Verslag | Jong Ajax onderuit in uitduel met Helmond Sport

Jongajaxheader
Jongajaxheader

Jong Ajax heeft de thuiszege van maandag op SC Cambuur vrijdagavond in Brabant geen vervolg kunnen geven. De Amsterdammers verloren het uitduel bij Helmond Sport met 3-1. Halverwege was het 2-0.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Aanvankelijk gebeurde er niet al teveel op Brabantse bodem. Ajax kreeg een mogelijkheid na een corner, maar Julian Rijkhoff zag zijn schot bij de tweede paal worden geblokt. Even later was ook Hemond Sport gevaarlijk uit een hoekschop, maar Jong Ajax kon redding brengen op de doellijn.

Het bleek voor de bezoekers uitstel van executie, want even later werd het alsnog 1-0. Jong Ajax leed in de 33e minuut balverlies, waarna Helmond Sport uitbrak. Goalie Tom de Graaff kon in eerste instantie nog redding brengen, maar was kansloos op de rebound van Anthony van der Hurk: 1-0.

Ook nog 2-0
Diezelfde Van der Hurk was kort voor rust opnieuw trefzeker. Hij werd gevonden na een aanval over Jong Ajax’ linkerkant en drukte opnieuw af: 2-0.

Dat coach Dave Vos niet tevreden was, bleek wel uit de driedubbele wissel hij die direct na rust doorvoerde. Zo maakten Alvaro Henry, Kayden Wolff en Rico Speksnijder hun opwachting.

In de tweede helft liet Jong Ajax wel verbetering zien en kreeg het mogelijkheden op de aansluitingstreffer. Zo had Tristan Gooijer een fraaie solo in huis, maar werd zijn opmars gestuit door doelman Wouter van der Steen.

Dé kans was er echter voor Wolff, die de bal na een aanval over rechts voor het inschuiven had, maar de aanvaller schoot onrustig over. Des te zuurder was het dat Helmond Sport een minuut later naar 3-0 uitliep. Pius Krätschmer kopte binnen uit een corner.

De eer wel gered
Vervolgens voorkwam De Graaff met een goede reflex de 4-0 van Helmond Sport en wist Gooijer de eer voor Jong Ajax nog te redden. Een corner werd door Wolff richting doel gekopt en vervolgens door Gooijer binnengelopen.

Helmond Sport – Jong Ajax 3-1 (2-0)
33. Van der Hurk 1-0
42. Van der Hurk 2-0
65. Krätschmer 3-0
82. Gooijer 3-1

Jong Ajax: De Graaff, Ugwu, Brandes (46. Henry), Gooijer, Martha, Vos (77. Gorter), Fitz-Jim, Chahid (65. Chourak), Banel, Rijkhoff (46. Wolff), Boerhout (46. Speksnijder)

Gerelateerde artikelen

Helmond1920

Samenvatting Helmond Sport - Jong Ajax

Het is Jong Ajax vrijdagavond niet gelukt om een resultaat te boeken in Brabant. De ploeg van Dave Vos stond na 65 minuten met 3-0 achter op bezoek bij Helmond Sport. In de slotfase redde Tristan Gooijer de Amsterdamse eer. Het uitduel in de Keuken Kampioen Divisie eindigde in 3-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Wolff1920

Wolff: 'Lekker om eerste assist te geven bij Jong Ajax'

Jong Ajax boekte maandagavond een thuiszege op SC Cambuur. Trainer Dave Vos en invaller Kayden Wolff waren content met de 2-1-overwinning op de Friezen. "Kayden had een belangrijk aandeel in de goals, dus daar ben ik heel blij mee", vertelt Vos.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Cambuur1920

Highlights Jong Ajax – SC Cambuur | Triomf op de Toekomst

Jong Ajax heeft in speelronde 34 van de Keuken Kampioen Divisie drie punten gepakt. Carlos Forbs en Julian Rijkhoff loodsten de beloftenploeg in een stormachtig Amsterdam langs SC Cambuur. De thuiswedstrijd op sportcomplex de Toekomst eindigde in 2-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials