Keukelaar: 'We verdienen deze beker écht'

Keukelaar1920
Keukelaar1920

Lotte Keukelaar staat met de Ajax Vrouwen aan de vooravond van de KNVB Beker-finale tegen Fortuna Sittard. De achttienjarige vleugelspits maakt een stormachtige ontwikkeling door en kan maandag haar eerste prijs met de Amsterdamse hoofdmacht binnenslepen. Tijd om het talent van de Ajax Vrouwen beter te leren kennen.

Tags

  • #Keukelaar
  • #AjaxVrouwen

Socials

Keukelaar (25 september 2005) groeide op in het Utrechtse Vleuten, waar ook de liefde voor de bal ontstond. De jeugdinternational van Oranje voetbalde in de jeugd bij PVCV, voordat ze de overstap naar het Talententeam van de Ajax Vrouwen maakte. Na twee sterke seizoenen werd Keukelaar overgeheveld naar het eerste elftal.

Leergierigheid
Hoewel de gedreven aanvaller op het veld een zelfverzekerde en overtuigende houding heeft, is ze naar eigen zeggen in werkelijkheid iets zachtaardiger. "Ik vind het leuk om veel met mensen om me heen te zijn, vooral in een kleine sociale kring", aldus Keukelaar, die ook erg leergierig is. Vanwege haar drukke schema afgelopen jaar moest ze stoppen met de studie Engelse taal en cultuur, maar de Ajacied is vastberaden om het studeren weer op te pakken. "Ik ga volgend jaar online psychologie studeren aan de Open Universiteit. Dat heeft altijd al mijn interesse getrokken."

De leergierigheid van Keukelaar is ook terug te zien op het voetbalveld. "Ik wil altijd nieuwe dingen proberen en kijk naar wat andere ploeggenoten doen om te zien of dat ook voor mij werkt", aldus de achttienjarige vleugelspits. "Ik leef vooral in het nu. Ik kijk dag voor dag hoe ik mezelf kan verbeteren en ben ervan overtuigd dat de resultaten later wel komen."

Entertainer
Binnen de kalklijnen beschrijft de Ajacied zichzelf met alle bescheidenheid als een entertainer. "Ik maak veel acties en doe alles op intuïtie. Het is soms lastig om een goede balans te vinden tussen de taken en de vrijheid die ik krijg. Maar mijn teamgenoten zeggen altijd dat ik gewoon mijn actie moet maken en door moet blijven gaan om gevaarlijk te worden."

De carrière van Keukelaar kent ondanks haar jonge leeftijd al vele hoogtepunten. Haar mooiste herinnering? "Mijn gedachten gaan meteen naar AS Roma-uit. Het was een supergave wedstrijd met alle fans en tevens mijn Champions League-debuut. Daarnaast vond ik spelen op Stamford Bridge tegen Chelsea ook erg mooi, vooral vanwege de entourage. Maar ik ben in het algemeen sowieso heel dankbaar voor alle minuten die ik heb mogen maken en trots op wat ik heb kunnen doen."

De familie van Keukelaar speelt een grote rol in de ontwikkeling van de talentvolle Ajacied. "Mijn ouders zijn bij alle wedstrijden en ik vind het fijn om na de wedstrijd met mijn vader of moeder te praten. Hun perspectief op de wedstrijd is heel belangrijk voor mij." De onvoorwaardelijke steun doet Keukelaar veel. "Het is een extra drijfveer, omdat ik hen trots wil maken. Als ik op het veld sta, denk ik daar ook aan."

Bekerfinale
De Ajax Vrouwen spelen maandagmiddag vanaf 14:30 uur in het Koning Willem II Stadion de bekerfinale tegen Fortuna Sittard. Voor Keukelaar is dit een kans om haar eerste prijs met de Ajax Vrouwen binnen te slepen én haar familie extra trots te maken. "We moeten deze beker gewoon pakken. We hebben een geweldig seizoen gedraaid en vinden dat wij het verdienen. Er kan geen andere mindset zijn dan honderd procent te geven. Iedereen beseft dat de wedstrijd nog niet gewonnen is, maar we moeten een sfeer creëren waarin winnen de enige optie is."

Gerelateerde artikelen

Keukelaar 1920

Tweejarig contract voor Keukelaar bij de Ajax Vrouwen

Lotte Keukelaar blijft de komende jaren actief op sportcomplex de Toekomst. De zeventienjarige aanvaller heeft haar handtekening gezet onder een tweejarig contract, waardoor ze nu tot medio 2025 vastligt. Keukelaar maakt vanaf dit seizoen officieel deel uit van de selectie van de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

HL Ajax Vrouwen PSV

Highlights Ajax Vrouwen - PSV | Nieuwe zege

Een rake strafschop in de slotfase van Sherida Spitse bracht de Ajax Vrouwen woensdagavond drie hele belangrijke punten tegen PSV. Dankzij de zege op sportcomplex de Toekomst en de nederlaag van FC Twente blijven de Amsterdammers in de race om de landstitel.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials