Verslag | Ajax breidt reeks van overwinningen op Feyenoord verder uit

Tadicheaderjuichen1280
Tadicheaderjuichen1280

Ajax heeft voor de vijfde keer op rij gewonnen van Feyenoord. In de Rotterdamse Kuip was een eigen doelpunt van Feyenoorder Marcos Senesi en een rake penalty van Dusan Tadic genoeg voor de overwinning: 0-2. De Amsterdammers wonnen de voorgaande vier ontmoetingen met: 0-3, 1-0, 4-0 en 0-3. Die laatste uitslag betrof een bekerzege in 2019.

Tags

  • #FEYAJA

Socials

De wedstrijd kende in de eerste helft heel lang een patstelling. Beide ploegen weigerden elkaar de ruimte te geven om te voetballen. Daardoor ontstond vooral een fysiek duel met weinig ruimte voor frivoliteit. Dat beide ploegen in het eerste halfuur geen schot op doel afvuurden, vertelde het verhaal van de Klassieker in de eerste 30 minuten.

Eigen doelpunt
Dat uiteindelijk de 0-1 viel door een eigen doelpunt van Senesi sprak boekdelen. De voorafgaande aanval van Ajax was prima, maar de bal van Dusan Tadic op Sébastien Haller leek te worden onderschept door de Argentijnse verdediger van Feyenoord. Het liep dus anders. Met een voetbeweging zette hij zijn eigen doelman Justin Bijlow op het verkeerde been. De bal rolde daarna tergend langzaam over de doellijn.

Voor Ajax viel die treffer op een ideaal moment, vlak voor rust. Feyenoord kwam door die tegengoal getergd uit de kleedkamer. De Rotterdammers klapten er direct vol op in de tweede helft. Maar telkens wanneer ze het strafschopgebied van Ajax bereikten, liepen ze zich stuk op een groepje Ajacieden.

Koelbloedige aanvoerder
Ajax creëerde niet veel, alleen de Braziliaan Antony schoot in relatief kansrijke positie over. Pas een klein kwartier voor tijd kreeg Ajax na een overtreding op de ingevallen Devyne Rensch in het strafschopgebied van Feyenoord de uitgelezen mogelijkheid om de 0-2 te maken. Tadic faalde niet en schoot de strafschop raak.

Ajax voetbalde de wedstrijd daarna rustig uit. De thuisploeg had alle energie verspeeld en kon geen vuist meer maken in Rotterdam. Voor de winterstop komt de ploeg van Erik ten Hag nog één keer in actie. Woensdag is Fortuna Sittard de tegenstander in de Johan Cruijff ArenA.

Feyenoord - Ajax 0-2 (0-1)
44. Senesi (eigen doelpunt) 0-1
81. Tadic (pen.) 0-2

Ajax: Pasveer; Timber (73. Rensch), Schuurs, Martínez (19. Tagliafico), Blind; Álvarez, Berghuis (60. Klaassen), Gravenberch; Antony, Haller, Tadic

Gerelateerde artikelen

Timber1280

Highlights Feyenoord - Ajax | Opnieuw een Klassieker-zege 🔥

Voor de vijfde keer op rij wist Ajax zondagmiddag een Klassieker in zijn voordeel te beslechten. Na een bezoek aan de Kuip waarin de Ajacieden niet hoogstand maar wel uiterst gedisciplineerd waren, werd uiteindelijk met 0-2 gewonnen. Op Rotterdamse bodem waren de goals van Marcos Senesi (eigen doelpunt) en Dusan Tadic (strafschop).

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Berghuisfeyaja1280

Jarige Berghuis is content met drie punten: 'Klein drankje'

Steven Berghuis had zondag twee redenen om feest te vieren; hij werd dertig en won met zijn Ajax met 0-2 van Feyenoord. Hij keerde voor de eerste keer terug als Ajacied bij zijn oude club. De Ajax-bus werd met veel vuurwerk opgewacht. "Ik ben Ajax, Feyenoord en de politie dankbaar hoe ze de aankomst regelden. Het was wel even spannend, maar daar moet je ook een grote jongen over zijn."

Tags

  • #FEYAJA
  • #Berghuis

Socials