drankje'

Steven Berghuis had zondag twee redenen om feest te vieren; hij werd dertig en won met zijn Ajax met 0-2 van Feyenoord. Hij keerde voor de eerste keer terug als Ajacied bij zijn oude club. De Ajax-bus werd met veel vuurwerk opgewacht. "Ik ben Ajax, Feyenoord en de politie dankbaar hoe ze de aankomst regelden. Het was wel even spannend, maar daar moet je ook een grote jongen over zijn."

Tags

  • #FEYAJA
  • #Berghuis

Socials

Vanwege de coronamaatregelen werd de Klassieker zonder publiek gespeeld. Hoewel Berghuis waarschijnlijk in een heksenketel terecht was gekomen, had hij liever een vol stadion gehad.

"Als ik had mogen kiezen had ik graag publiek gehad. Dat is niet om stoer te doen, maar een Klassieker hoort met publiek; in de Johan Cruijff ArenA en in De Kuip. Jurriën Timber, Devyne Rensch en Ryan Gravenberch hebben nog geen Klassieker hier gespeeld met publiek. Dat zijn ervaringen die je heel je carrière meeneemt."

De jarige Berghuis zag dat zijn ploeg stoeide met de tegenstander in de Kuip. "Het was geen goede Klassieker. Ik vond ons vooral in de tweede helft heel slordig. Maar toen we de 0-2 maakten zat de wedstrijd in het slot."

Klein drankje
De wedstrijd kende wel een hoge intensiteit. Dat het verder slordig was, kon Berghuis na afloop niet zoveel mee. "We zijn wel heel erg blij met de drie punten. We gaan wel in de analyse meenemen wat we beter hadden kunnen doen."

En die overwinning gaat Berghuis nog even thuis vieren. "Onze oudste was het hele weekend bij mijn ouders. Dan zullen we wel een klein drankje doen met zijn allen."

Tags

  • #FEYAJA
  • #Berghuis

Socials

Gerelateerde artikelen

Timber1280

Highlights Feyenoord - Ajax | Opnieuw een Klassieker-zege 🔥

Voor de vijfde keer op rij wist Ajax zondagmiddag een Klassieker in zijn voordeel te beslechten. Na een bezoek aan de Kuip waarin de Ajacieden niet hoogstand maar wel uiterst gedisciplineerd waren, werd uiteindelijk met 0-2 gewonnen. Op Rotterdamse bodem waren de goals van Marcos Senesi (eigen doelpunt) en Dusan Tadic (strafschop).

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Tadicheaderjuichen1280

Verslag | Ajax breidt reeks van overwinningen op Feyenoord verder uit

Ajax heeft voor de vijfde keer op rij gewonnen van Feyenoord. In de Rotterdamse Kuip was een eigen doelpunt van Feyenoorder Marcos Senesi en een rake penalty van Dusan Tadic genoeg voor de overwinning: 0-2. De Amsterdammers wonnen de voorgaande vier ontmoetingen met: 0-3, 1-0, 4-0 en 0-3. Die laatste uitslag betrof een bekerzege in 2019.

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl