Warmerdam geniet van meespelen Babel in verloren oefenduel: 'Ken hem van televisie'

Jong Ajax speelde woensdag een oefenwedstrijd op sportcomplex de Toekomst tegen de leeftijdsgenoten van het Mexicaanse Tigres. Tegen de verhouding in verloren de beloften van de Mexicanen: 0-1. Aanvoerder Donny Warmerdam en Gabriel Misehouy keken na de wedstrijd terug op het duel en blikten vooruit op de komende weken.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Al met al was het een leerzame middag voor de ploeg van John Heitinga. "We hadden alleen maar de bal en creëerden veel kansen. We gaven één kans weg en die schoten zij erin. Dat is slordig van ons", vond Warmerdam.

De beloften speelden met veel nieuwe jongens die zijn doorgestroomd uit de jeugdopleiding, vertelde de captain van Jong Ajax. "We willen het spel van vorig seizoen erin krijgen. Het is nu fijn om het in een wedstrijd te kunnen oefenen."

Multifunctionaliteit
Warmerdams teamgenoot Misehouy vond dat de ploeg bij vlagen prima speelde. Hij stond zelf in de wedstrijd dit keer op de '8-positie' terwijl hij het afgelopen seizoen op '10' stond. 

"Ik kan overal op het middenveld spelen. Ik ben een rasvoetballer. Een andere positie moet dus ook geen probleem zijn. Maar mijn voorkeurpositie is wel de '10', al is die plek niet altijd vrij."

Overigens deed Ryan Babel mee in de wedstrijd. De dertiger houdt zich momenteel fit bij Jong Ajax. Warmerdam genoot van zijn aanwezigheid. "Ik ken hem van tv. Je zag gelijk dat er ervaring in de ploeg kwam. Dat is lekker."

Gerelateerde artikelen

Header 880

Oude bekenden trainen mee bij Jong Ajax

Oud-Ajacieden Ryan Babel en Pelle Clement trainen vanaf maandag mee met Jong Ajax. Het tweetal zit momenteel zonder club en houdt hun conditie op peil bij de ploeg van trainer John Heitinga.

Tags

  • #Babel
  • #Clement

Socials

Eiting 880

Eiting over volgende club: 'Moeilijke keuze'

Carel Eiting traint in afwachting van een nieuwe club mee met Jong Ajax, waar hij weer samenwerkt met trainer John Heitinga. De middenvelder hoopt binnenkort de knoop door te hakken over zijn volgende stap.

Tags

  • #Eiting

Socials

Kenny Tete Toekomst 1280

Team van Toen | Kenny Tete: 'Ajax heeft mij als man gemaakt'

Kenny Tete parkeert zijn auto bij de Toekomst en begint direct foto’s te maken met zijn smartphone van het logo op het hoofdgebouw. Het is zomer, de zon schijnt fel op de witte buitenkant van het pand. "Ik ben hier sinds mijn vertrek niet meer geweest, er is wel het één en ander veranderd, zie ik. Het is leuk om hier weer terug te zijn." Met een brede glimlach op zijn gezicht geeft hij zijn ogen de kost. Ondertussen wandelt hij richting de hoofdtribune naast veld 1. Tijd om te kletsen over zijn eigen tijd bij Ajax.

Tags

  • #TeamvanToen
  • #Tete

Socials