Klaiber: 'Zondag telt maar één ding: winnen'

Sean Klaiber staat zondag voor het eerst sinds hij bij Ajax speelt tegenover z'n oude club: FC Utrecht. De rechtsback voetbalde dertien jaar lang in het shirt van de Domstedelingen. "Natuurlijk is het speciaal, maar zondag is FC Utrecht gewoon een tegenstander voor mij."

Tags

  • #UTRAJA
  • #Klaiber

Socials

De 26-jarige voetballer maakte, net als z'n teamgenoten, een tumultueuze week mee. in drie etappes werden de Ajacieden ingevlogen naar Denemarken voor de wedstrijd tegen FC Midtjylland in de UEFA Champions League. Klaiber liet het redelijk aan zich voorbij gaan. "Ook als ik niet speel heb ik nog steeds dezelfde voorbereiding. Voor jongens als Davy Klaassen is het wel een hele aparte week geweest. Maar dat heeft hij goed opgepakt."

Beter en beter
Klaiber viel zelf een kwartier voor tijd in tegen de Deense kampioen. Het was z'n tweede optreden in de Champions League. "Voor mij persoonlijk is dat een hele toffe ervaring. Je speelt tegen de beste tegenstanders van Europa. Daar droom je als jongetje van."

De rechtsback maakte nog geen drie weken geleden z'n debuut in het eerste van Ajax. En elke training, elke wedstrijd wordt hij beter, voelt hij. "Iedereen is balvaardig bij Ajax. Het tempo ligt gewoon hoger hier. In de eerste paar dagen moest ik er wel aan wennen, maar je moet mee het niveau. Ik zeg niet dat ik er al ben, maar ik wil er wel in mee."

FC Utrecht-uit
Zondag staat een bijzondere wedstrijd in de agenda voor de vleugelverdediger. Het FC Utrecht dat hij pas een maand geleden verruilde voor Ajax is in Stadion Galgenwaard de tegenstander in de achtste speelronde van de Eredivisie. 

"We hebben de Champions League-wedstrijd gehad, nu wacht FC Utrecht. Natuurlijk is het speciaal. Utrecht heeft voor altijd een plek in mijn hart, maar zondag is het gewoon een tegenstander voor mij."

Tags

  • #UTRAJA
  • #Klaiber

Socials

Gerelateerde artikelen

Still Persco Voor Utrecht

Ten Hag : 'We zijn niet moe, het elftal is fris'

Erik ten Hag keek tijdens de persconferentie in aanloop naar FC Utrecht - Ajax terug op het tweede blok van dit seizoen, dat zondag wordt afgesloten. Dat en meer zie je hierboven in de video.

Tags

  • #UTRAJA

Socials

SLIDERA8

In beeld | Ajax traint op mooie dag voor Klaassen

Ajax trainde vrijdagmiddag in aanloop naar het uitduel met FC Utrecht. Davy Klaassen stond ongetwijfeld met een goed gevoel op het trainingsveld: hij werd vrijdag voor het eerst sinds oktober 2017 opgeroepen voor Oranje.

Tags

  • #UTRAJA

Socials

Kuipersscheidsrechter

Kuipers naar Stadion Galgenwaard voor FC Utrecht - Ajax

Scheidsrechter Björn Kuipers is aangesteld voor de wedstrijd FC Utrecht - Ajax in Stadion Galgenwaard. Het duel in de Eredivisie begint zondag 8 november om 12:15 uur. FC Utrecht is de nummer acht van de Eredivisie. Ajax staat eerste.

Tags

  • #UTRAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl