Jong Ajax op de Toekomst onderuit tegen NEC

Taylor1
Taylor1

Jong Ajax is er vrijdagavond niet in geslaagd om de thuiswedstrijd tegen NEC in winst om te zetten. Ondanks een aardige openingsfase en een prima tweede helft bleek een Nijmeegse corner Jong Ajax uiteindelijk te machtig: 0-1.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Trainer Mitchell van der Gaag begon met een middenveld waarop Donny Warmerdam met de punt naar achter speelde, met Kenneth Taylor en Quinten Timber voor zich. Christian Rasmussen startte als rechtsbuiten en Kian Fitz-Jim vond zichzelf voor het eerst dit seizoen terug in de spitspositie.

Enthousiaste openingsfase
De kleine Fitz-Jim had als directe tegenstander de Paraguyaan Edgar Barreto, die al in de Zuid-Amerikaanse Champions League speelde toen Fitz-Jim nog geboren moest worden. Toch wist de Ajacied zich met regelmaat aan de aandacht van de verdediger te onttrekken en Jong Ajax kwam in de openingsfase ook tot aardige kansjes.

Eerst profiteerde Sontje Hansen van geklungel in de Nijmeegse defensie en stelde hij Rasmussen in staat om te scoren. De Deen kreeg zijn voet net niet goed achter de bal. Even later schoot Rasmussen net naast op aangeven van Neraysho Kaswanwirjo, die regelmatig de gehele rechterflank bestreek.

Jong Ajax kende een aardige openingsfase, al kwam NEC naarmate het duel vorderde beter in de wedstrijd. Met name de corners brachten de Jong Ajax-defensie aan het wankelen. Nadat goalie Daan Reiziger eerst nog goed had gered op een inzet van Tavsan moest hij later het antwoord schuldig blijven op een kopbal van Barreto: 0-1.

Positiewisselingen
Waar het enthousiasme van de openingsfase gedurende de eerste helft plaatsmaakte voor een zekere plichtmatigheid, brachten invallers Terrence Douglas en Ar’jany Martha na rust meer elan. Jong Ajax ging ook in een ander systeem spelen, met Youri Regeer een linie naar voren en Douglas als verkapte linksbuiten.

Het was Douglas die ook de eerste kans liet aantekenen. Ook Timber (terug naar zijn vertrouwde rechterkant) poeierde van afstand kiezelhard op doelman Branderhorst. Later kopte Enric LLansana, die met Kasanwirjo een tweemansdefensie vormde,  maar net naast en de frustraties bij NEC namen zienderogen toe.

De Nijmegenaren hadden echter nog steeds de voorsprong op zak en probeerden het via counters. Geen verkeerd plan, gezien de hoogstaande Jong Ajax-backs. Bij één van die counters moest Kasanwirjo aan de noodrem trekken. De verdediger pakte een tweede gele kaart en kon inrukken. Zonde, want tot dat moment speelde Jong Ajax een uitstekende tweede helft.

NEC had na de rode kaart de controle terug en speelde het duel rustig uit. Ook het invallen van Giovanni en Anass Salah-Eddine kon niet voorkomen dat Jong Ajax wederom een zure nederlaag leed.

Jong Ajax – NEC 0-1 (0-1)
34. Barreto 0-1

Rode kaart: 75. Kasanwirjo (Jong Ajax)

Jong Ajax: Reiziger, Kasanwirjo, Regeer, Llansana, Baas (46. Douglas), Warmerdam (81. Salah-Eddine), Taylor, Q. Timber (82. Giovanni), Rasmussen (46. Martha), Fitz-Jim, Hansen (70. Hlynsson)

Tags

  • #JongAjax

Socials

Gerelateerde artikelen

Thumbanassinterview

Salah-Eddine verlengt: 'Dit voelt als een nieuw begin'

Anass Salah-Eddine is ontzettend blij met zijn nieuwe contract bij Ajax, dat hem tot medio 2023 aan de club bindt. De Amsterdammer ziet het als een frisse start, na een periode met opnieuw fiks blessureleed.

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials

EVTHEADERANASS

Ajax verlengt contract van Anass Salah-Eddine

Ajax en Anass Salah-Eddine hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2021. De nieuwe verbintenis loopt tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl