Kardinaal: 'Verwacht een pittige strijd'

Met Suzanne Bakker en Isa Kardinaal blikken we vooruit op het eerste duel met FC Zürich in de laatste voorronde van de UEFA Women's Champions League. Het tweetal verwacht een mooie strijd met de Zwitsers. "Het is een volwassen team en ze komen graag in de duels."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajax Vrouwen wonnen zaterdag met 0-1 bij Feyenoord. Bakker kijkt met een goed gevoel terug op het duel in Rotterdam. "Het was geen makkelijke wedstrijd en we moesten ons eerder belonen. De meiden hebben alles gegeven en dat zal woensdag ook nodig zijn."

Blessure
In Zürich staat de eerste wedstrijd van het tweeluik in de laatste voorronde van de Women's Champions League op het programma. Kardinaal is, na een blessure weer helemaal terug. "Het was vervelend, maar het herstel is goed gegaan. Ik ben fit en daar ben ik blij mee." Tegen Telstar maakte de verdediger onlangs weer 45 minuten. "Daar heb ik van genoten."

Bakker is blij met haar rentree. "Kardinaal is volwassen geworden ten opzichte van vorig jaar. Helaas met wat blessureleed, maar ze gaat er goed mee om. We zien op het trainingsveld al snel de oude Isa."

Tegenstander FC Zürich
De oefenmeester ziet geen reden om zich anders voor te bereiden op het duel met de Zwitsers dan normaal. "We hebben veel wedstrijden van ze gezien, ook live. Met beelden hebben we de groep de kracht van FC Zürich laten zien, maar ook waar onze kansen liggen."

"Het kan een fysiek duel worden", gaat Bakker verder over de tegenstander van woensdagavond. "Ze komen graag in de duels en spelen veel de lange bal. Het is een volwassen team. Als wij ons eigen spel spelen aan de bal moeten zij grote ruimtes belopen, dat vinden zij niet prettig. Ik verwacht dat wij dat kunnen laten zien, maar in de omschakeling zijn ze gevaarlijk en daar moeten we alert op zijn."

UWCL
Kardinaal heeft goede herinneringen aan de voorronde aan de Women's Champions League. Begin vorig seizoen liet de jonge Ajacied tijdens wedstrijden in Denemarken een goede indruk achter. "Het was een mooie ervaring en de manier waarop we toen wonnen ga ik niet snel vergeten. Vervolgens speelden we tegen Arsenal. Dat waren de leukste wedstrijden die ik tot dusver heb gespeeld in mijn carrière."

"Ik zag laatst weer die beelden en toen kwam er een glimlach op mijn gezicht. De Women's Champions League smaakt naar meer, naar de groepsfase. Daar gaan we dit jaar hard voor werken. Ik verwacht een pittige strijd waarin wij de voetballende ploeg zijn die hopelijk het spel gaat maken", sluit Kardinaal af.

Gerelateerde artikelen

Schenkel1920

Schenkel over UWCL: 'Het ticket gaf een megaboost'

Alles voelde in 2017 als een bekroning van vijf jaar hard werken bij de Ajax Vrouwen. Wat op 18 mei 2012 begon met het opstarten van de vrouwentak kende in de zomer van 2017 een absoluut hoogtepunt met het eerste landskampioenschap in de clubhistorie en daarmee plaatsing voor de UEFA Women's Champions League (UWCL). "Het besef dat we op dat podium mochten spelen kwam gelijk na het kampioenschap."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Sabajogoal1920

Lees alles terug over FC Zürich - Ajax Vrouwen

De Ajax Vrouwen hebben de eerste wedstrijd in het tweeluik met FC Zürich ruim gewonnen. In Zwitersland werd het 0-6. In dit liveblog lees je alles terug over het duel in de UEFA Women's Champions League.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Ajax Vrouwen Algemeen 1920

Ajax Vrouwen woensdag live te zien

De Ajax Vrouwen spelen woensdag het belangrijke eerste kwalificatieduel met FC Zürich voor kwalificatie voor de UEFA Women’s Champions League. Het duel in Zwitserland begint om 20:00 uur en is live te volgen op Ajax.nl, in de Ajax App, het YouTube-kanaal van Ajax en op TikTok via @ajaxvrouwen.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials