Kalokoh na contractverlenging: 'Iedereen is trots'

David Kalokoh tekende dinsdag een vernieuwd contract. De Jong Ajacied kwam met zijn club een nieuwe verbintenis tot medio 2027 overeen. Het oude contract van de aanvaller liep tot de zomer van 2024. Kalokoh was tevreden en gelukkig, na het tekenmoment. ''Dit is gewoon prachtig. Ik besef het nog niet echt, dat komt later.''

Tags

  • #Kalokoh

Socials

Kalokoh leerde veel over zichzelf in de afgelopen jaren. De in Sierra Leone geboren aanvaller kende in zijn jeugdjaren op fysiek gebied weinig tegenslagen. In Ajax O17 raakte hij wel geblesseerd. Hij heeft daarmee leren dealen en heeft zich naar eigen zeggen ook mentaal ontwikkeld. "Als het even tegenzit blijf ik altijd hard werken en praten met mensen om mij heen."

De linksbuiten speelt sinds dit seizoen in het beloftenteam van Ajax. In zeven wedstrijden kwam hij tot bijna vijfhonderd minuten, waarin hij één keer het doel trof. "Ik ben heel dankbaar en blij dat ik al zoveel minuten heb kunnen maken in mijn eerste jaar bij Jong Ajax."

De aanvaller merkt een duidelijk verschil tussen het jeugdvoetbal en het spelen in de Keuken Kampioen Divisie. "Ja, vooral op fysiek gebied. De spelers zijn allemaal veel sterker en ouder. Sommige hebben al drie kinderen. Voetballend zijn wij vaak wel beter."

Gerelateerde artikelen

Kalo 1920

Ajax verlengt contract David Kalokoh

Ajax en David Kalokoh hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de achttienjarige linksbuiten loopt van 1 september 2023 tot en met 30 juni 2027. Zijn oude contract liep tot medio 2024.

Tags

  • #Kalokoh

Socials

HL Jong Ajax Ehv 1920

Samenvatting Jong Ajax - FC Eindhoven

Jong Ajax heeft maandag het tweede punt van deze competitie gepakt. De Ajacieden speelden met 1-1 gelijk tegen FC Eindhoven. Jaydon Banel zorgde in de 38e minuut voor de openingstreffer, maar in de blessuretijd kwamen de bezoekers langszij.

Tags

  • #Jong Ajax

Socials

Warmerdam1

Ajax contracteert Warmerdam, Baas en Kalokoh

Drie spelers hebben vrijdag hun eerste contract bij Ajax getekend. Donny Warmerdam, Youri Baas en David Kalokoh zetten allen hun handtekening onder een driejarige verbintenis met de club.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials