Jong Ajax verliest seizoensouverture bij ADO Den Haag

Thumgorter
Thumgorter

Jong Ajax is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. Met een uitblinkende Jay Gorter op doel kon de ploeg van John Heitinga goed mee met de degradant van vorig seizoen, maar gingen de Ajacieden toch met 2-0 onderuit.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Met Gorter op doel kende Jong Ajax direct zijn enige debutant. Youri Regeer, meestal centraal in de verdediging of op het middenveld, begon als rechtsback en de aanvalslinie bestond uit rechtsbuiten Christian Rasmussen, spits Max de Waal en linksvoor Ar’jany Martha.

In de kern dus grotendeels hetzelfde team als vorig seizoen, maar nu met een jaar extra ervaring in de tas. Nieuw is wel dat dit team voor het eerst officiële wedstrijden met publiek speelt en om dan direct te beginnen met ADO-uit is een mooie test voor de jonkies die het tegenvallende vorige seizoen liefst zo snel mogelijk willen vergeten.

Dat gold ook voor de thuisclub. Desondanks maakten beide ploegen er in de eerste helft geen hoogstaand schouwspel van. Zowel ADO als Jong Ajax speelde slordig en kwam niet tot grote kansen, hoewel ADO na een half uur aanzette en zich wat vaker bij het doel van Gorter meldde. De sluitpost verrichtte in luttele minuten drie uitstekende reddingen op Haagse inzetten en zorgde er zo voor dat Jong Ajax bij rust nog volledig in de wedstrijd zat.

Tegenvaller na rust
Kort in de tweede helft moest Gorter echter vissen nadat Amar Catic teveel ruimte kreeg in het strafschopgebied. Een domper, maar met invaller Naci Ünüvar (hij verving Martha) kwam Jong Ajax wel iets beter in het spel. Het meeste gevaar kwam van Rasmussen. Hij had met twee harde schoten kunnen scoren, maar beide keren tikte Luuk Koopmans de bal uit het doel.

Heitinga bracht 20 minuten voor tijd Sontje Hansen voor De Waal en Jong Ajax meldde zich steeds meer op de helft van ADO Den Haag. Met Liam van Gelderen als mede-invaller kon Regeer weer richting zijn vertrouwde middenveld, wat het Jong Ajax-spel ten goede kwam.

De grootste kans van de wedstrijd kwam dan ook net toen de sirene voor het Haags kwartiertje door het stadion klonk. Rio Hillen kon, weliswaar vanuit een lastige hoek, vrij inschieten maar Koopmans redde weer.

Een wedstrijd van twee uitblinkende doelmannen dus, al kon Gorter zich het meest onderscheiden. In de slotfase kon hij niets meer doen aan een kopbal van Thomas Verheijdt, die daarmee de wedstrijd in het slot gooide. Jong Ajax kon over de gehele wedstrijd gezien te weinig aanspraak maken op een resultaat, maar kende zeker goede fases waar het in de komende periode op kan voortborduren.

ADO Den Haag – Jong Ajax 2-0 (0-0)
51. Catic 1-0
86. Verheijdt 2-0

Jong Ajax: Gorter, Regeer, Llansana, Hillen (83. Yah), Baas, Fitz-Jim, Hlynsson (70. Van Gelderen), Jensen, Rasmussen, De Waal (70. Hansen), Martha (46. Ünüvar)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Gorter1280

Gorter is thuis: 'Dat kleine mannetje is groot geworden'

Jay Gorter is weer Ajacied. De doelman speelde van 2010 tot 2014 in de jeugd van Ajax en keert zeven jaar na zijn vertrek van de Toekomst terug in Amsterdam. De 21-jarige Gorter komt over van Go Ahead Eagles en tekent bij Ajax een contract voor vier jaar.

Tags

  • #Gorter

Socials

Kian Fitzjim Interview

Fitz-Jim: 'Ik kijk erg graag naar Pedri'

Voor Kian Fitz-Jim is het seizoen goed begonnen. De achttienjarige middenvelder liet zich in positieve zin zien in het eerste oefenduel met Koninklijke HFC en is met Ajax 1 mee op trainingskamp naar De Lutte. Een gesprek met de tiener die via AFC en AZ bij Ajax belandde en nu op de deur klopt van het eerste elftal.

Tags

  • #PreSeason
  • #Fitz-Jim

Socials

Hillenjongajax1280

Highlights ADO Den Haag - Jong Ajax | Heitinga debuteert met nederlaag

Het nieuwe seizoen voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie startte afgelopen zondag met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Hoewel doelman Jay Gorter een goed voor de dag kwam, kon hij een 2-0-nederlaag in de Hofstad niet voorkomen. Het was voor John Heitinga zijn debuut als hoofdtrainer van de beloften bij een officiële wedstrijd.

Tags

  • #JongAjax

Socials