Legends Wall in Johan Cruijff ArenA onthuld

Mural Header 1920
Mural Header 1920

De Johan Cruijff ArenA is sinds woensdag een heuse Ajax-eyecatcher rijker. Aan de oostkant van de tweede ring, nabij vak 419, werd de Legends Wall officieel onthuld. Op de metershoge muurschildering - ook wel mural genoemd - vereeuwigde kunstenaar en street artist George Adegite de clubiconen Piet Keizer, Marco van Basten, Patrick Kluivert en Matthijs de Ligt.

Tags

  • #Historie

Socials

Het kunstwerk is de vrucht van een samenwerking tussen Ajax en de Johan Cruijff ArenA. Het is in beider belang dat supporters zich thuis voelen in de ArenA. "Mooie herinneringen maken in het huis van Ajax, dat is wat ons verbindt", luidde niet voor niets de tekst in de uitnodiging. "Daarom hebben Ajax en de ArenA deze muurschildering laten maken waarop vier Ajax-legendes staan afgebeeld. Op de mural komen het heden en het verleden van deze legendes samen."

Creatieve duizendpoot
Met de keuze voor Adegite, werd ook de link gelegd met Amsterdam Zuidoost. Ajax en de ArenA zijn sinds augustus 1996 innig verbonden met dit stadsdeel. Naast kunstenaar en street artist is de Amsterdammer onder meer ook illustrator. Adegite is, kortom, een creatieve duizendpoot.

"De ArenA wordt steeds meer en meer het Ajax-stadion. Het is écht het thuis van Ajax", vertelde Ajax' commercieel directeur Menno Geelen bij de onthulling van de imposante mural. "Hier staan vier clubiconen, afgebeeld met een iconische jeugdfoto. De keuze is reuze voor wat betreft de clubiconen die we hier ook hadden kunnen afbeelden."

De aanwezigheid van de zoon en weduwe van de in 2017 overleden Keizer gaven het officiële moment extra cachet. Hetzelfde gold voor de aanwezigheid van de vader van De Ligt. Na het aftellen van veertien seconden viel het doek en waren de beeltenissen van de iconische Ajacieden voor iedereen zichtbaar. Net als de vele aanwezigen waren ook de familieleden in hun nopjes met het resultaat.

Sinds woensdagmiddag 13:23 uur is de Johan Cruijff ArenA een imponerend Ajax-kunstwerk rijker. "Ik hoop dat veel fans op dit plein foto’s zullen nemen met deze iconen", besloot Adegite het officiële deel van de onthulling. Waarmee hij een mooie link legde tussen zijn kunstenaarschap en de Ajacieden, die andere kunstenaars en bovendien vaste bespelers van de ArenA. "Het is mij nooit gelukt om voetballer te worden. Maar ik heb een andere manier gevonden om impact te maken."

Gerelateerde artikelen

Steijn1920ajaludo

Steijn over return tegen Ludogorets: 'Altijd volle bak geven'

Daags voor de returnwedstrijd tegen Ludogorets schoven trainer Maurice Steijn en Devyne Rensch aan voor de pre-match persconferentie. In de perszaal van de Johan Cruijff ArenA werd uitgebreid vooruitgeblikt op de beslissende return in de play-offs voor deelname aan de UEFA Europa League.

Tags

  • #UEL
  • #AJALUD

Socials

Gorterkeepers1920

In beeld l Ajacieden werken toe naar eerste Europese thuiswedstrijd

Met het tweede duel tegen Ludogorets in de play-offs van de UEFA Europa League voor de deur, werkte Ajax op woensdagochtend de laatste training af. Op een regenachtig sportcomplex de Toekomst trainden ook twee nieuwelingen voor de eerste keer mee, namelijk Chuba Akpom en Georges Mikautadze. Beide aanwinsten zijn overigens nog niet speelgerechtigd voor Ajax’ eerste Europese thuiswedstrijd van het seizoen.

Tags

  • #UEL
  • #AJALUD

Socials

Mikautadze Header Interview 1920

Mikautadze: 'Iedereen weet wat de naam Ajax betekent'

De nieuwe aanwinst Georges Mikautadze is blij met zijn overgang naar Amsterdam. De aanvaller is duidelijk: "Ik heb geen seconde getwijfeld." Ook directeur voetbalzaken Sven Mislintat is in zijn nopjes met de nieuweling. "Hij kan op alle posities in de voorhoede spelen."

Tags

  • #Mikautadze

Socials