Klaassen geeft niet op: 'Je moet het geloof hebben dat het kan'

Ajax moet donderdagavond in Rome een 2-1 achterstand zien om te buigen. Davy Klaassen is ervan overtuigd dat het mogelijk is. Hij heeft het tenslotte wel vaker meegemaakt.

Tags

  • #Klaassen

Socials

Klaassen, die ondanks zijn wissel tegen RKC Waalwijk gewoon fit is, kan niet wachten op het kwartfinale-duel met AS Roma en de finale van de KNVB Beker. "Dit zijn de weken waar het om draait. Je speelt het hele seizoen om in deze positie te komen."

Geen zenuwen
Hoe zit het eigenlijk met de spanning, voor een grote wedstrijd zoals die van donderdag? "Ik voel me eigenlijk hetzelfde als altijd", zegt Klaassen. "Het is belangrijk dat je er altijd in gelooft, welke wedstrijd je ook speelt. En zeker bij wedstrijden als dit, wanneer je het eerste duel hebt verloren. Voor zenuwen is er voor ons niet zoveel plek."

De narrow escape in Gelsenkirchen in 2017 is een voorbeeld voor het duel met Roma.

De narrow escape in Gelsenkirchen in 2017 is een voorbeeld voor het duel met Roma.

Bovendien gaf het thuisduel met de Italianen wel degelijk reden tot optimisme. "Als je die wedstrijd tien keer speelt, win je 'm zeven of acht keer zeker. Dat dat niet gebeurde, mogen we onszelf kwalijk nemen. Dat moet in de return gewoon beter."

Terugkomen
De mooie Europa League-campagne uit het seizoen 2016/2017 is een hoogtepunt uit de loopbaan van Klaassen. De bepalende momenten van toen, dienen als voorbeeld voor nu.

"Er zullen momenten zijn in zo'n campagne dat het niet goed gaat", zegt de middenvelder erover. "Net zoals toen tegen Schalke, toen we met 3-0 achter kwamen te staan. Toch zijn we nog teruggekomen. Dit is ook zo'n moment dat je kan denken dat het voorbij is. Maar het is nooit voorbij: we moeten erin blijven geloven." 

Tags

  • #Klaassen

Socials

Gerelateerde artikelen

Sliderbastiaan11

Highlights Ajax - AS Roma

Ajax heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door in eigen huis in de kwartfinale van de UEFA Europa League met 1-2 te verliezen van AS Roma. De Amsterdammers hadden lang de overhand in de Johan Cruijff ArenA, maar verspeelden in de tweede helft een 1-0-voorsprong. Davy Klaassen maakte de enige treffer aan Amsterdamse kant. Dusan Tadic miste in de tweede helft nog een strafschop.

Tags

  • #UEL
  • #AJAROM

Socials

Klaassen 5

Top 10 Goals | Davy Klaassen

Davy Klaassen is terug op het oude nest. In zijn eerste periode voor Ajax scoorde de middenvelder 55 keer. Dit zijn de tien mooiste.

Tags

  • #DavyIsHome

Socials

Taylorrrrr

Anthony Taylor fluit AS Roma - Ajax

Anthony Taylor fluit donderdagavond AS Roma - Ajax. De Engelsman was al eens eerder de arbiter van dienst tijdens een Europese wedstrijd van Ajax.

Tags

  • #UEL
  • #ROMAJA

Socials