Kjær: 'Ik ben er zo trots op dat ik hier nu ben'

Kjaermettammer
Kjaermettammer

Ajax heeft Jeppe Kjær Jensen overgenomen van AC Horsens. De 16-jarige Deen sluit aan bij Ajax O18. In de Deense competitie heeft Kjær al zijn debuut gemaakt en ook al gescoord. Hij is hiermee de jongste doelpuntenmaker ooit in de Deense profcompetitie.

Tags

  • #KjærJensen

Socials

00:00/00:00
  • Auto

De Deense tiener heeft bewust voor de stap naar Amsterdam gekozen. "Ajax heeft 1 van de beste jeugdopleidingen ter wereld en ook het 1e elftal is erg goed. Ik denk dat ik goed bij de speelstijl van Ajax pas."

De aanvaller annex middenvelder kan op meerdere posities spelen. Zowel aan de buitenkanten als op de 10-positie. "Mijn voorkeur gaat wel uit naar een centrale positie, want dan kan ik draaien naar het doel."

Kjær sluit in eerste instantie aan bij Ajax O18. "Ik hoop dat ik veel speelminuten krijg, zodat ik kan wennen aan de speelstijl." Hij zal in Nederland worden onderbracht bij het gastgezin waar ook Christian Eriksen heeft gezeten. "Dat is iets heel groots voor mij. Ik ga wonen in dezelfde kamer als dat hij deed. Ik kijk erg tegen hem op."

Tags

  • #KjærJensen

Socials

Gerelateerde artikelen

Kjaer

Ajax contracteert  Jeppe Kjær Jensen

Ajax heeft Jeppe Kjær Jensen gecontracteerd. De 16-jarige Deense jeugdspeler tekende een contract dat ingaat op 7 september 2020 en loopt tot en met 30 juni 2023. De overstap van Kjær Jensen is onder voorbehoud van enkele formaliteiten.

Tags

  • #KjærJensen

Socials

Fitzjim

Highlights Ajax O18 - Almere City FC O21

Ajax O18 speelde dinsdag een oefenwedstrijd tegen Almere City O21. De ploeg van John Heitinga ging met 2-3 onderuit. Youri Baas en Joel Ideho maakte de goals aan Ajax-zijde. De trainer van de bezoekers is oud-Ajacied Hedwiges Maduro. Check hier de hoogtepunten van dat duel.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Daan Reiziger

U19'S DREAM #7 | AFC Ajax U19 - Atlético Madrid U19

In de schaduw van het eerste elftal is Ajax O19 ook dit seizoen weer actief in de prestigieuze UEFA Youth League. Het team van John Heitinga droomt ervan het equivalent van de Champions League voor jeugdploegen te winnen.

Tags

  • #AjaxO19
  • #UYL

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl