Jubilerende Spitse verliest oefenduel met Oranje Leeuwinnen

Spitse Penalty Oranje 1280

Ajax Vrouwen-middenvelder Sherida Spitse heeft bij haar 200e interland voor Oranje met 5-1 verloren van Engeland. De 32-jarige recordinternational gaf de assist bij de 0-1 van Nederland, maar miste in de tweede helft vanaf elf meter. Het oefenduel in Leeds werd gespeeld ter voorbereiding op het EK.

• #Interlands

Vanwege haar 200e interland nam Spitse voor één keer de aanvoerdersband over van Sari van Veenendaal. In de eerste helft gaf die band de Ajacied en haar teamgenoten vleugels. Oranje opende sterk en kwam verdiend op voorsprong.

Spitse legde een corner panklaar op het hoofd van Lieke Martens. De buitenspeler zorgde voor de 0-1. Nog voor rust kwam Engeland pardoes op gelijke hoogte. Bronze zag een voorzet vanaf de rechterflank in de verre hoek van de goal ploffen. Daarmee liet ze Van Veenendaal verbouwereerd achter.

Gemiste strafschop
In de tweede helft kreeg Oranje een ultieme kans om weer op voorsprong te komen. Nadat de ingevallen Daniëlle van de Donk onrechtmatig naar de grond werd gehaald in het strafschopgebied van de Engelsen, kreeg Nederland - na een ingreep van de VAR - een penalty. Spitse schoot via de buitenkant van de paal de bal naast.

Dat bleek het kantelpunt van de wedstrijd en daarna ging het van kwaad tot erger voor Oranje. Binnen no time scoorde de thuisploeg: 2-1. In de slotfase liep Engeland nog uit naar 5-1. Overigens kregen ook Stefanie van der Gragt en Victoria Pelova speelminuten van bondscoach Mark Parsons.