Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
:
0
0

Feyenoord
0
2

Feyenoord - Ajax
19/12/2021
14:30 uur

Ajax 1
  • M. Senesi (e.d.) 44"
  • D. Tadić (p.) 81"

Ajax heeft de Klassieker opnieuw in zijn voordeel beslecht. In De Kuip wonnen de Ajacieden met 0-2. Alles over de kraker in Rotterdam vind je in dit liveblog.

Liveblog

23:59

Tot woensdag, Ajacieden! 😀

Met de highlights van Feyenoord – Ajax sluiten we het liveblog af. Het was geen groots optreden van de Ajacieden, maar wel een uiterst gedisciplineerde.

De ploeg van Erik ten Hag hoeft zich – met de winterstop in aantocht - nog eenmaal op te laden. Komende woensdag eindigen we de eerste seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Dan zijn we ook terug met een nieuw liveblog.

00:00/00:00
  • Auto

20:58

Tadic dringt top tien binnen 💪

Tadic Goal

Dusan Tadic maakte zijn 102e Eredivisie-treffer en drong daarmee de top tien op de ranglijst van meest trefzekere buitenlanders binnen. Onze captain kwam door zijn rake strafschop op gelijke hoogte met John Eriksen (102).

Spitz Kohn (104) is de nummer huidige negen en dus al goed in zicht voor Tadic.


18:29


18:14

'De Klassieker is ours'

Nico Tagliafico kwam al na iets meer dan een kwartier voetballen in het veld voor de geblesseerde Lisandro Martínez.

De Argentijn speelde een solide wedstrijd en postte zojuist een berichtje op zijn eigen Insta-kanaal met de caption: 'De Klassieker is ours ❌❌❌'

Lekker hoor, Nico! 👊👊


18:02

De grens van 💯

Juichenindekuip880

Ajax (101 goals) heeft voor de tweede keer deze eeuw de mijlpaal van minstens honderd Eredivisie-doelpunten in een kalenderjaar bereikt.

Het record zal niet uit de boeken worden gespeeld. In 2019 maakten de Amsterdammers 117 Eredivisie-treffers.

Komende woensdag sluiten de Ajacieden de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.


17:56

Boodschap van de captain ❤️

Dusan Tadic pakte na afloop van het duel met Feyenoord de telefoon van onze admin. "Hey fans, we zijn blij met de overwinning! Maar we missen jullie natuurlijk."


17:38

Berghuis viert feest: 'Mijn dochters op FaceTime gehad'

Het was zondagmiddag feest voor Steven Berghuis. De Ajacied won bij zijn terugkeer in De Kuip met 0-2. Daarnaast vierde de aanvallende middenvelder ook zijn dertigste verjaardag. 

"Ik heb veel felicitaties ontvangen. Daarna heb ik mijn dochters, vriendin en vrienden op de FaceTime gehad. Toen heb ik mijn telefoon weggelegd en mij gefocust op de wedstrijd."

"Het was geen goede Klassieker. Het was kwalitatief van twee kanten niet hoogstaand. De wedstrijd zat wel op slot na de 0-2."

00:00/00:00
  • Auto

17:15

Ten Hag: ‘Geen vermakelijke wedstrijd voor de kijker thuis’

Tenhagantony880

Erik ten Hag zag dat Ajax dankzij twee treffers de drie punten pakte in Rotterdam. Makkelijk ging dat niet, erkende hij voor de camera van ESPN. "Wij hebben de wedstrijd gecontroleerd, maar het spel aan de bal had bij ons beter gekund. Vooral in de laatste fase."

De coach kon na het duel direct de vinger op de zere plek leggen. "De mogelijkheden die we kregen om te versnellen hebben we onvoldoende herkend. Vooral in de wisselpass van rechts naar links. Er lagen genoeg opties om aan de andere kant te komen. Daar hadden wij een overtal. Het is ook geen wonder dat de eerste goal van de wedstrijd vanaf die kant kwam via een voorzet van Tadic."

In de tweede helft werd Feyenoord beter. De thuisploeg zette hoger druk en Ajax had het daar lastig mee. "Ik heb Klaassen gebracht omdat we de grip verloren", legde Ten Hag uit. "We verloren de bal te veel in de vroege fase. Dat kwam ook door verkeerde veldbezetting. Klaassen bracht een stukje rust en betere organisatie in het druk zetten. Het was geen vermakelijke wedstrijd voor de kijker thuis."


16:54

De cijfers uit Rotterdam

Feyenoord Feyenoord

Balbezit

Feyenoord45%

Ajax 155%

Schoten

Feyenoord13

Ajax 16

Schoten op doel

Feyenoord1

Ajax 11

Vrije trappen

Feyenoord13

Ajax 116

Hoekschoppen

Feyenoord4

Ajax 14

Buitenspel

Feyenoord4

Ajax 11

Overtredingen

Feyenoord13

Ajax 112

Passes

Feyenoord395

Ajax 1476


16:45

Tadic: 'Wij zijn de laatste jaren kampioen geworden vanwege die kwaliteit'

Tadicjuichen880

Dusan Tadic verscheen vlak na de wedstrijd voor de camera van ESPN en deelde zijn vreugde over de driepunter. "Het was niet goed, maar we waren wel beter in de eerste helft. In de tweede helft was er meer strijd en toen kreeg Feyenoord ook wat kansen. Maar goed, we hebben gewonnen. Dat is belangrijk.”

De Serviër zag ook wel dat Ajax niet zijn beste wedstrijd speelde in Rotterdam. "Als je met 0-1 voor staat dan moet je ook slim spelen. Wij wilden graag het tweede doelpunt maken, maar Feyenoord zette hoog druk."

Ajax werkte hard om onder die druk uit te komen en dat lukte uiteindelijk. "Soms speel je niet goed, maar je moet wel winnaarsmentaliteit tonen. Wij zijn de laatste jaren kampioen geworden omdat we die kwaliteit hebben."


16:32

Onze King of the Match! 👑

Perrkotm

90

[16:24]

De punten gaan mee terug naar Amsterdam! 🔥🔥

De wedstrijd in Rotterdam is afgelopen. Net als eerder op de dag wordt ook deze editie van de Klassieker door Ajax met 2-0 gewonnen.

Het was geen groots optreden, maar het resultaat telt. Zo wordt het uiteindelijk een PRACHTIGE zondag!

Ajax Vrouwen – Feyenoord 2-0 (1-0)
Feyenoord – Ajax 0-2 (0-1)


85

[16:15]

HEERLIJK 📸

Tadicpingel880

80

[16:10]

TADIC, 0-2!!

Tadic Uit

BAM! Ajax komt op 0-2. Dusan Tadic benut ijskoud een strafschop.

De bal ging op de stip na een overtreding van Nelson op Devyne Rensch. Het was een overduidelijke overtreding, dus Higler kon niets anders dan naar de stip te wijzen.


77

[16:07]

Heatmap van Edson

Heatmap Web Alvarez Copy (002)

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl