Jong Ajax speelt gelijk tegen Helmond Sport

Headerjongajaxhelmondoptie2
Headerjongajaxhelmondoptie2

Jong Ajax heeft een puntje overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. In een alleraardigst duel stond het bij rust al 2-2 (doelpunten van Jaymilio Pinas en Victor Jensen), maar werd er ondanks een prima tweede helft niet meer gescoord.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Mitchell van der Gaag had vier wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van het duel met FC Oss. Zo keepte niet alleen Kjell Scherpen weer, maar was ook Jurriën Timber teruggekeerd na blessureleed. Youri Baas startte vanaf de linksbackpositie en Kenneth Taylor moest de lijnen uitzetten op het middenveld.

Aardige openingsfase
Jong Ajax begon aardig aan het duel, en met Pinas voor het eerst startend in de spitspositie kwamen er al snel wat kansjes. Deze werden weliswaar geïnitieerd door slordig uitverdedigen van Helmond Sport, maar Pinas en Llansana hadden Jong Ajax al snel op 1-0 kunnen zetten. Vlak na de eerste speldenprikjes viel de goal alsnog. Ar’jany Martha kwam op vanaf rechts, zag Jensen overstappen en Pinas zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal scoren.

Lang kon Jong Ajax niet genieten van de voorsprong, want Helmond Sport kwam beter in de wedstrijd scoorde via Van Hoorenbeeck snel de gelijkmaker. Even later kwamen de Brabanders op voorsprong toen Loukili een afzwaaier voor z’n voeten kreeg en zo de bal enigszins gelukkig kon binnentikken.

In de tussentijd was Kian Fitz-Jim, die in het veld was gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Max de Waal, nog kansrijk. Op een kopbal van Youri Regeer (geweldige pass Taylor) na had Jong Ajax echter moeite om Helmond Sport echt aan het wankelen te krijgen.

Toch ging de ploeg met een goed gevoel richting de kleedkamer: op slag van rust stak Timber de pijlsnelle Martha diep achter de verdediging van Helmond Sport, die zijn inzet nog gestopt zag worden maar de rebound wel via Pinas bij Jensen kreeg: 2-2.

Kansen Taylor
Gesterkt door de gelijkmaker toog Jong Ajax vol vertrouwen uit de kleedkamers en had via Taylor (net over) en Pinas (lat) op voorsprong kunnen komen. Met Taylor en Fitz-Jim zat er sowieso veel voetbal in de ploeg, al mag ook het spel van Youri Regeer (de speler met de meeste minuten dit seizoen) niet onvermeld blijven.

Taylor kwam vaak voor het doel en kreeg binnen één minuut twee grote kansen op de 3-2: eerst speelde hij zich uitstekend vrij en een tiental seconden later stond hij weer oog in oog met doelman Van Gassel, beide keren redde de Helmond-goalie uitstekend.

 

Jong Ajax controleerde en domineerde, al was het spel net niet overtuigend genoeg om de wedstrijd écht naar zich toe te trekken. In een slotfase waarin beide ploegen het nog wel probeerden werd er niet meer gescoord, maar bood het spel van Jong Ajax wel genoeg aanknopingspunten voor de komende periode.

Jong Ajax – Helmond Sport (2-2)
11. Pinas 1-0
14. Van Hoorenbeeck 1-1 
30. Loukili 1-2
45. Jensen 2-2

Opstelling Jong Ajax: 
Scherpen, Kasanwirjo, J. Timber (46. Musampa), Llansana (55. Warmerdam), Baas (65. Douglas), Regeer, Taylor, Jensen, Martha (65. Hansen), Pinas, De Waal (24. Fitz-Jim)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Llansana0501

Kleine nederlaag Jong Ajax in Oss

Jong Ajax is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd van 2021 winnend af te sluiten. Op bezoek bij TOP Oss werd er in een wedstrijd zonder al teveel kansen soms aardig gevoetbald, maar bleven de punten wel in Brabant: 1-0.

Tags

  • #OSSJAJ

Socials

Jongajaxjuichenhansen

Hansen redt punt voor Jong Ajax in Doetinchem

Jong Ajax heeft na een heerlijk voetbalgevecht een punt overgehouden aan het duel met De Graafschap. De ploeg kwam twee keer achter, maar kwam dankzij mooie doelpunten van Ar’jany Martha en Sontje Hansen langszij: 2-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Bande

Highlights Jong Ajax - Telstar

Een zeer jeugdig Jong Ajax nam het maandagavond in eigen huis op tegen Telstar. De ploeg van Mitchell van der Gaag kwam zeer verdienstelijk voor de dag, maar een beloning bleef uit: 1-2.

Tags

  • #JongAjax

Socials