Leo van Wijk benoemd tot erelid

Van Wijk 1420
Van Wijk 1420

Leo van Wijk is door de vereniging Ajax benoemd tot erelid. Ajax bekroonde de voormalige president van de Raad van Commissarissen voor bijna 65 (!) jaar lidmaatschap en tomeloze inzet.

Tags

  • #Vereniging

Socials

Voorzitter van de bestuursraad Frank Eijken overhandigde Van Wijk het certificaat dat bij het erelidmaatschap hoort: "Leo van Wijk is een verenigingsman in hart en nieren. Hij zegt al jaren: heb begrip voor elkaars standpunten, luister naar elkaar en onderken het grotere belang voor Ajax. Want de NV en Vereniging samen vormen de club. Ajax is Leo dankbaar voor al die jaren waarin hij zich voor de club heeft ingezet.”

Johan Cruijff
In 1957 meldde de toen 10-jarige Van Wijk zich net als bijna elk Amsterdams jongetje uit de buurt van stadion De Meer om proefwedstrijden te spelen bij Ajax. Hij werd aangenomen. In een welpenelftal met onder andere Johan Cruijff versloegen de talenten de meeste tegenstanders met grote cijfers.  

Zijn grote talent bleek echter niet bij voetballen te liggen, maar bij honkbal. Alleen als je voetballer van Ajax was, mocht je bij Ajax honkballen. Tien jaar lang beoefende Van Wijk deze sport en was hij ook – zoals hij zelf zou zeggen ‘emotioneel’ - betrokken bij het opheffen van deze discipline binnen Ajax.

Lid van verdienste
Nog jaren zou Van Wijk in Ajax 6 voetballen en in die tijd voegde hij zich ook bij de ledenraad. Samen met Arie van Eijden was hij destijds één van de jongsten. Van Wijk bleef 39 jaar in de ledenraad actief. Inmiddels had hij zich opgewerkt binnen de KLM tot president-directeur. Een dag voor het 100-jarig bestaan van de club werd Van Wijk al tot lid van verdienste benoemd.

Ajax wilde hem ook als voorzitter, maar dat lieten de werkzaamheden bij KLM niet toe. Op 14 juni 2012 versterkte hij de Raad van Commissarissen waar hij in 2020 afscheid van nam.

Nu volgt dus het erelidmaatschap.

Tags

  • #Vereniging

Socials

Gerelateerde artikelen

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl