Verslag | Hattrick voor Bergwijn in eerste thuiswedstrijd in Eredivisie

Bergwijn1280
Bergwijn1280

Ajax heeft zondagmiddag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen overtuigend gewonnen. In de Johan Cruijff ArenA wonnen de Ajacieden met 6-1 van FC Groningen. Steven Bergwijn (3), Antony, Kenneth Taylor en Steven Berghuis namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Tags

  • #AJAGRO

Socials

Vroege voorsprong
Ajax kwam sterk uit de startblokken tegen FC Groningen. Na vier minuten spelen gingen de Ajacieden al aan de leiding: 1-0. Na een goede voorzet van Devyne Rensch nam Bergwijn goed aan op de borst. De zomeraanwinst schoot de bal vervolgens uit de stuit hard tegen de touwen.

De Ajacieden konden de vroege voorsprong niet lang vasthouden. Zes minuten na de openingstreffer geraakte FC Groningen alweer langszij, Ngonge passeerde na een counter Ajax-doelman Remko Pasveer.

Antony schittert
Na de gelijkmaker eiste Antony de hoofdrol op. De Braziliaanse dribbelaar schitterde met prachtige acties, maar kon zijn ploeg niet direct weer op voorsprong schieten. In 28e minuut vond Antony alsnog het doel: 2-1. De vleugelaanvaller kwam naar binnen en schoot de bal vanaf de rand van de zestien met een mooie krul in de bovenhoek.

Op slag van rust bouwde Ajax de voorsprong uit. Antony was wederom belangrijk bij de 3-1. Hij gaf een heerlijke voorzet op Bergwijn, die de bal knap binnenkopte.

Hattrick Bergwijn
In het tweede bedrijf denderde Ajax door. De Ajacieden kwamen in de 57e minuut op een 4-1-voorsprong. Bergwijn scoorde zijn derde doelpunt van de wedstrijd en daarmee eerste hattrick in de Eredivisie. Hij schoot de bal feilloos met zijn rechterbeen in de verre hoek.

Negen minuten later waren de Amsterdammers wederom trefzeker. Taylor schoof op aangeven van Brobbey de bal achter FC Groningen-sluitpost Verrips: 5-1.

Debuut Lucca
Twintig minuten voor tijd maakte Lorenzo Lucca zijn opwachting in Ajax 1. De Italiaanse spits kreeg direct een goede kans, maar kon zijn debuut helaas niet bekronen met een doelpunt.

In de slotfase kreeg Ajax nog een strafschop na een handsbal in het strafschopgebied van FC Groningen. Berghuis promoveerde deze uitgelezen mogelijkheid tot doelpunt, waardoor de Ajacieden zondagmiddag met 6-1 wisten te winnen in de Johan Cruijff ArenA.

Ajax – FC Groningen 6-1 (3-1)
4. Bergwijn 1-0
10. Ngonge 1-1
28. Antony 2-1
45. Bergwijn 3-1
57. Bergwijn 4-1
66. Taylor 5-1
87. Berghuis 6-1

Ajax: Pasveer; Rensch (84. Schuurs), Timber, Blind, Wijndal; Álvarez, Taylor (70. Klaassen), Tadic (83. Kudus); Antony, Brobbey (70. Lucca), Bergwijn (70. Berghuis)

Tags

  • #AJAGRO

Socials

Gerelateerde artikelen

Antony12802

Highlights Ajax – FC Groningen | Hoogstandjes in de hitte

Ajax heeft zondagmiddag ook de tweede competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in winst omgezet. In de Johan Cruijff ArenA legden de Ajacieden in tropische omstandigheden een zeer overtuigend optreden op de mat en walsten ze over FC Groningen heen: 6-1. Steven Bergwijn blonk uit met de eerste hattrick uit zijn carrière.

Tags

  • #AJAGRO

Socials

Bergwijn880 (1)

Alles over Ajax - FC Groningen

Welkom in het liveblog van Ajax - FC Groningen, de thuiswedstrijd die we met 6-1 hebben gewonnen. Hier houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit duel.

Tags

  • #AJAGRO

Socials

Header Timber 880

In beeld | Laatste training voor FC Groningen-thuis

Ajax heeft zaterdagmiddag de afsluitende training afgewerkt in aanloop naar de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen FC Groningen. Het duel met de Groningers begint zondag om 14:30 uur.

Tags

  • #AJAGRO

Socials