Jong Ajax Uitgelicht | Christian Rasmussen: 'Ik vertrouw hem en hij mij'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de vierde aflevering neemt Christian Rasmussen plaats in de spotlights.

Tags

  • #Rasmussen

Socials

De eerste wedstrijd na de winterstop, tegen Jong FC Utrecht, vindt de Deen zijn beste. "Dat duel, na een vakantie, is altijd lastig. Het was goed om het nieuwe jaar te starten met een overwinning." Zijn linkervoet is een wapen. "Mijn schot is goed. Daarnaast behoud ik vaak het overzicht en weet ik waar andere spelers staan. Wat mij verder uniek maakt, is mijn lichaamstype. Ik ben groot, snel en sterk."

Kleine partijen
Wedstrijden van twee tegen twee of drie tegen drie doet Rasmussen het liefst op de training. Rennen vindt hij minder. "Dat zijn oefeningen waarbij we veel druk zetten. Iedereen moet dat doen, maar dat vind ik niet zo leuk."

Buiten en binnen het veld heeft Rasmussen veel te danken aan zijn trainer: John Heitinga. "We hebben een goede band. Hij heeft me geholpen met mijn luiheid. Ik vertrouw hem en hij mij, dat is heel belangrijk in een voetbalcarrière."

Rasmussen heeft een goede klik met teamgenoot Kristian Hlynsson. "Hij speelt op 'tien' en ik in de spits, we staan dicht bij elkaar in het veld. Daarnaast hebben we ook buiten het veld een sterke band." Cristiano Ronaldo geldt als inspiratiebron voor de negentienjarige aanvaller. "Ik volg hem al sinds ik voetbal. Zijn kopbal is een eigenschap die ik graag wil hebben."

Alles eruit halen
Over zijn ambities is hij duidelijk. "Spelen voor het eerste elftal. Ik wil het beste uit mezelf halen en weten dat ik daar alles voor heb gegeven. Het WK winnen met Denemarken is mijn ultieme droom."

Tags

  • #Rasmussen

Socials

Gerelateerde artikelen

Martha Thumb 880

Jong Ajax Uitgelicht | Ar'Jany Martha: 'Tegenstander passeren en iets creëren'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de eerste aflevering neemt Ar'Jany Martha plaats in de spotlights.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Musampa 880

Jong Ajax uitgelicht | Nordin Musampa: 'Drie tegen drie doet me denken aan vroeger'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de tweede aflevering neemt Nordin Musampa plaats in de spotlights.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Fitzjimuitgelicht1280

Jong Ajax uitgelicht | Kian Fitz-Jim: 'Ik voelde me heel vrij bij het eerste'

In 'Jong Ajax Uitgelicht' zetten we de sterren van de Toekomst letterlijk in de schijnwerpers. Aan de hand van diverse vragen leren we de selectie van Jong Ajax beter kennen. Welke oefening doen ze het liefst op de training? Met welke teamgenoot hebben ze de beste klik? Wat is hun ultieme voetbaldroom? In de derde aflevering neemt Kian Fitz-Jim plaats in de spotlights.

Tags

  • #Fitz-Jim

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl