Kaplan: 'Kan niet wachten om op het veld te staan'

Ahmetcan Kaplan zette vrijdagochtend zijn handtekening onder een vijfjarig contract in de Johan Cruijff ArenA. De verdediger is blij om in Amsterdam te zijn en kan niet wachten om te beginnen.

Tags

  • #Kaplan

Socials

Droom
"Toen ik hoorde dat Ajax geïnteresseerd in mij was, werd ik echt heel erg blij. Om bij zo'n grote club te spelen was altijd één van mijn grootste dromen. Ik ben erg blij dat ik de droom heb kunnen waarmaken. Ik kan niet wachten om in een geweldige sfeer het veld op te gaan", aldus Kaplan na de contractondertekening.

Technisch manager Gerry Hamstra is erg te spreken over zijn nieuwe aanwinst. "Het is een jongen die goed kan verdedigen en met ruimte in de rug kan spelen. Daarnaast durft hij door te dekken. Hij kan op meerdere posities uit de voeten, zowel links als rechts in het hart van de verdediging. Dus in alle opzichten een jongen met veel potentie waar we nog veel plezier aan gaan beleven."

Kaplan omschrijft zichzelf als een koelbloedige speler die ook kan meevoetballen. Hij is erg onder de indruk van de selectie van Ajax. "Dusan Tadic en Antony volgde ik al en zullen mij ongetwijfeld gaan helpen", vertelt de Turkse centrumverdediger. "Wanneer ik me hier heb kunnen aanpassen, zal ik er ook alles aandoen om het team en de spelers te helpen."

Doel
De kersverse Ajax-aanwinst heeft een aantal doelen gesteld voor zijn periode in Amsterdam: "Mijn eerste doel is om hier lang te blijven. Daarnaast wil ik door de fans in de armen worden gesloten.", zegt hij. "Ik zal mijn uiterste best doen om mij zoveel mogelijk te bewijzen. Stap voor stap zijn de spelers hier beter geworden om vervolgens een overstap te maken naar grotere clubs. Ook voor mij is het een droom om hier te slagen en vervolgens een mooie stap te zetten."

Gerelateerde artikelen

Header Kaplan 1280

Ajax contracteert Ahmetcan Kaplan

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Ahmetcan Kaplan en Trabzonspor over de overgang van de negentienjarige verdediger naar Amsterdam. De Turk tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van vijf jaar, tot en met 30 juni 2027.

Tags

  • #Kaplan

Socials

Sanchez1280

In beeld | De eerste training met Jorge Sánchez

Jorge Sánchez stond vrijdagochtend voor het eerst met zijn nieuwe ploeggenoten op het trainingsveld. De Mexicaanse aanwinst werd hartelijk ontvangen door zijn teamgenoten, waarna de spelers overgingen tot de orde van de dag. Daarnaast kreeg de selectie bezoek van een delegatie van het nationale cricketteam van Pakistan.

Tags

  • #spaaja

Socials