Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
0
0
0
:
0
0

Ajax 1
0
4
Ajax - Feyenoord is definitief gestaakt
Feyenoord
  • Gimenez  10"
  • Gimenez  18"
  • Paixão  37"
  • Gimenez  59"

  • De Klassieker in Amsterdam is in de tweede helft gestaakt na het gooien van vuurwerk
  • De tussenstand was 0-3 voor de gasten uit Rotterdam
  • Silvano Vos maakte zijn basisdebuut in de Eredivisie

Liveblog

19:45

Ajax betreurt gestaakte Klassieker en ongeregeldheden

Logo Ajax Johan Cruijff Arena 1280

De directie en de Raad van Commissarissen van Ajax nemen afstand van het wangedrag dat zondag heeft geleid tot het staken van het duel met Feyenoord en de ongeregeldheden achteraf. Dit is niet het gedrag dat bij Ajax hoort.

Teleurstelling over de slechte seizoensstart is volkomen begrijpelijk, maar mag nooit de aanleiding zijn voor ordeverstoringen. Wij verontschuldigen ons tegenover iedereen die zich onveilig heeft gevoeld of hier op een andere manier last van heeft gehad.


17:46

Van Halst: 'Dit komt heel hard binnen'

Directeur algemene zaken Jan van Halst kwam zojuist met een verklaring voor de camera van ESPN. "We hebben op dit moment nog geen duidelijkheid over hoe deze wedstrijd wordt behandeld. We zijn vooral enorm teleurgesteld dat dit duel zo is verlopen. Dit komt heel hard aan binnen de hele organisatie."

"Het is een van de belangrijkste wedstrijden van het Nederlands voetbal en die is gestaakt. Dat is enorm treurig", vervolgde Van Halst.

"Ik loop net weg uit een crisisteam. We proberen met elkaar te regelen dat al onze gasten die hier vandaag aanwezig waren, veilig het stadion hebben kunnen verlaten. We beleven een slechte seizoenstart en we begrijpen de teleurstelling. Maar om dat op deze manier te uiten, keuren we af."


17:30

Steijn: 'Enorm bittere pil vandaag'

Steijnzijlijn900 1

Na afloop van de gestaakte Klassieker kwam Maurice Steijn voor de camera van ESPN. Hij ging vooral in op het voetballende gedeelte van het duel. "De eerste tien minuten zijn we best goed begonnen. Maar de eerste kans van Feyenoord was wel meteen raak."

"We geven de goals zo kinderlijk eenvoudig weg, daar is niet tegenop te voetballen", vervolgde de trainer. "Bij de 0-3 houden we ons niet aan de afspraken. We hopen natuurlijk wel dat het snel beter gaat. Ik heb nog steeds een geweldige band met staf en spelers. Maar dit is wel een enorm bittere pil vandaag. Dat is wel duidelijk."


16:30

😔


56

[16:20]

Wedstrijd gestaakt

De Klassieker is definitief gestaakt nadat er tot tweemaal toe vuurwerk op het veld is beland. 


56

[16:06]

Gözübüyük dirigeert spelers naar binnen

Er ligt voor de tweede keer vuurwerk op het veld. De wedstrijd ligt wederom stil. De spelers van Ajax en Feyenoord zijn naar binnen.


53

[16:03]

Wat kan Ajax nog in de tweede helft?

Sutalo900 1

Ajax heeft het meeste balbezit ook in de tweede helft. De bezoekers kunnen met een 0-3-voorsprong ook achterover leunen. Het lukt de ploeg van Maurice Steijn nog niet om Feyenoord-goalie Timon Wellenreuther te testen in de tweede helft.


46

[15:56]

Ajax wisselt

B. Sosa

(Uit)
25

A. Salah-Eddine

(In)
17

46

[15:56]

Tweede helft van start

De rust is voorbij. We zijn weer aan het voetballen in de Johan Cruijff ArenA. De tussenstand is 0-3.


15:46

😕

Ajax 1 Ajax 1

Balbezit

Ajax 168%

Feyenoord32%

Schoten

Ajax 16

Feyenoord7

Schoten op doel

Ajax 11

Feyenoord6

Vrije trappen

Ajax 15

Feyenoord8

Hoekschoppen

Ajax 13

Feyenoord0

Buitenspel

Ajax 12

Feyenoord0

Overtredingen

Ajax 16

Feyenoord5

Passes

Ajax 1285

Feyenoord135


45+10

[15:40]

HT / 0-3

We gaan rusten in Amsterdam. Het staat 0-3 in de Klassieker.


45+9

[15:38]

Gorter pareert

Feyenoord omsingelt het strafschopgebied van Ajax. Uiteindelijk is het Igor Paixão die uithaalt. In de korte hoek is het Jay Gorter die redt.


45+5

[15:33]

Vos probeert het van afstand

Vos900

Silvano Vos draait zich goed vrij op het middenveld en krijgt de ruimte om uit te halen. De achttienjarige Ajacied twijfelt niet en schiet. Zijn poging gaat helaas wel over.


45+1

[15:31]

Negen minuten blessuretijd

Hato900 2

Omdat het spel stil heeft gelegen vanwege een plastic bekertje op het veld komen er negen minuten bij in de eerste helft.


45

[15:29]

Forbs met een kans

Na lankmoedig verdedigen bij Feyenoord krijgt Ajax een aardige kans om de 1-3 te maken. Carlos Forbs moet het wel acrobatisch oplossen: via een omhaal. Zijn poging mist het doel.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Still2

Een seconde wordt eeuwigheid, dit is de Klassieker

“Één seconde kan genoeg zijn: in deze wedstrijd kan een seconde eeuwigheid worden.” Rafael van der Vaart weet het als geen ander: een briljante ingeving tijdens de Klassieker kan een plek in de geschiedenisboeken en alle overleveringsverhalen opleveren. “Toen de bal van mijn voet ging, wist ik: deze gaat de wereld over.”

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Persco Steijn Fey 1920

Steijn: 'Ik kijk uit naar mijn eerste Klassieker'

Maurice Steijn stond vrijdag in de Johan Cruijff ArenA de Nederlandse pers te woord in aanloop naar de Klassieker tegen Feyenoord. Daags na het 3-3-gelijkspel tegen Olympique Marseille blikte de oefenmeester kort terug op het Europese treffen en liet hij zijn licht schijnen op het duel van zondag. "We moeten met bravoure spelen."

Tags

  • #AJAFEY

Socials