Jong Ajax verliest laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding

Rasmussen1
Rasmussen1

Jong Ajax heeft maandagavond de laatste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen verloren. Anderlecht was op Belgische bodem met 4-1 te sterk. Ondanks de nederlaag was trainer John Heitinga niet ontevreden.

Tags

  • #JongAjax

Socials

"De uitslag van vandaag zegt mij niet zoveel, het ging mij vooral om de uitvoering”, laat Heitinga in een reactie weten. "De eerste 55 a 60 minuten heb ik een zeer behoorlijk Jong Ajax gezien. Ik vond dat we in het eerste uur dominant voetbal speelden. Aan het einde zag je de vermoeidheid wat toeslaan en kregen we nog een aantal doelpunten tegen.”

De manier waarop Jong Ajax de tegengoals incasseerde, zat Heitinga niet helemaal lekker. "We willen graag dominant, attractief voetbal spelen, zoals Ajax dat voorstaat. Tegen compacte organisaties vraagt dat veel van de discipline, maar ook van het samenwerken. Waar ben ik nodig ten opzichte van de speler die de bal heeft? Daarin zag je vandaag aan het einde een bepaalde vorm van jeugdigheid en naïviteit. Dat moet er wel uit.”

‘KKD heel interessant’
Jong Ajax komt over een week voor het eerst in competitieverband in actie, thuis tegen Telstar. Heitinga: "Ik denk dat wij er conditioneel en fysiek redelijk voorstaan. Tegelijkertijd weten we ook dat wij het tegen de meeste KKD-teams niet van het fysieke, maar van het voetbal moeten hebben. De Keuken Kampioen Divisie is in dat opzicht dit jaar heel interessant. Er zitten de nodige Eredivisie-waardige clubs bij en ik ga ervan uit dat we in ieder geval een heel groot gedeelte van het seizoen volledig met publiek gaan spelen.”

"We hebben vorig seizoen een mooi en leerzaam jaar gehad. Maar dat was wel met spelers die gemiddeld twee of drie jaar ouder waren en de nodige wedstrijden in de benen hadden. Veel jongens van de huidige groep komen rechtstreeks van de bovenbouw naar het betaalde voetbal. Blijven het de jongens tegen de mannen? Of gaan we presteren vanuit onze speelwijze, met stabiliteit vanuit balbezit?”

Anderlecht – Jong Ajax 4-1 (1-0)
Goal Jong Ajax: Martha (1-1)

Basiself Jong Ajax: Kremers, Jermoumi, Aertssen, Milovanovic, Gooijer, Warmerdam, Delgado, Giovanni, Martha, Rasmussen, Hansen

Gerelateerde artikelen

Conceicao Oefenduel 1280

Samenvatting Almere City FC - Ajax

Ajax heeft het slechte gevoel van het verliezen van de Johan Cruijff Schaal zondagmiddag niet van zich af kunnen spelen. In een oefenduel met Almere City FC bleef de regerend landskampioen hangen op een 1-1-gelijkspel. Vooral Ajacieden die zaterdagavond weinig speelminuten maakten, kwamen zondag juist wel in actie.

Tags

  • #PreSeason

Socials

ASE Header 880

Contractverlenging en verhuur voor Anass Salah-Eddine

Ajax en Anass Salah-Eddine hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De vorige overeenkomst liep tot en met 30 juni 2023. De vernieuwde verbintenis van de twintigjarige verdediger loopt tot en met 30 juni 2025. Daarnaast is Ajax met FC Twente overeengekomen dat Salah-Eddine dit seizoen op huurbasis voor de eredivisieclub uit Enschede uitkomt.

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials

Warmerdam Oefenduel 1280

Warmerdam geniet van meespelen Babel in verloren oefenduel: 'Ken hem van televisie'

Jong Ajax speelde woensdag een oefenwedstrijd op sportcomplex de Toekomst tegen de leeftijdsgenoten van het Mexicaanse Tigres. Tegen de verhouding in verloren de beloften van de Mexicanen: 0-1. Aanvoerder Donny Warmerdam en Gabriel Misehouy keken na de wedstrijd terug op het duel en blikten vooruit op de komende weken.

Tags

  • #JongAjax

Socials