Steijn: 'Ik kijk uit naar mijn eerste Klassieker'

Persco Steijn Fey 1920
Persco Steijn Fey 1920

Maurice Steijn stond vrijdag in de Johan Cruijff ArenA de Nederlandse pers te woord in aanloop naar de Klassieker tegen Feyenoord. Daags na het 3-3-gelijkspel tegen Olympique Marseille blikte de oefenmeester kort terug op het Europese treffen en liet hij zijn licht schijnen op het duel van zondag. "We moeten met bravoure spelen."

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Ajax speelde donderdagavond de eerste groepswedstrijd in de UEFA Europa League met 3-3 gelijk tegen Olympique Marseille. Carlos Forbs, Steven Berghuis en Kenneth Taylor waren trefzeker voor de Amsterdammers. Steijn keek de wedstrijd donderdagnacht nog uitgebreid terug. "Mijn analyse na de wedstrijd bleek de juiste te zijn. We hebben goede aanvallen en veel doelpogingen gehad. Maar we waren ook slordig aan de bal, waardoor er veel gaten kwamen. Dat moet zondag beter", was de Ajax-trainer duidelijk.

Vos
Steijn gaf de talentvolle Silvano Vos donderdagavond minuten tegen de Fransen. De achttienjarige middenvelder maakte, ondanks zijn rode kaart, een goede indruk tegen de Fransen. Hij had na afloop lichte knieklachten. "We zijn voorzichtig met hem, want hij heeft dit seizoen al een aantal wedstrijden gemist. Het ziet ernaar uit dat hij ongeschonden uit de strijd is gekomen. Ik weet nog niet of hij gaat starten tegen Feyenoord, maar ik schroom niet om dat soort jongens voor de leeuwen te gooien."

Volgens Steijn zijn er genoeg aanknopingspunten na de wedstrijd van donderdag. "Ik heb passie en strijd gezien. Maar ik sluit natuurlijk ook niet mijn ogen voor de kansen die we hebben weggegeven. Met momenten waren we erg slordig. Je kunt zien dat de afstemming soms mist, dat heeft met onwennigheid te maken. We zijn druk bezig om hier stappen in te maken en de jongens klaar te stomen voor zondag."

Klassieker
De Haagse oefenmeester wil tegen Feyenoord een goede wedstrijd op de mat leggen. "Ik denk dat het gelijkspel tegen Olympique Marseille weer een portie vertrouwen geeft richting zondag. Het baltempo moet achterin omhoog om Feyenoord pijn te kunnen doen. Daarnaast moeten we proberen diepte achter de verdediging te zoeken en met bravoure spelen. Ik heb veel vertrouwen in dit elftal."

Steijn is zich er wel van bewust dat Feyenoord een sterke tegenstander is. "Ze hebben een duidelijke speelwijze en hebben de afgelopen weken veel doelpunten gemaakt. Daar moeten wij ons tegen wapenen. De Klassieker is een wedstrijd op zich en ik hoop dat mijn ploeg boven zichzelf uitstijgt zondag. We zullen vol voor de winst gaan. Wij spelen thuis en de supporters zullen ons naar grote hoogte willen stuwen."

Vaste formatie
Ajax zal zondag vanuit een vaste formatie gaan spelen. "Dit doen we om vastigheden te creƫren. Ik ga altijd uit van de 4-3-3-formatie, maar per tegenstander kunnen we nuance aanbrengen. Ik zie progressie in de ploeg, Twente-uit en Marseille-thuis was een wereld van verschil. Ik heb gisteren een antwoord gezien van mijn ploeg en kijk erg uit naar mijn eerste Klassieker", aldus Steijn.

Gerelateerde artikelen

Serdar Gözübüyük Fey 1920

Gözübüyük fluit Klassieker in Amsterdam

Serdar Gözübüyük is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de Klassieker. Ajax speelt zondag om 14:30 uur in de Johan Cruijff ArenA tegen Feyenoord.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Steek1920

Top 10 Reddingen | Maarten Stekelenburg

Op 22 september 2023 viert Maarten Stekelenburg zijn 41e verjaardag. De sluitpost verdedigde in 311 officiële duels het Ajax-doel en veroverde onder meer vier landstitels met de Amsterdammers. Ter ere van zijn verjaardag hebben we tien mooie reddingen van de oud-Ajacied op een rijtje gezet.

Tags

  • #Stekelenburg

Socials

Steijn Interview 1920

Mixed feelings bij Steijn en Vos: 'Ploeg in opbouw'

Maurice Steijn kijkt met gemengde gevoelens terug op het 3-3-gelijkspel tegen Olympique Marseille. De trainer is wel trots op de spirit die zijn ploeg liet zien. Silvano Vos is op zijn beurt tevreden met zijn uitstekende invalbeurt, ondanks zijn rode kaart.

Tags

  • #UEL
  • #AJAOM

Socials