Kalokoh kijkt positief terug op groepsfase: 'Was een hele leuke ervaring'

Ajax O18 heeft de laatste groepswedstrijd in de UEFA Youth League winnend afgesloten. De ploeg van Frank Peereboom keek met rust tegen een 2-2-gelijkspel aan, maar in de tweede helft denderden de Ajacieden over de tien man van Rangers FC heen: 2-6. Frank Peereboom en David Kalokoh blikten met gemengde gevoelens terug op het Europese treffen.

Tags

  • #UYL
  • #RANAJA

Socials

Trainer Peereboom was na afloop van het duel met Rangers FC niet helemaal tevreden over het veldspel van Ajax O18. "Maar als je in een uitwedstrijd zes goals maakt is dat gewoon goed. We hebben de tweede plaats bereikt, dus onze missie is ieder geval behaald. We zijn door in de UEFA Youth League en gaan ons nu richting op de volgende fase."

Kalokoh was ook blij met het resultaat, maar besefte dat het met momenten beter had gemoeten. "Het was een beetje een rommelige wedstrijd, maar we hebben wel de drie punten. Dat was het belangrijkste vandaag." De Ajax-aanvaller zat lekker in de wedstrijd. "Ik voelde me op de linkerflank op mijn plek, dat kwam ook door de linksback. Als hij overlapt krijg ik meer ruimte om naar binnen te komen."

Goed begin
Peereboom was wel erg tevreden over het begin. "We begonnen eigenlijk enorm goed. We scoorden al snel en dan verwacht je gewoon dat je dat doorzet. Dan komen zij met tien man en worden mensen enthousiast, maar ik werd wat minder enthousiast. Want daarna werden we veel te gemakzuchtig", aldus de trainer van Ajax O18. "We deden niet meer wat we moesten doen en lieten de bal niet meer gaan. In de rust werden de jongens scherp gezet. Ze reageerden na de rust enorm goed."

"We hebben ook best wel wat goede momenten gehad, maar misten een goede bezetting voor de goal", vervolgde Peereboom. "In de rust hebben we een omzetting gedaan met Boerhout, hij zorgde voor meer diepte. Ook hadden we op de vleugels meer diepte. Ik denk dat dat gewoon goed gegaan is met heel veel momenten. We hielden in de tweede helft wel de nul, dus dat was ook positief. Veel jongens zonder Youth League-ervaring hebben nu ook minuten kunnen maken."

Gerelateerde artikelen

Kalokoh1280

Verslag | Klinkende zege voor Ajax O18 op Schotse bodem

Ajax O18 heeft woensdagmiddag de afsluitende groepswedstrijd in de UEFA Youth League gewonnen. De ploeg van Frank Peereboom zegevierde op bezoek bij Rangers FC met 2-6. David Kalokoh scoorde tweemaal, terwijl ook Chahine van Bohemen, Rida Chahid en Yoram Boerhout trefzeker waren. De 2-3 was een Schots eigen doelpunt.

Tags

  • #UYL
  • #NAPAJA

Socials

Bassey En Brobbey 1280

Training Day | Zo verging het Ajax op de dag voor het duel met Rangers FC

Ajax vertrok maandag vanaf Schiphol naar Glasgow voor de laatste wedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League van dit seizoen tegen Rangers FC. We stapten met de Ajacieden in het vliegtuig en volgden ze gedurende de dag. Van de persconferentie tot aan het training op het hoofdveld van Ibrox.

Tags

  • #UCL
  • #RANAJA

Socials

Tadic Juichende Bij Derde Goal 1280

Alles over de overwinning op Rangers FC

Welkom in het liveblog rondom Rangers FC - Ajax, de uitwedstrijd die we met 1-3 hebben gewonnen. Blijf via ons liveblog uitgebreid op de hoogte.

Tags

  • #UCL
  • #RANAJA

Socials