Jermoumi: 'Blij en trots na heftig halfjaar'

Diyae Jermoumi blijft speler van Ajax. Het aflopende contract van de verdediger is met een jaar verlengd. "Na een heftig halfjaar met mijn blessure ben ik alleen maar blij en trots op mezelf en iedereen die me heeft geholpen", zegt Jermoumi.

Tags

  • #Jermoumi

Socials

In december werd duidelijk dat Jermoumi vanwege een knieblessure lang uit de roulatie zou zijn. "Ik heb een operatie gehad, geen kleine ook, en dat was best pittig", vertelt de geboren Leiderdorper. "Ik heb eigenlijk direct mijn verstand op nul gezet en ben keihard gaan werken. Dank aan alle fysio's en dokters die me hebben geholpen en ook dank aan mijn familie en vrienden. Iedereen die ook maar één procent heeft geholpen, daar ben ik echt super dankbaar voor."

Inmiddels is Jermoumi weer zo goed als volledig hersteld. "Ik ben bijna topfit. Ik train weer en doe eigenlijk alles. Het is een kwestie van de laatste puntjes op de i zetten."

'In de kijker spelen'
Jermoumi is vastberaden om zich sportief te gaan onderscheiden, maar weet ook waar hij aan moet werken. "Ik hoop natuurlijk richting de ArenA te gaan en mezelf in de kijker te spelen. Zij hebben er alle vertrouwen in dat ik naar het eerste zou kunnen gaan en ik zelf ook."

De rechtspoot weet waar nog rek in zijn spel zit. "Vooral in het verdedigende gedeelte, al heb me ik daar al wel erg in ontwikkeld. Maar ik was eerst een buitenspeler, dus verdedigend  kan het altijd beter."

Carvajal
Van enkele offensief ingestelde backs in de Europese top is Jermoumi gecharmeerd en probeert hij te leren. "Ik was altijd fan van Mazraoui en Hakimi. Daar heb ik altijd naar gekeken en dat doe ik nog steeds. Dit seizoen vond ik Carvajal van Real Madrid ook erg goed spelen."

Gerelateerde artikelen

Jermoumi2

Ajax verlengt contract Diyae Jermoumi

Ajax en Diyae Jermoumi hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de negentienjarige verdediger loopt van 1 juli 2024 tot en met 30 juni 2025, met een optie tot verlenging met nog een jaar. Zijn oude contract liep tot medio 2024.

Tags

  • #Jermoumi

Socials

Godts1920

Godts en Jermoumi lange tijd niet inzetbaar

Mika Godts en Diyae Jermoumi zijn voor langere tijd uitgeschakeld. Godts kwam vrijdag in het uitduel van Jong Ajax met FC Den Bosch niet ongeschonden uit de strijd en staat de komende maanden aan de kant. Jermoumi is vanwege een knieblessure tot het voorjaar uit de running.

Tags

  • #Godts
  • #Jermoumi

Socials

Jermoumi1920 Nieuw

Met Jermoumi terug naar de judomat: 'Heb geleerd hoe ik duels aan moet gaan'

Diyae Jermoumi is momenteel de vaste rechtsback van Jong Ajax. De 18-jarige vleugelverdediger is niet alleen een talentvol voetballer. Hij kon op jonge leeftijd ook al een aardig potje judoën. We gaan met de in Leiden opgegroeide back terug naar zijn oude judoschool. "Judo deed ik voor de lol. Niet om er iets mee te bereiken in de toekomst. Daarom koos ik uiteindelijk voor het voetballen, maar het judoën heeft mij op jonge leeftijd wel veel goeds gedaan."

Tags

  • #Jermoumi

Socials