Klaassen teleurgesteld na gelijkspel: 'Wij kunnen veel beter'

Ajax slaagde er zondagmiddag niet in om een overwinning te boeken in de Klassieker tegen Feyenoord. Davy Klaassen, die negentig minuten binnen de lijnen stond, was niet tevreden met het 1-1-gelijkspel. "Ik ben uiteindelijk toch wel teleurgesteld."

Tags

  • #FEYAJA
  • #Klaassen

Socials

Klaassen was na afloop van de Klassieker niet te spreken over het spel van Ajax in de eerste helft. "We kwamen moeilijk van onze eigen helft af zonder dat zij ook echt grote kansen hadden. Dat kunnen wij veel beter."

"Ik denk dat we niet balvast genoeg waren, de bal te snel verloren. We speelden te weinig ons positiespel. Dan kom je wel meer in hun wedstrijd, want zij willen natuurlijk gewoon hoog druk zetten en het publiek erachter krijgen", vervolgde Klaassen. "Als het publiek er achter gaat staan, dan gaat Feyenoord naar voren. Wij moeten dan rustig blijven en er onderuit spelen. Dat hebben we niet goed genoeg gedaan."

In de tweede helft kwam Ajax beter in de wedstrijd. "We hielden de bal langer in de ploeg en speelden meer naar voren. We kwamen vaker op de helft van Feyenoord en dat moet eigenlijk vanaf het begin zo zijn."

Klaassen beschreef de sfeer in de kleedkamer als 'bedrukt'. "Je wil gewoon winnen, klaar. Zeker zo’n wedstrijd. Ik heb vandaag wel de wil om te winnen gezien, maar we moeten gewoon beter gaan voetballen." Komende donderdag speelt Ajax in de Johan Cruijff ArenA tegen Volendam. "We moeten ze van de mat vegen. Gewoon gas geven, geen excuses meer."

Gerelateerde artikelen

Timber Duel Feyaja 1280

Lees hier alles over Feyenoord - Ajax

Ajax heeft de uitwedstrijd bij Feyenoord met 1-1 gelijkgespeeld. In dit liveblog blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom deze belangrijke wedstrijd. 

Tags

  • #FEYAJA

Socials

Bergwijn In Duel Feyaja 1280

Samenvatting Feyenoord – Ajax l Remise in Rotterdam

De 193e Klassieker heeft zondag een remise opgeleverd. Feyenoord – Ajax eindigde in 1-1. Halverwege was het 1-0 voor de thuisploeg. In de tweede helft kwamen de Ajacieden langszij door een goal van Davy Klaassen.

Tags

  • #FEYAJA

Socials