Gorter is thuis: 'Dat kleine mannetje is groot geworden'

Jay Gorter is weer Ajacied. De doelman speelde van 2010 tot 2014 in de jeugd van Ajax en keert zeven jaar na zijn vertrek van de Toekomst terug in Amsterdam. De 21-jarige Gorter komt over van Go Ahead Eagles en tekent bij Ajax een contract voor vier jaar.

Tags

  • #Gorter

Socials

Oude herinneringen komen weer naar boven bij de doelman als hij wandelt door de kleedkamers van sportcomplex de Toekomst. Aan de hand van een aantal foto's uit het verleden blikt de goalie terug op zijn eerste periode in Amsterdam.

Als hij zijn ogen richt op een portret met Christian Eriksen komen flarden van die dag op in zijn hoofd. "Wauw. Deze foto is wel echt mooi. Helemaal op dit moment. Bizarre foto. Ik mocht hooghouden in de ArenA en een speler uitkiezen om mee op de foto te gaan. Toen koos ik Eriksen."

Zijn blik valt daarna op een elftalfoto uit de Ajax jeugd. "Mitchel Bakker, Jurgen Ekkelenkamp, Sergiño Dest, Sven Botman, Daishawn Redan", noemt hij zijn medespelers op. "Vanaf het moment dat ik voetbalschoentjes en een tenue aan kon trekken, had ik een Ajax-tenue aan. Het zit in mijn bloed. Bij de hele familie. Ik vind het geweldig om terug te zijn."

In één van de kleedkamers van de Toekomst denkt Gorter terug aan zijn pubertijd in het rood en wit. "Ik was een brutaal, Amsterdams mannetje. Ik was het overal mee oneens en had altijd een eigen mening. Dat heeft mij ook wel weer gemaakt wie ik ben."

"Ik denk dat ik inmiddels volwassen ben geworden", vervolgt hij. "Dat heb ik vorig seizoen ook laten zien bij Go Ahead Eagles. Alles valt nu toch op zijn plek."

Tags

  • #Gorter

Socials

Gerelateerde artikelen

Gorter

Ajax contracteert Jay Gorter

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Jay Gorter en Go Ahead Eagles over de overgang van de doelman naar Amsterdam. Gorter tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2021 en een looptijd heeft van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2025.

Tags

  • #Gorter

Socials

Renschhartje1280

Devyne Rensch verlengt contract

Ajax en Devyne Rensch hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2023. De nieuwe verbintenis van de verdediger loopt tot en met 30 juni 2025.

Tags

  • #Rensch2025

Socials