Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
0
0
0

Feyenoord

Feyenoord - Ajax
19/12/2021
14:30 uur

Ajax 1
 • M. Senesi (e.d.) 44"
 • D. Tadić (p.) 81"

Ajax heeft de Klassieker opnieuw in zijn voordeel beslecht. In De Kuip wonnen de Ajacieden met 0-2. Alles over de kraker in Rotterdam vind je in dit liveblog.

Liveblog

Tot woensdag, Ajacieden! 😀

Met de highlights van Feyenoord – Ajax sluiten we het liveblog af. Het was geen groots optreden van de Ajacieden, maar wel een uiterst gedisciplineerde.

De ploeg van Erik ten Hag hoeft zich – met de winterstop in aantocht - nog eenmaal op te laden. Komende woensdag eindigen we de eerste seizoenshelft met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Dan zijn we ook terug met een nieuw liveblog.

00:00/00:00
 • Auto

Tadic dringt top tien binnen 💪

Tadic Goal

Dusan Tadic maakte zijn 102e Eredivisie-treffer en drong daarmee de top tien op de ranglijst van meest trefzekere buitenlanders binnen. Onze captain kwam door zijn rake strafschop op gelijke hoogte met John Eriksen (102).

Spitz Kohn (104) is de nummer huidige negen en dus al goed in zicht voor Tadic.'De Klassieker is ours'

Nico Tagliafico kwam al na iets meer dan een kwartier voetballen in het veld voor de geblesseerde Lisandro Martínez.

De Argentijn speelde een solide wedstrijd en postte zojuist een berichtje op zijn eigen Insta-kanaal met de caption: 'De Klassieker is ours ❌❌❌'

Lekker hoor, Nico! 👊👊


De grens van 💯

Juichenindekuip880

Ajax (101 goals) heeft voor de tweede keer deze eeuw de mijlpaal van minstens honderd Eredivisie-doelpunten in een kalenderjaar bereikt.

Het record zal niet uit de boeken worden gespeeld. In 2019 maakten de Amsterdammers 117 Eredivisie-treffers.

Komende woensdag sluiten de Ajacieden de eerste seizoenshelft af met een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard.


Boodschap van de captain ❤️

Dusan Tadic pakte na afloop van het duel met Feyenoord de telefoon van onze admin. "Hey fans, we zijn blij met de overwinning! Maar we missen jullie natuurlijk."


Berghuis viert feest: 'Mijn dochters op FaceTime gehad'

Het was zondagmiddag feest voor Steven Berghuis. De Ajacied won bij zijn terugkeer in De Kuip met 0-2. Daarnaast vierde de aanvallende middenvelder ook zijn dertigste verjaardag. 

"Ik heb veel felicitaties ontvangen. Daarna heb ik mijn dochters, vriendin en vrienden op de FaceTime gehad. Toen heb ik mijn telefoon weggelegd en mij gefocust op de wedstrijd."

"Het was geen goede Klassieker. Het was kwalitatief van twee kanten niet hoogstaand. De wedstrijd zat wel op slot na de 0-2."

00:00/00:00
 • Auto

Ten Hag: ‘Geen vermakelijke wedstrijd voor de kijker thuis’

Tenhagantony880

Erik ten Hag zag dat Ajax dankzij twee treffers de drie punten pakte in Rotterdam. Makkelijk ging dat niet, erkende hij voor de camera van ESPN. "Wij hebben de wedstrijd gecontroleerd, maar het spel aan de bal had bij ons beter gekund. Vooral in de laatste fase."

De coach kon na het duel direct de vinger op de zere plek leggen. "De mogelijkheden die we kregen om te versnellen hebben we onvoldoende herkend. Vooral in de wisselpass van rechts naar links. Er lagen genoeg opties om aan de andere kant te komen. Daar hadden wij een overtal. Het is ook geen wonder dat de eerste goal van de wedstrijd vanaf die kant kwam via een voorzet van Tadic."

In de tweede helft werd Feyenoord beter. De thuisploeg zette hoger druk en Ajax had het daar lastig mee. "Ik heb Klaassen gebracht omdat we de grip verloren", legde Ten Hag uit. "We verloren de bal te veel in de vroege fase. Dat kwam ook door verkeerde veldbezetting. Klaassen bracht een stukje rust en betere organisatie in het druk zetten. Het was geen vermakelijke wedstrijd voor de kijker thuis."


De cijfers uit Rotterdam

Feyenoord Feyenoord

Balbezit

Feyenoord45%

Ajax 155%

Schoten

Feyenoord13

Ajax 16

Schoten op doel

Feyenoord1

Ajax 11

Vrije trappen

Feyenoord13

Ajax 116

Hoekschoppen

Feyenoord4

Ajax 14

Buitenspel

Feyenoord4

Ajax 11

Overtredingen

Feyenoord13

Ajax 112

Passes

Feyenoord395

Ajax 1476


Tadic: 'Wij zijn de laatste jaren kampioen geworden vanwege die kwaliteit'

Tadicjuichen880

Dusan Tadic verscheen vlak na de wedstrijd voor de camera van ESPN en deelde zijn vreugde over de driepunter. "Het was niet goed, maar we waren wel beter in de eerste helft. In de tweede helft was er meer strijd en toen kreeg Feyenoord ook wat kansen. Maar goed, we hebben gewonnen. Dat is belangrijk.”

De Serviër zag ook wel dat Ajax niet zijn beste wedstrijd speelde in Rotterdam. "Als je met 0-1 voor staat dan moet je ook slim spelen. Wij wilden graag het tweede doelpunt maken, maar Feyenoord zette hoog druk."

Ajax werkte hard om onder die druk uit te komen en dat lukte uiteindelijk. "Soms speel je niet goed, maar je moet wel winnaarsmentaliteit tonen. Wij zijn de laatste jaren kampioen geworden omdat we die kwaliteit hebben."


Onze King of the Match! 👑

Perrkotm

[ ]

De punten gaan mee terug naar Amsterdam! 🔥🔥

De wedstrijd in Rotterdam is afgelopen. Net als eerder op de dag wordt ook deze editie van de Klassieker door Ajax met 2-0 gewonnen.

Het was geen groots optreden, maar het resultaat telt. Zo wordt het uiteindelijk een PRACHTIGE zondag!

Ajax Vrouwen – Feyenoord 2-0 (1-0)
Feyenoord – Ajax 0-2 (0-1)


[ ]

HEERLIJK 📸

Tadicpingel880

[ ]

TADIC, 0-2!!

Tadic Uit

BAM! Ajax komt op 0-2. Dusan Tadic benut ijskoud een strafschop.

De bal ging op de stip na een overtreding van Nelson op Devyne Rensch. Het was een overduidelijke overtreding, dus Higler kon niets anders dan naar de stip te wijzen.


[ ]

Heatmap van Edson

Heatmap Web Alvarez Copy (002)

[ ]

🔁 Rensch voor Timber

Erik ten Hag gebruikt zijn derde en laatste wisselmoment. Devyne Rensch heeft Jurriën Timber vervangen.


[ ]

Nog twintig minuten in Rotterdam

Tadictil880

Er zijn nog twintig minuten te gaan in Rotterdam. Het is helaas geen wedstrijd waarin we veel indruk hebben kunnen maken. In de tweede helft is Feyenoord het gevaarlijkst geweest.

Gelukkig leiden we nog altijd met 0-1.


[ ]

⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️⚽️

Juichenindekuip880

De laatste twaalf goals in de Klassieker werden allemaal gemaakt door Ajax. Het record van opeenvolgende treffers van een club in de Klassieker is daarmee geëvenaard: twaalf goals op rij van Ajax tussen november 1992 tot en met mei 1993.


[ ]

🔁 Klaassen vervangt Berghuis

Klaassenwissel880

Ajax gaat voor de tweede keer wisselen. Davy Klaassen komt binnen de lijnen en vervangt Steven Berghuis. Het is een wissel die we de laatste tijd vaker hebben gezien.

Met de ingreep hoopt Erik ten Hag ongetwijfeld de controle terug te krijgen. Het openingskwartier verloopt niet helemaal naar wens voor Ajax, dat Feyenoord regelmatig over de flanken door ziet komen.

Gelukkig is het nog niet overdreven druk voor Remko Pasveer. Laten we hopen dat het zo blijft.


[ ]

Schakel in bij Ajax Radio 📻

Je kunt de wedstrijd vanuit Rotterdam  uiteraard ook meekrijgen met Ajax Radio. Onze verslaggevers doen er alles aan om de ontwikkelingen zo goed mogelijk in jouw huiskamer of auto te brengen.


[ ]

Cool as always

Tenhagdugout880

Erik ten Hag diep in gedachten langs de zijlijn. Wat zou onze coach voor tactische variant voor de tweede helft hebben bedacht?


[ ]

Mogelijkheid voor Feyenoord

De invaller bij Feyenoord, Nelson, krijgt direct een grote kans. Hij ontvangt de bal wat gelukkig in Ajax’ zestienmetergebied, maar schiet hard en hoog over.


C'mon, Ajax!

De tweede helft is zojuist van start gegaan. Kan Ajax de 0-1-voorsprong over de streep trekken en idealiter nog verder uitbreiden?

Er zijn geen wissels bij Ajax. Bij Feyenoord is Nelson in de ploeg gekomen voor Sinisterra.


De eerste helft in statistieken

Feyenoord Feyenoord

Balbezit

Feyenoord44%

Ajax 156%

Schoten

Feyenoord7

Ajax 13

Schoten op doel

Feyenoord0

Ajax 10

Vrije trappen

Feyenoord7

Ajax 17

Hoekschoppen

Feyenoord2

Ajax 12

Buitenspel

Feyenoord1

Ajax 10

Overtredingen

Feyenoord6

Ajax 17

Passes

Feyenoord182

Ajax 1248


[ ]

Rust: kleine voorsprong voor Ajax

Het is rust in Rotterdam. Er viel lange tijd niet veel te beleven, maar gelukkig was er op de valreep positief nieuws. Ajax zoekt met een 0-1-voorsprong de kleedkamer op


[ ]

GOALLLLLL

Tadicjuichen880

YES!! Ajax komt op 0-1. Het is een eigen doelpunt van Feyenoorder Senesi.

Steven Berghuis heeft een belangrijk aandeel in de goal. Onze nummer '10' stuurt met een fantastische voorzet Dusan Tadic diep. 

De voorzet van de Ajax-captain wordt in eigen doel getikt door Senesi. 


[ ]

Pasveer: eerst uitstekend moment, daarna slordig

Pasveerportret880

Een curieus moment. Guus Til wordt diepgestuurd en in eerste instantie treedt onze doelman Remko Pasveer uitstekend op. Hij stuit Til, maar neemt vervolgens teveel tijd met het uitverdedigen. Het loopt allemaal maar net goed af uiteindelijk.

Luttele seconden later schept Toonstra Nico Tagliafico. Hij is nu de vijfde speler met een gele kaart achter zijn naam. 


[ ]

Higler geeft ook Antony geel

Antonymalacia880

Higler blijft maar met kaarten voor Ajacieden strooien. Ditmaal is het Antony die van de arbiter van dienst een gele kaart krijgt.


[ ]

Ook een prent voor Haller

Opnieuw een kaart voor een Ajacied. Sébastien Haller krijgt geel na een overtreding op Sinisterra.


[ ]

Antony schiet over

Antonyfeyaja880

Een goede aanval van Ajax leidt uiteindelijk niet tot een schot op doel. Antony wordt vrijgespeeld aan de rechterkant van het strafschopgebied en komt op de hem kenmerkende wijze naar binnen. Het vervolg – wat een beetje het midden houdt tussen een voorzet en een schot – gaat echter ruim over het Feyenoord-doel.

De Klassieker is vooralsnog erg voorzichtig: het tempo ligt niet al te hoog en veel kansen zijn er nog niet geweest.


[ ]

Traktatie van Berghuis? 🙏

Berghuisfeyaja880 2

Steven Berghuis is dus teruggekeerd op voor hem bekend terrein. Gaat onze jarige job vandaag trakteren op een goal?


[ ]

Ajax wisselt noodgedwongen: Martínez kan niet verder

Blessuremartinez880

Er komt helaas voor Lisandro Martínez een vroegtijdig einde aan de Klassieker. De Argentijn kan vanwege hamstringklachten niet verder en wordt vervangen door zijn landgenoot Nico Tagliafico.

Tagliafico gaat zijn vertrouwde positie als linksachter innemen, Daley Blind verhuist naar het centrum.


[ ]

Geel voor Gravenberch

Gravenberchfeyaja880

Het gaat hard met de kaarten. In de vijftiende minuut krijgt Ryan Gravenberch geel.

Vlak hiervoor werd ook Feyenoorder Linssen op de bon geslingerd.

Ondertussen ligt het spel even stil, Lisandro Martínez wordt behandeld en grijpt naar zijn hamstring.


[ ]

Nog even aftasten, spanning is voelbaar

Schuurskokcu880

Nog geen kansen in De Kuip in de eerste tien minuten. De spanning is voelbaar, het is nog een beetje aftasten.


[ ]

Bijna altijd een Amsterdamse goal ⚽️

Blindfeyaja880

Ajax scoorde in 57 van zijn laatste 58 Eredivisie-duels met Feyenoord (sinds 1991). De uitzondering was een 0-0-gelijkspel in eigen huis op 25 januari 2015.


[ ]

191e ontmoeting

Achterdoel880

Feyenoord en Ajax ontmoeten elkaar vandaag voor de 191e keer in alle competities. Van de voorgaande edities won Ajax er 89 en werd het 45 keer gelijk.


Vlammen, boys! ❌❌❌

De bal rolt in de Kuip. Gaat Ajax vandaag zijn 500e Eredivisie-zege in deze eeuw boeken?Ten Hag: 'Ik verwacht dat daar de sleutel ligt'

Eriktenhag880

Trainer Erik ten Hag zag dat Ajax vorige week tegen AZ niet goed voor de dag kwam. Hij verwacht vandaag in Rotterdam iets anders, vertelt hij bij ESPN. "Ik mag niet hopen dat ze het weer zo laten lopen."

De coach kiest in Rotterdam voor een basisplek voor Perr Schuurs, nu Noussair Mazraoui nog geblesseerd is. "Timber vulde de rechtsbackpositie goed in tegen AZ toen hij daar terecht kwam. Toen werden we steeds belangrijker. Perr was ook belangrijk met de pass op Tadic waar de goal uit kwam."

De tandem Antony-Mazraoui loopt dit seizoen als een trein. Ten Hag hoopt dat Timber de rol van de Marokkaanse international zo goed mogelijk over kan nemen. "Ik verwacht wel dat daar de sleutel ligt. Daar laat Feyenoord de ruimtes vallen. Timber moet daar invulling aan gaan geven. Natuurlijk ook in samenwerking met Antony, Schuurs en Steven Berghuis." 


Opwarmen in De Kuip 🌡️

De eerste sprintjes worden getrokken, de bal wordt overgetikt: de warming-up is gaande in de Rotterdamse Kuip.King of the Match 🤳

Ook vandaag kan je jouw King of the Match weer kiezen! Stem vanaf de 75ste minuut in de Ajax App op jouw favoriete Ajacied tegen Feyenoord.

Heb je de Ajax App nog niet? Download 'm dan hier


Luister de Klassieker via Ajax Radio 📻

Radio2

Ajax trapt om 14:30 uur het uitduel af met Feyenoord. Kun je de Klassieker niet kijken op tv? Dankzij Ajax Radio hoef je geen seconde te missen en kun je het duel live volgen.

Via Ajax Radio beleef je wedstrijden van Ajax op een intense manier. Het commentaar is betrokken en van reclameblokken of onderbrekingen naar andere wedstrijden ondervind je geen hinder.


Onze goalie! 🧤

00:00/00:00
 • Auto

Elf van de elf 🔥

Elk van de laatste elf goals in de Klassieker werd gemaakt door Ajax. De Amsterdammers wonnen de laatste vier ontmoetingen met: 0-3, 1-0, 4-0 en 0-3. Die laatste uitslag betrof een bekerzege in 2019.


Veldinspectie 🌱

Erik ten Hag bekijkt het grasveld in de Rotterdamse Kuip. Er volgt een vriendelijke begroeting tussen onze trainer en Erwin Beltman, de grasmeester van Feyenoord 🤝

00:00/00:00
 • Auto

Ajax Vrouwen op 2-0-voorsprong

Juichenajaxvrouwen880

Ondertussen maken de Ajax Vrouwen in Amsterdam twee treffers in korte tijd. Na een overtreding op Liza van der Most gaat de bal op de stip. Romée Leuchter maakt vanaf elf meter de 1-0 tegen Feyenoord Vrouwen.

Enkele minuten later is zij ook weer het eindstation van een Ajax-aanval. Sherida Spitse stuurt Leuchter weg. De Ajax-spits is koelbloedig en schiet diagonaal de 2-0 binnen.


The boys zijn binnen 🚍

Arrivé! De spelers zijn aangekomen in Rotterdam en betreden De Kuip. 


Dit is onze opstelling in Rotterdam

Erik ten Hag heeft zijn basiself bekendgemaakt voor de Klassieker in Rotterdam. Noussair Mazraoui is er vandaag niet bij. Perr Schuurs start voor hem in de basis. Devyne Rensch zit op de bank.

32. Remko Pasveer
2. Jurriën Timber
3. Perr Schuurs
4. Edson Álvarez
8. Ryan Gravenberch
10. Dusan Tadic
11. Antony
17. Daley Blind
21. Lisandro Martínez
22. Sébastien Haller
23. Steven Berghuis

Bank:
16. Jay Gorter
24. Andre Onana
6. Davy Klaassen
7. David Neres
9. Danilo
15. Devyne Rensch
25. Kenneth Taylor
26. Victor Jensen
30. Mohamed Daramy
31. Nico Tagliafico
44. Youri Regeer


Rust in Amsterdam

Vita880

De eerste helft zit erop. De tussenstand bij Ajax Vrouwen - Feyenoord Vrouwen is 0-0.

De thuisploeg heeft de overhand, maar grote kansen hebben we nog niet kunnen noteren. 


Hattrick in Rotterdam ⚽⚽⚽

Davids1993

In de historie lukte het drie Ajacieden om een hattrick te maken in een uitwedstrijd tegen Feyenoord:

 • 1 mei 1932 Feyenoord – Ajax 2-4: Piet van Reenen
 • 5 april 1959 Feyenoord – Ajax 0-5: Guus van Ham
 • 31 maart 1993 Feyenoord – Ajax 0-5: Edgar Davids

Van debutant in de Klassieker naar speler van Ajax zaterdag

Koppers880

Elf jaar was Dico Koppers toen hij vanuit Harmelen de stap naar Ajax kon maken. Begonnen in de D3 klom hij elk jaar een stapje hoger. Hij startte als aanvaller, maar die positie moest hij loslaten. Via het middenveld werd hij centraal achterin gezet en daar vormde hij zich verder als verdediger.

Als Jong Ajacied focuste hij zich op de positie van linksback. Met succes. Al heel snel kon hij vanwege blessures doorstromen naar Ajax 1. Zijn debuut op het hoogste podium kreeg nog meer cachet door de tegenstander. Op 23 oktober 2011 stond Dico Koppers aan de aftrap in de Kuip.

"Dat vergeet je nooit meer", vertelde hij een paar maanden later in het programmaboekje Kick Off. "Het was wel heel zwaar om gelijk in zo’n beladen wedstrijd te starten", zei hij. "Mooier kan natuurlijk niet, ook al speelden we gelijk. Mijn ouders en vriendin zaten op de tribune. Het was een mooie dag."

Slechts acht wedstrijden zouden er nog bijkomen in Ajax 1. Daarna voerde zijn carrière hem langs ADO Den Haag, FC Twente, Willem II, PEC Zwolle en Almere City. Nu mag Koppers zich weer Ajacied noemen, al is het in het eerste zaterdagteam van de club.


De bal rolt

Ajaxvrouwen880

In Amsterdam is het duel begonnen tussen de Ajax Vrouwen en Feyenoord. In Rotterdam wonnen de bezoekers nog. Tijd om revanche te nemen.


Eerste Klassieker in Amsterdam

Voor de eerste keer in de historie wordt er een vrouwen Klassieker gespeeld in Amsterdam. De Ajax Vrouwen ontvangen de concurrent uit Rotterdam straks om 12:15 uur. 

De ploeg van Danny Schenkel staat eerste in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De Feyenoord Vrouwen hebben hetzelfde aantal punten, maar een wedstrijd minder gespeeld en een slechter doelsaldo.


Afgelopen seizoen 🔙

Vorig seizoen eindigde Feyenoord - Ajax in 0-3. Na eigen doelpunten van Marcos Senesi en Ridgeciano Haps strooide Mohammed Kudus nog eens extra zout in de Rotterdamse wonden. Edson Álvarez (45+1') en Tyrell Malacia (60') kregen rood.

De Amsterdammers waren een week eerder, op 2 mei 2021, thuis tegen FC Emmen (4-0) al kampioen geworden. Het scenario waarvoor de de Rotterdammers wekenlang vreesde, een kampioenswedstrijd van de aartsrivaal in De Kuip, was afgewend.

Op de negende mei stond er in De Kuip voor de bij vlagen freewheelende gasten weinig meer op het spel. Na de Klassieker was het verschil in punten tussen beide clubs nóg verder opgelopen. Met nog twee wedstrijden te spelen in '20/'21 had Ajax liefst 27 punten meer dan Feyenoord!

00:00/00:00
 • Auto

Van Vossen: 'Aan elke Klassieker zit een verhaal'

Peter van Vossen speelde zowel als Ajacied en als Feyenoorder in de jaren negentig de Klassieker. Een wedstrijd die altijd op zich staat, die altijd voor verhalen zorgt én die altijd tot de verbeelding spreekt.

Peter, jij speelde als Ajacied drie Klassiekers tegen Feyenoord. Eén keer verlies, twee keer ruime winst en je maakte twee doelpunten. Waren die wedstrijden écht anders dan andere?

"Je merkte dat het de wedstrijd was van het seizoen. Als kind zat ik al op de tribune bij Feyenoord – Ajax. Niet zo vaak, want we waren niet zo rijk dat we vaak kaartjes konden kopen. Maar je voelde de beleving."

"Als speler leef je er op een andere manier naar toe. Je bent betrokken, schrijft door het meespelen in de Klassieker altijd een stukje geschiedenis. Dat realiseer je je als speler helemaal niet. Dat besef komt achteraf pas. Klassiekers worden altijd onthouden. Er zit altijd aan elke Klassieker een verhaal."

En jaren later keerde je als Feyenoorder terug in de Klassieker. Hoe was dat voor jou?

"Je had altijd het gevoel dat je de mindere was. Met Feyenoord heb ik niet echt goede resultaten geboekt tegen Ajax."

Bij Ajax maakte jij deel uit van die fantastische lichting die in 1994/1995 alles won wat er te winnen viel. Hoe was dat?

"Weet je, ik had niet het gevoel dat er iets bijzonders zat aan te komen. Wij kregen Kanu en Finidi erbij, Kluivert. Rijkaard kwam terug, eerst als rechtshalf maar dat liep niet zo lekker. Pas toen hij met Blind achterin ging spelen begon het elftal te draaien. Het is echt gegroeid. Van Gaal kneedde van oudere, ervaren en jonge spelers een team."

"Zijn oefenstof was prachtig om mee te maken. Wij waren heel fit waardoor we altijd in dezelfde samenstelling speelden. Iedereen was betrokken, je was altijd – ook als reserve – onderdeel van een teamproces. Maar door de open manier van communiceren en omdat hij altijd eerlijk was, had ik daar geen probleem mee. En was iemand uit vorm? Dan mocht jij spelen en liet Van Gaal je ook gewoon een aantal wedstrijden staan."

Over druk gesproken. Hoe kijk jij naar Steven Berghuis die zondag zijn eerste Klassieker als Ajacied speelt?

"Voor hem is het een voordeel dat er geen publiek is. Hij doet het hartstikke goed bij Ajax, maar al die randzaken overschaduwen het voetballende gedeelte. Ik vind het wel mooi dat hij is geaccepteerd door de Ajax-fans."

Feyenoord is onder de nieuwe trainer Arne Slot bezig aan een prima seizoen. Wat verwacht je zondag?

"Je hoopt vooraf dat er drie, vier ploegen zijn die meedoen om het kampioenschap. Ik verwacht een voetballende wedstrijd. Onder Slot is Feyenoord gaan voetballen. Je ziet veel terug van AZ; het hoog druk zetten, dat het verdedigen voorin begint. Volgens mij is Feyenoord niet meer in staat om de bus te parkeren."


Historisch overzicht: de Klassieker in Rotterdam ⚽

Van Winston Bogarde tot Hedwiges Maduro en van Klaas Jan Huntelaar tot Kasper Dolberg. Doelpunten, doelpunten en nog eens doelpunten van Ajacieden in Rotterdam. Daar kunnen we geen genoeg van krijgen.

Bekijk dit historische overzicht van succesvolle Klassiekers in De Kuip.

00:00/00:00
 • Auto

Klaassen kijkt uit naar de Klassieker 🗣️

Davy Klaassen verwacht vandaag een topwedstrijd tegen Feyenoord. Ajax moet volgens hem op zijn best zijn om te winnen in Rotterdam. "Feyenoord is een veel beter team dan vorig seizoen. We zullen moeten laten zien dat wij beter zijn."

Voor Klaassens teamgenoot Steven Berghuis is het de eerste keer dat hij de Klassieker als Ajacied speelt. "Tuurlijk heb je het erover en maak je er geintjes over", vertelt Klaassen. "Zonder publiek is het allemaal wel wat rustiger. Nu speelt hij gewoon tegen zijn oude teamgenoten, maar het zal toch speciaal zijn voor hem."

00:00/00:00
 • Auto

Training Day!

Ajax trainde zaterdagochtend voor het laatst ter voorbereiding op de Klassieker. Het ging er op sportcomplex de Toekomst zo aan toe ⤵️

00:00/00:00
 • Auto

Klassieker 💯 jaar

Op 9 oktober 1921 werd de eerste editie van Feyenoord-Ajax gespeeld. In deze special kijken we terug op de mooiste momenten van de Klassieker.

Van verhitte competitieduels tot de beslissingswedstrijd om het kampioenschap van 1960, van de vroegste beelden uit 1927 tot de laatste ontmoeting in 2021.

00:00/00:00
 • Auto

Dag van dubbele Klassieker!

AJA FEY Matchday 1080X1080

Welkom Ajacieden! Vandaag staat in het teken van een dubbele Klassieker. Om 12:15 uur spelen de Ajax Vrouwen thuis tegen Feyenoord en om 14:30 uur gaan de mannen van start in De Kuip. Geniet ervan!

 


Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl