Liveblog

Aan het verbinden . . .

Alles over Ajax - FC Groningen

  • Ajax heeft de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen met 6-1 gewonnen
  • Steven Bergwijn scoorde drie keer en maakte zijn eerste hattrick
  • Lorenzo Lucca debuteerde en werd de eerste Italiaan met speelminuten in Ajax 1

Liveblog

23:58

Enjoy the highlights & slaap lekker!

Met de highlights sluiten we het liveblog voor vandaag af. Het was een uitstekende middag met goed aanvalsspel en mooie goals. Over een week zijn we terug met een nieuw liveblog. Dan gaat Ajax op bezoek bij Sparta proberen ook de derde competitiewedstrijd van het seizoen in winst om te zetten.


22:08

Een tevreden algemeen directeur!

Ook Edwin van der Sar vermaakte zich vanmiddag opperbest. Hij was zeker niet de enige in de Johan Cruijff ArenA.


20:48

Bergwijn in de voetsporen van Groot en Buis

Bergwijn1

Steven Bergwijn werd de derde Ajacied met een hattrick in zijn eerste thuisduel in de Eredivisie. Henk Groot (1959, tegen NAC Breda) en Theo Buis (1967, tegen Fortuna) gingen hem voor.


19:55


18:40

Top 5️⃣ van de Eredivisie

AZ heeft de tweede speelronde van de Eredivisie afgesloten met een 2-3-uitzege op Sparta Rotterdam. De Alkmaarders zijn één van de vijf clubs met de volle buit.

Stand
1. Ajax 2-6 (9-3)
2. PSV 2-6 ( 9-3)
3. Excelsior 2-6 (5-1)
4. FC Twente 2-6 (4-0)
5. AZ 2-6 (5-2)


18:00

Wat een heerlijke middag! 😉17:32


17:25

Schreuder: ‘In grote delen van de wedstrijd speelden we erg goed’

Schreuder900 ??

Alfred Schreuder toonde zich na afloop van het duel met FC Groningen erg content. "Waar ik het meest van heb genoten? Ik denk van ons spel", zei hij voor de camera van ESPN. "De jongens hadden veel plezier op het veld en dat is goed om te zien."

Antony schitterde zondagmiddag met veel mooie acties en een prachtig doelpunt. "Voor de tegenstander is dat niet prettig", reageerde Schreuder. "Die jongen heeft het heel goed gedaan. Maar we wisselden ook snel van kant en gebruikten de ruimtes goed. Dat is herkenbaar aan ons spel, denk ik. In grote delen van de wedstrijden speelden we erg goed."

Bassey
De hoofdtrainer van Ajax kreeg ook verschillende vragen over zijn nieuwe aanwinst Calvin Bassey. "Calvin is een hele goede speler", zei Schreuder. "Hij is heel snel en kan heel goed één tegen één verdedigen. Hij is heel erg hard bezig om zich verder te ontwikkelen. Het is een jongen met een enorme drive die veel wil bereiken. Het is een hele goede aanwinst."


17:10

Bergwijn: ‘Ik heb het zeker naar mijn zin bij Ajax’

Bergwijngoal900 1 ??

Bergwijn speelde zondagmiddag zijn eerste competitiewedstrijd in de Johan Cruijff ArenA in het Ajax-tricot. De Ajacied scoorde tegen FC Groningen zijn eerste hattrick.  "Eind goed, al goed", reageerde Bergwijn na afloop voor de camera van ESPN. De Oranje-international heeft het enorm naar zijn zin bij Ajax. "Mijn plezier is terug en dat is het belangrijkste. Ik speel weer wat fijner op trainingen en dat is belangrijk voor mij."

De Ajacied maakt veel meters op de linkerflank bij Ajax. "Af en toe is het wel aanpoten", zei hij met een grote glimlach op zijn gezicht. "Ik wil gewoon scoren en dan moet ik in een goede positie komen." De zomeraanwinst reageerde kort op zijn tweede doelpunt, terwijl hij de beelden ziet. "Het is een fantastische voorzet van Antony, dat is echt zijn kenmerk. Ik wilde gewoon zo hard mogelijk koppen en ben blij dat de bal erin ging."


17:00

King Stevie!

Kingbergwijn900 ??

Steven Bergwijn is na zijn hattrick in de wedstrijd tegen FC Groningen verkozen tot King of the Match. De Ajacied kreeg 70% van de stemmen, gefeliciteerd Stevie!


16:43

Fans, bedankt! ❌❌❌

Team900

Het was een heerlijke middag in de Johan Cruijff ArenA. Een prima wisselwerking met de fans ook. Gewoon genieten dus.


16:37

Publiek wordt vermaakt

Juichen1

Ajax maakte minstens drie doelpunten in acht van zijn laatste negen thuiswedstrijden in de Eredivisie. Alleen tegen Sparta Rotterdam lukte dat niet. Het werd op 9 april 2-1.

De ploeg van Alfred Schreuder boekte bovendien zijn grootste zege op Groningen in de Eredivisie sinds een 6-1 thuisoverwinning op 26 september 1981.


16:29

FT // Prima middag

Het laatste fluitsignaal klinkt in de Johan Cruijff ArenA. Ajax wint met 6-1 van FC Groningen. Steven Berghuis maakte de helft van de Amsterdamse productie en was goed voor een hattrick. Een andere smaakmaker was Antony, die vooral de eerste helft fantastisch speelde.


16:28

De 6-1 in beeld 📸


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Antony12802

Highlights Ajax – FC Groningen | Hoogstandjes in de hitte

Ajax heeft zondagmiddag ook de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in winst omgezet. In de Johan Cruijff ArenA legden de Ajacieden in tropische omstandigheden een zeer overtuigend optreden op de mat en walsten ze over FC Groningen heen: 6-1. Steven Bergwijn blonk uit met de eerste hattrick uit zijn carrière.

Tags

  • #AJAGRO

Socials

Bergwijn1280

Verslag | Hattrick voor Bergwijn in eerste thuiswedstrijd in Eredivisie

Ajax heeft zondagmiddag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen overtuigend gewonnen. In de Johan Cruijff ArenA wonnen de Ajacieden met 6-1 van FC Groningen. Steven Bergwijn (3), Antony, Kenneth Taylor en Steven Berghuis namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Tags

  • #AJAGRO

Socials

Header Timber 880

In beeld | Laatste training voor FC Groningen-thuis

Ajax heeft zaterdagmiddag de afsluitende training afgewerkt in aanloop naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Groningen. Het duel met de Groningers begint zondag om 14:30 uur.

Tags

  • #AJAGRO

Socials