'Het was een lang seizoen, maar nu kampioen'

De Ajax Vrouwen waren vol vertrouwen op een goede afloop en vol trots na de 1-6-zege op PEC Zwolle en de titel! Na afloop glunderenden de Ajacieden van oor tot oor. 'Dit is voor iedereen hartstikke mooi', aldus de aanvoerder Sherida Spitse. 'Voor deze prijs ben ik naar Ajax gekomen.'

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

"Het is geweldig. Het was een zwaar seizoen, maar we zijn eindelijk kampioen”, zegt een tevreden Kay-Lee de Sanders. "Ik adem Ajax. Het kan niet meer fout gaan vandaag."

De beste
Lize Kop was overtuigd van het kampioenschap. "Ik zei tegen die meiden: we gaan gewoon kampioen worden en die schaal naar huis halen. Dat merkte je al de afgelopen maand in de groep en nu zijn we het. Het is bizar. We hebben vandaag laten zien dat we de beste zijn."

"Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen", begint Nadine Noordam. "Ik ben heel trots en blij dat het gelukt is. We zijn echt een team en we stonden er ook vandaag weer met z'n allen. Er was een bepaalde rust voor de wedstrijd, waardoor iedereen het gevoel had dat we dit niet meer gingen weggeven." Chasity Grant sluit zich daarbij aan. "Ik ben zo blij, eindelijk. Dat we zo dik winnen met een overtuigende uitslag is prachtig."

Ashleigh Weerden had, ondanks de goede uitgangspositie, toch veel spanning voor het duel. "Het was erop of eronder vandaag. Maar ik had zoveel vertrouwen in het team. We hebben het geflikt dus ik ben enorm blij. Dit seizoen kan niet beter, dit is waar ik voor heb gewerkt."

Doelpuntenmakers
Met twee doelpunten was Tiny Hoekstra tijdens het kampioensduel opnieuw heel belangrijk voor de Ajax Vrouwen. "Het kan niet beter. Ik wilde kampioen worden met Ajax, de mooiste club van Nederland. Dat kampioenschap hebben we nu binnen." Net als Hoekstra scoorde ook Romée Leuchter twee keer in Zwolle. Met Ajax is de spits voor het eerst kampioen van Nederland. "Het is onbeschrijflijk. Je werkt hier het hele jaar voor en het is goed dat het lukt."

Een glunderende aanvoerder Sherida Spitse is duidelijk. "Hiervoor ben ik naar Ajax gekomen. Het is mooi dat het lukt en goed voor de club. Ik geef altijd alles voor mijn sport en soms is dat niet leuk. Dat zijn momenten dat je boos wordt richting het team. Maar dat doe ik alleen maar voor deze prijs. Dan komt alles eruit en laat ik alles gaan. Daarvoor kom ik naar Ajax, om prijzen te pakken. Nu denk ik nergens meer aan, want ik kan het loslaten en dan komt de emotie eruit. Ik ben trots op mezelf."

'Eindelijk'
Marthe Munsterman kwam vijf jaar geleden naar Ajax en had maar één doel: kampioen worden. "Eindelijk is het gelukt. Het klopte gewoon dit seizoen, al vanaf dag één. Als je zoveel wint, gaat het vanzelf lopen."

De in de winterstop vertrokken Victoria Pelova reikte zondagmiddag de schaal uit aan haar oud-teamgenoten. "Ik ben nog steeds gek op die meiden en ben heel blij om dit te doen. Het is heel mooi om hier te zijn."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Bakker Met Schaal 880

Bakker over kampioenschap: 'Deze is écht van ons'

Suzanne Bakker vierde zondag in haar eerste seizoen als hoofdcoach het landskampioenschap met de Ajax Vrouwen: 'Dit team is echt fantastisch en dat levert uiteindelijk deze schaal op.'

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Header12802

Verslag | Ajax Vrouwen in stijl naar de landstitel

De Ajax Vrouwen hebben zondag op overtuigende wijze de derde landstitel uit de historie veroverd. De ploeg van Suzanne Bakker klaarde de klus op bezoek bij PEC Zwolle eenvoudig: 1-6. In het MAC³PARK stadion was Romée Leuchter de absolute uitblinker. Ze scoorde tweemaal en gaf twee assists.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials