Bojan: 'Ik herinner me dat het altijd speciaal was tegen Feyenoord'

Podcast Nieuw
Podcast Nieuw

Het was lang wachten geblazen, maar het moment is zondag eindelijk daar. Ajax gaat het voor het eerst in bijna vijftien maanden opnemen tegen Feyenoord. In deze speciale aflevering van de Ajax Podcast over de Klassieker praatten we uitgebreid met een oud-Ajacied die weliswaar slechts een seizoen in Amsterdam actief was, maar wel drie keer de clash tegen Feyenoord meemaakte: Bojan Krkic. In zijn tweede Klassieker werd hij verkozen tot man van de wedstrijd.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #AJAFEY

Socials

De Ajax Podcast is in het Engels en valt ook via JUKE te beluisteren. Voor onze fans die graag de hoogtepunten in het Nederlands samengevat zien, hebben we onderstaand artikel geschreven.

Het is al een tijdje terug dat Bojan in het rood en wit speelde, maar toch heeft hij nog fijne herinneringen aan zijn tijd in Amsterdam. Hij vertelt dat Ajax altijd iets speciaals voor hem heeft betekend.

"Ik heb altijd een zelfde soort gevoel bij Ajax gehad als bij Barcelona. Die link is er altijd wel geweest. Van kinds af aan heb ik voor Ajax willen spelen, of ze in ieder geval live hebben zien spelen. Toen ik de kans kreeg om in Amsterdam aan de slag te gaan, hoefde ik ook niet lang na te denken.”

Co-host Eyong Enoh (links) en presentator David the Host (rechts). Op afstand werd Bojan Krkic ingebeld.

Co-host Eyong Enoh (links) en presentator David the Host (rechts). Op afstand werd Bojan Krkic ingebeld.

Grote belangen
Bojan speelde als speler van Barcelona de kraker tegen Real Madrid en maakte in Italië zowel de stadsderby van Milaan als die van Rome mee. Toch staat de Nederlandse Klassieker nog altijd op zijn netvlies. "Ik kan me herinneren dat die ontmoetingen heel speciaal waren voor de fans”, vertelt de Spanjaard. "Ik besefte het in eerste instantie niet, maar het is één van die derby’s die echt een strijd wordt. Zo eentje die je koste wat kost wil én moet winnen.”

In januari 2014 was Bojan van grote waarde. In de achtste finales van de KNVB Beker nam Ajax het in eigen huis op tegen Feyenoord. De Ajacieden wonnen met 3-1 en Bojan werd verkozen tot man van de wedstrijd. "Ik speelde voor mijn gevoel al een tijdje goed, maar als spits wordt er meer van je verwacht. Je moet scoren, wat ik gelukkig ook deed. Ik kreeg de kans om het verschil te maken voor de fans en mijn familie die was komen kijken. Het is een wedstrijd die ik nooit zal vergeten.”

'Een eyeopener'
Co-host Eyong Enoh sluit zich aan bij Bojan wat betreft de importantie van de Klassieker. De oud-speler van Ajax debuteerde én speelde zijn laatste wedstrijd tegen Feyenoord. "Voor mij was het ook allemaal nieuw de eerste keer. Het geluid, de fans, de spreekkoren. Het was echt een eyeopener hoe groot het affiche is. Je wilt de wedstrijd per se winnen."

Eredivisie-expert en Sky Sports-commentator, Jonathan Beck, kan zich goed vinden in de woorden van beide oud-spelers. "Hoe je het wendt of keert, het is een affiche met een heel rijke historie. Er staat altijd enorm veel op het spel. Ajax is heel dominant geweest in Amsterdam. Twaalf van de laatste veertien edities werden gewonnen. Ik verwacht echter dat het zondag dicht bij elkaar zal liggen."

➖➖➖

Tijdcodes
* 1:50: Eredivisie-update met Sky Sports-commentator Jonathan Beck
* 13:10: Over de 'Klassieker' praten met Bojan Krkic

Deze aflevering is eerst via JUKE en de Ajax-kanalen te beluisteren en een aantal uur later ook via alle andere podcast-apps. Vergeet je niet te abonneren via jouw favoriete platform zodat je nooit een aflevering hoeft te missen.

Via JUKE kun je ook de eerdere afleveringen van de Ajax Podcast terugluisteren.

 

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #AJAFEY

Socials

Gerelateerde artikelen

Podcast 1

Ajax Podcast | Kerstspecial met Kameroense boezemvrienden

Andre Onana noemde hem ooit zijn tweede vader: Eyong Enoh. Als iemand de doelman van advies kan voorzien, is het landgenoot Enoh wel. De huidige co-host van de Ajax Podcast kwam in 2008 als eerste Kameroener ooit bij Ajax terecht. Enoh is trots dat Onana in zijn voetsporen is getreden.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #Onana

Socials

Header Podcast Nieuw

Ajax Podcast | 'Het goede is dat Ajax moet winnen, dat zal helpen'

Een kraker van jewelste. Zo mag Ajax – Atalanta worden beschouwd. In aanloop naar woensdagavond stellen we het allesbeslissende duel in de UEFA Champions League centraal in deze aflevering van de Ajax Podcast. We blikken vooruit met onder meer John van ’t Schip, een Ajax-coryfee met een verleden in Italië. Aan het woord komen ook Fabrizio Romano, de Italiaanse primeurjager van het moment, en Sky Sports-commentator en Eredivisie-expert Jonathan Beck.

Tags

  • #AjaxPodcast
  • #UCL

Socials

Blind Sar

Ajax Podcast over Wereldbeker-jubileum: 'Dat was ongekend'

Vraag een Ajacied naar zijn favoriete Ajax-moment met Danny Blind en ongetwijfeld staat 28 november 1995 hoog op het lijstje. Deze zaterdag is het precies 25 jaar geleden dat de verdediger Ajax vanaf de stip naar de tweede Wereldbeker-zege uit de clubgeschiedenis schoot. In deze aflevering van de Ajax Podcast staan we stil bij dit jubileum met twee hoofdrolspelers van toen: Danny Blind en Edwin van der Sar.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl