Jong Ajax uitgelicht | Anass Salah-Eddine: 'We voelen elkaar blindelings aan'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de vijfde aflevering neemt Anass Salah-Eddine plaats in de spotlights.

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials

Twee wedstrijden springen er het meest uit voor Salah-Eddine. "Ik speelde in één week tegen Roda JC en FC Volendam en maakte een doelpunt en gaf een assist. Vooral de goal tegen Roda JC was een lekker gevoel. Ik kwam uit een moeilijke periode en het doelpunt voelde goed."

Aanvallen én verdedigen
De veelzijdigheid is zijn beste eigenschap op het veld. "Ik ben verdedigend en aanvallend sterk, waardoor een aanvaller moet aanvallen én verdedigen tegen mij." Salah-Eddine kent ook zijn mindere eigenschap. "Ik moet harder zijn in duels. De trainer zegt dat ook."

Kleine partijtjes op de dag voor de wedstrijd doet de verdediger het liefst op de training. "Het maakt me niet uit bij wie ik zit, als ik maar win. Laatst speelde ik twee tegen twee met Mohamed Ihattaren, dat liep wel lekker." Veel rennen of veel verdedigen doet hij minder graag op het trainingsveld. "Ik voetbal omdat ik aan de bal wil zijn, met deze oefeningen is dat niet zo vaak."

Blindelings
Salah-Eddine leerde veel van al zijn trainers, maar benoemt John Heitinga specifiek. "Hij kent me al langer omdat hij mijn trainer was in de jeugd. Onze band is erg goed. We zijn eerlijk tegen elkaar, dat vind ik fijn." Binnen het veld is er een goede klik met Naci Ünüvar. "We staan sinds de O17 samen op de linkerkant. Ik voel hem blindelings aan en andersom."

Gezien zijn positie is het niet vreemd dat hij Marcelo en Jordi Alba als voorbeelden ziet. "Sinds ik jong ben kijk ik met plezier naar ze. De flair en techniek van Marcelo, die wil ik graag hebben."

 

Tags

  • #Salah-Eddine

Socials

Gerelateerde artikelen

Rasmussen 880

Jong Ajax Uitgelicht | Christian Rasmussen: 'Ik vertrouw hem en hij mij'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de vierde aflevering neemt Christian Rasmussen plaats in de spotlights.

Tags

  • #Rasmussen

Socials

Fitzjimuitgelicht1280

Jong Ajax uitgelicht | Kian Fitz-Jim: 'Ik voelde me heel vrij bij het eerste'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de derde aflevering neemt Kian Fitz-Jim plaats in de spotlights.

Tags

  • #Fitz-Jim

Socials

Musampa 880

Jong Ajax uitgelicht | Nordin Musampa: 'Drie tegen drie doet me denken aan vroeger'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de tweede aflevering neemt Nordin Musampa plaats in de spotlights.

Tags

  • #JongAjax

Socials