Klaassen in Ajax Podcast: 'Dat kan flinke druk met zich meebrengen'

Klaassen (3)
Klaassen (3)

In de nieuwste aflevering van de Ajax Podcast schuift Davy Klaassen aan. De middenvelder is sinds zijn terugkeer in oktober 2020 direct weer een belangrijke speler geworden bij Ajax. De middenvelder blikt terug op zijn doorbraak in het rood-wit en zijn status die door de loop van de jaren is veranderd.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #Klaassen

Socials

De Ajax Podcast is in het Engels en valt ook via JUKE te beluisteren. Voor onze fans die graag de hoogtepunten in het Nederlands samengevat zien, hebben we onderstaand artikel geschreven.

Voor het gesprek met de middenvelder de diepte in gaat, worden de resultaten van Ajax in de topmaand januari doorgenomen. "We hebben het best goed gedaan”, vindt Klaassen. "We kunnen nog beter, maar ondertussen verspelen onze concurrenten de punten terwijl wij stabiel zijn. Daar ben ik best tevreden over.”

Blauwe plekken van Enoh
In de bestuurskamer op sportcomplex de Toekomst praten Ajax-host David en sidekick Eyong Enoh samen met de middenvelder verder over de carrière van de inmiddels 27-jarige Hilversummer. Klaassen en Enoh speelden jaren geleden nog met elkaar.

“Dat herinner ik mij nog wel”, begint eerstgenoemde te lachen. "Toen ik naar het eerste team kwam, was Enoh er al. Ik herinner mij de trainingen met hem, dat heeft me best wat blauwe plekken opgeleverd.”

Davy Klaassen: 'Er wordt nu sneller een oordeel geveld als je een mindere wedstrijd hebt gespeeld.'

Davy Klaassen: 'Er wordt nu sneller een oordeel geveld als je een mindere wedstrijd hebt gespeeld.'

De Afrikaan heeft ook positieve gedachten aan de jonge Klaassen. "Hij was misschien niet de snelste speler, maar wel heel slim. Hij positioneerde zich goed. Davy was ook ontzettend gedisciplineerd. In zijn ogen zag je de honger om te winnen. Destijds kon je ook al zijn leiderschap zien.”

Opkomst van social media, grote druk
De jaren vliegen voorbij. Klaassen speelt zes seizoenen in Ajax 1, is in het buitenland actief voor Everton en Werder Bremen en nu weer terug op het oude nest. Hij vertelt over hoe de wereld om hem heen is veranderd. En over hoe het leven voor een voetballer ook anders is dan toen hij doorbrak.  

"Destijds kwam social media net een beetje op. Nu is dat een groot ding. Spelers kunnen al over de hele wereld bekend zijn zonder ook maar een wedstrijd in het eerste te hebben gespeeld. Dat kan een flinke druk met zich meebrengen. Toen ik jong was kon ik onder de vleugels van de oudere spelers mezelf ontwikkelen. Nu wordt er sneller een oordeel geveld als je een mindere wedstrijd hebt gespeeld.”

Deze aflevering is eerst via JUKE en de Ajax-kanalen te beluisteren en een aantal uur later ook via alle andere podcast-apps. Vergeet je niet te abonneren via jouw favoriete platform zodat je nooit een aflevering hoeft te missen.

Via JUKE kun je ook de eerdere afleveringen van de Ajax Podcast terugluisteren.

 

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #Klaassen

Socials

Gerelateerde artikelen

Podcast 1

Ajax Podcast | Kerstspecial met Kameroense boezemvrienden

Andre Onana noemde hem ooit zijn tweede vader: Eyong Enoh. Als iemand de doelman van advies kan voorzien, is het landgenoot Enoh wel. De huidige co-host van de Ajax Podcast kwam in 2008 als eerste Kameroener ooit bij Ajax terecht. Enoh is trots dat Onana in zijn voetsporen is getreden.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #Onana

Socials

Podcast3

Bojan: 'Ik herinner me dat het altijd speciaal was tegen Feyenoord'

Het was lang wachten geblazen, maar het moment is zondag eindelijk daar. Ajax gaat het voor het eerst in bijna vijftien maanden opnemen tegen Feyenoord. In deze speciale aflevering van de Ajax Podcast over de Klassieker praatten we uitgebreid met een oud-Ajacied die weliswaar slechts een seizoen in Amsterdam actief was, maar wel drie keer de clash tegen Feyenoord meemaakte: Bojan Krkic. In zijn tweede Klassieker werd hij verkozen tot man van de wedstrijd.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #AJAFEY

Socials