Klaassen: 'Ik ben blij dat opa deze plakboeken heeft gemaakt'

De opa van Davy Klaassen maakt plakboeken sinds het moment dat z'n kleinzoon in het Ajax-shirt voetbalt. De middenvelder nam er één mee zodat hij samen met Ajax-host David kan terugkijken op zijn eerste periode in Amsterdam.

Tags

  • #Klaassen

Socials

Een tijdspanne die door 'opa Klaassen' zorgvuldig is gedocumenteerd in plakboeken. "Dat deed hij vanaf het moment dat ik bij Ajax kwam, op mijn elfde", vertelt de middenvelder vol trots.

"En hij maakt ze nog steeds. Ik ben, sinds ik hier getekend heb bij Ajax, eindelijk weer eens bij 'm langs geweest. Hij heeft een nieuw Ajax-album gemaakt. Ik kan alleen niet alles lezen vanwege z'n handschrift", lacht Klaassen.

'Hij heeft mij inmiddels een paar van die boeken gegeven, omdat z'n huis te vol stond.'

De middenvelder is z'n opa oprecht dankbaar dat hij alles in plakboeken heeft verzameld. "Als je jong bent, ervaar je het niet als iets bijzonders dat je opa het bijhoudt. Hij deed het altijd al. Maar als ik er nu zo op terugkijk, ben ik er echt heel blij mee."

"Hij heeft mij inmiddels een paar van die boeken gegeven, omdat z'n huis te vol stond. In het begin maakte hij één boek per seizoen, maar naarmate de tijd vorderde werden het er vier in een jaar."

Thuis bij Ajax
Z'n opa was dit najaar heel blij dat Klaassen weer tekende in Amsterdam na een buitenlands avontuur. Net als de middenvelder zelf. "Ik ben hier opgegroeid. Ajax is mijn tweede thuis. Het gevoel dat je ergens bent waar je thuishoort, waar je jezelf het beste kan uiten; dat gevoel heb ik gemist."

Gerelateerde artikelen

Klaassen 5

Top 10 Goals | Davy Klaassen

Davy Klaassen is terug op het oude nest. In zijn eerste periode voor Ajax scoorde de middenvelder 55 keer. Dit zijn de tien mooiste.

Tags

  • #DavyIsHome

Socials

KLAIBER ONLINE

Klaiber terug op de Toekomst: 'Ik ken hier de weg nog'

Sean Klaiber werd in de laatste week van de transferperiode overgenomen van FC Utrecht. De rechtsback kwam in de jeugd al in actie voor Ajax. David the Host ging op de Toekomst met hem in gesprek en testte hoe goed de nieuwe aanwinst zijn nieuwe medespelers kent.

Tags

  • #Klaiber

Socials