Jong Ajax sluit jaar af met gelijkspel tegen Helmond Sport

Thumbnaci
Thumbnaci

Jong Ajax heeft 2021 afgesloten met een gelijkspel. Op sportcomplex de Toekomst speelde het geen slechte wedstrijd, maar kon het tegen Helmond Sport maar één keer scoren. Dankzij een doelpunt van Enric Llansana werd het 1-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Trainer John Heitinga, die werd verkozen tot beste trainer in de tweede periode, koos voor enkele andere spelers ten opzichte van de uitwedstrijd bij TOP Oss. Zo begonnen Max de Waal en Amourricho van Axel Dongen in de voorhoede en mocht ook middenvelder Donny Warmerdam starten.

Dominant Jong Ajax
Jong Ajax, dat elf wedstrijden geleden bij de uitwedstrijd in Helmond zijn laatste nederlaag leed, begon fris aan de wedstrijd. Met name Van Axel Dongen had het op zijn heupen. Hij stelde met een heerlijke actie en mooie voorzet Kristian Hlynsson in staat te scoren. Zijn inzet werd gepakt door keeper Havekotte, die vaker goed optrad op Amsterdamse inzetten.

Grote kansen waren dat niet, want Helmond hield de gelederen gesloten en Jong Ajax had moeite om de steekpass te vinden. Vooral Naci Ünüvar, vanaf linksbuiten, kwam er nog wel eens door maar ging vaak voor eigen succes.

Ook na rust trok Jong Ajax ten aanval, maar moest het na een spaarzame counter ineens buigen: Van Landschoot scoorde bij de eerste Helmondse kans, een doelpunt dat overigens afgekeurd had moeten worden omdat aangever Goselink dik buitenspel stond. Geen VAR in de Keuken Kampioen Divisie; Jong Ajax moest in de achtervolging.

Amsterdamse druk
Christian Rasmussen kwam voor de moegestreden Van Axel Dongen en hoewel Jong Ajax het tempo iets opvoerde kwam het niet tot grote kansen. Het was een dood spelmoment dat de ban brak, want het was aanvoerder Llansana die binnenkopte uit een corner van Ünüvar.

Jong Ajax rook bloed en creëerde nu wél kansen: Rasmussen en Hlynsson stuitten echter op Havekotte. Helmond Sport moest ver terug, maar hield stand en zal niet ontevreden zijn met het zwaarbevochten punt.

Voor Jong Ajax eindigt 2021 dan niet met een overwinning, maar de ploeg mag toch tevreden terugkijken op de afgelopen maanden. Na de slechte openingsfase van het seizoen is de ploeg nauwelijks meer te verslaan.

Jong Ajax – Helmond Sport 1-1 (0-0)
54. Van Landschoot 0-1
70. Llansana 1-1

Opstelling Jong Ajax: Gorter, Van Gelderen, Llansana, Musampa, Salah-Eddine (71. Van der Sloot), Warmerdam (83. Douglas), Fitz-Jim (71. Martha), Hlynsson, Van Axel Dongen (60. Rasmussen), De Waal (71. Baas), Ünüvar

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Danilo1280

Verslag | Zakelijk Ajax wint eenvoudig van Barendrecht

Ajax heeft in eigen huis de amateurs van BVV Barendrecht in de tweede ronde van de KNVB Beker simpel opzijgezet. In een lege Johan Cruijff ArenA werd het 4-0. Danilo scoorde twee keer, Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson waren de andere doelpuntenmakers.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJABAR

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl