Salah-Eddine verlengt: 'Dit voelt als een nieuw begin'

Anass Salah-Eddine is ontzettend blij met zijn nieuwe contract bij Ajax, dat hem tot medio 2023 aan de club bindt. De Amsterdammer ziet het als een frisse start, na een periode met opnieuw fiks blessureleed.

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials

"Ik heb er een jaar uitgelegen", vertelt de linksback. "Dat de club zoveel vertrouwen in me uitspreekt voelt daarom heel goed. Dat motiveert me om hard te blijven werken."

Salah-Edinne sloot onlangs weer aan bij de wedstrijdselectie van Jong Ajax. Dat was een beloning na een erg moeilijke tijd. "Dit was mijn zwaarste jaar tot nu toe bij de club. De eerste oefenwedsrijd van het seizoen ben ik geblesseerd geraakt. Het hele jaar heb ik gerevalideerd. Nu heb ik gelukkig mijn rentree mogen maken."

Knop om
Het niet kunnen voetballen was natuurlijk frustrerend. Dat zijn teamgenoten wel aan de bak konden, was niet altijd makkelijk. "De gym op de club kijkt uit op het trainingsveld, dus dat was soms moeilijk. Maar al snel heb ik de knop omgezet en wilde ik er voor zorgen dat ik zo sterk mogelijk terug kon komen." 

De loodzware maanden deden Salah-Eddine inzien dat hij geduld moet hebben. "Eerst wilde ik echt op een bepaalde leeftijd debuteren. Nu zie ik dat voetbal niet in een stijgende lijn gaat. Het gaat stap voor stap en wanneer het moment daar is wil ik mijn debuut maken."

"Ik ben trots en dit voelt als een nieuw begin", besluit hij. "Ik heb een nieuw contract getekend en vanaf volgend seizoen wil ik vanaf het begin laten zien wie ik ben en wat ik kan. Dit is de mooiste dag uit mijn carrière tot nu toe."

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials

Gerelateerde artikelen

EVTHEADERANASS

Ajax verlengt contract van Anass Salah-Eddine

Ajax en Anass Salah-Eddine hebben overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2021. De nieuwe verbintenis loopt tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials

Salah Eddine

Hoe Anass Salah-Eddine (alweer) vecht om terug te komen

Lang duurde de rentree van Anass Salah-Eddine deze zomer niet. Na een enkelblessure van vier maanden mocht de achttienjarige linksback van Jong Ajax eindelijk weer meedoen in een oefenwedstrijd tegen Almere City, maar aan het einde ging het meteen mis. De jeugdinternational bleef vervelend haken in het gras en liep daarbij een ernstige enkelblessure op. Weg eerste helft van het seizoen. “Maar volgend jaar zal ik er weer staan”, zegt hij zelfverzekerd.

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials