Kennismaken met Conceição: 'Ik hoop meteen op een droomseizoen'

De Portugees Francisco Conceição kwam onlangs over van FC Porto. De vleugelaanvaller tekende voor vijf jaar in Amsterdam en kan niet wachten op zijn officiële debuut. Hoog tijd om kennis te maken met het negentienjarige talent.

Tags

  • #Conceição

Socials

Conceição is erg verheugd om komend seizoen te schitteren in de Johan Cruijff ArenA. "Het is een grote club en ik kan niet wachten om te beginnen. Ik ben heel warm ontvangen door de spelers en de rest van de staf", zegt de Portugese tiener. "Ajax is een club die mooi voetbal wil spelen en een show wil geven. Daar identificeer ik me mee. Ik hoop dat dit het begin van een lang traject is."

Ambitieus
De talentvolle vleugelaanvaller is erg ambitieus. "Ik speel aanvallend en zoek graag de één-op-één op. Dit hoop ik mee te brengen en te verbeteren waar ik niet goed in ben om zodoende mijn ploeggenoten te helpen en verschillende titels te veroveren. Ik hoop meteen op een droomseizoen. En het seizoen daarna net zo goed of misschien wel beter. Ik ben klaar om het verschil te maken hier bij Ajax", aldus Conceição

Voetbalfamilie
De kersverse aanwinst van Ajax komt uit een echte voetbalfamilie. Zijn vader Sérgio is hoofdtrainer van FC Porto en broers Sérgio junior, Rodrigo en Moisés zijn ook actief als voetbalprof. "We waren al vroeg met voetbal bezig", vertelt Conceição. "Mijn vader was voetballer en is nu trainer. We hebben zijn carrière gevolgd en hielden altijd al van voetbal. En zo zal het altijd zijn."

Sérgio junior staat onder contract bij RFC Seraing in België. "Hij speelt nu vlakbij me. Dat is prettig, maar mijn familie is ook meegekomen. Er woont familie bij mij in Amsterdam. We voelen ons op ons gemak bij hen. Het is goed om familie in de buurt te hebben."

Antony
Conceição is in Amsterdam enorm goed opgevangen door Antony. "Hij helpt me heel veel. Sinds ik aankwam, heeft Antony steeds gecheckt of alles goed was en of ik hulp nodig had. We spreken dezelfde taal, wat helpt. Ik ben hem en de andere teamgenoten die me geholpen hebben heel dankbaar."

De twee Ajacieden spelen allebei op de rechterflank, maar van een concurrentiestrijd is volgens Conceição nog geen sprake. "Het is gezonde concurrentie en als voetballiefhebber volg ik Antony al sinds hij bij Ajax zit. Ik weet dat hij een grote speler is en ik hoop veel van hem te leren. Antony is een goed voorbeeld voor me."

Gerelateerde artikelen

Header 880

In beeld | Eerste training voor Conceição

Ajax is terug uit Oostenrijk en trainde maandag weer op sportcomplex de Toekomst. Aanwinst Francisco Conceição was voor het eerst aanwezig op het trainingsveld in Amsterdam en werkte met de rest van de groep toe naar het oefenduel met Shakhtar Donetsk van dinsdagavond.

Tags

  • #PreSeason

Socials

Tadic 1280

Highlights Ajax - Shakhtar Donetsk | Positieve avond in de Johan Cruijff ArenA

Ajax speelde dinsdagavond in de Johan Cruijff ArenA tegen Shakhtar Donetsk uit Oekraïne. De gehele opbrengst van het oefenduel kwam ten goede aan diverse projecten en instanties die hulp bieden aan Oekraïense vluchtelingen en hulpprojecten in Oekraïne. Uiteindelijk won Ajax het duel met 3-1 dankzij treffers van Dusan Tadic, Steven Berghuis en Mohammed Kudus.

Tags

  • #AJASHA

Socials