Liveblog

Aan het verbinden . . .

Liveblog | Restant Klassieker afgelopen: 0-4

  • Ajax heeft de Klassieker met 0-4 verloren
  • Er waren woensdag nog 35 minuten te spelen, nadat het duel eerder was gestaakt
  • Ajax komt zaterdag weer in actie tegen RKC

Liveblog

23:59

Samenvatting Ajax - Feyenoord

We sluiten het liveblog voor vandaag af met de samenvatting van de Klassieker. In deze samenvatting zie je de twee delen van het duel; zowel de gebeurtenissen van zondag als het restant van woensdag is verwerkt in de video.

Komende zaterdag zijn we weer terug met een nieuw liveblog. Dan spelen we uit bij RKC.


15:20

Berghuis: 'Het is duidelijk dat we het moeilijk hebben'

Berghuisfeythuis900 ??

Steven Berghuis verscheen woensdagmiddag zichtbaar teleurgesteld voor de camera van ESPN. De Ajacied wist dat Ajax voor een hele zware opgave stond. "Maar je probeert wel een plan te bedenken. We wilden met Brian Brobbey en Chuba Akpom wat opportunistischer spelen met voorzetten van de zijkanten."

Ajax keek enkele minuten na de hervatting van de gestaakte Klassieker al tegen een 0-4-achterstand aan. "Het is duidelijk dat we het moeilijk hebben. We zien nog niet de ontwikkeling die we willen zien", is Berghuis duidelijk. De linkspoot heeft wel vertrouwen in de ploeg. "We hebben genoeg wapens in dit team. We proberen iedereen in zijn kracht te laten komen, maar dat lukt nog niet helemaal."

Berghuis geeft toe dat het niet gemakkelijk is om met de teleurstellende resultaten om te gaan. "Het is wel zwaar, maar als je dat niet kunt ben je ook geen speler voor Ajax. Zaterdag moeten we tegen RKC fysiek en mentaal weer fris zijn om drie punten te pakken."


15:11

Steijn: 'Het was te weinig vandaag'

Steijnentaylor900 ??

Maurice Steijn legde na afloop uit dat hij met zijn Ajax nog iets wilde forceren in het restant van Ajax - Feyenoord. "Dat zag je aan de wissels. Maar binnen dertig seconden kregen we een grote kans tegen en daarna was het na een paar minuten al 0-4. Toen was de wedstrijd definitief gespeeld."

Bij ESPN vertelde hij meer over zijn plan. "We wilden daar waar het kon voetballen met drie achterin, twee buitenspelers hangend en twee spitsen. Alleen kwamen we daar weinig aan toe. We probeerden het met lange ballen, maar het was te weinig vandaag."

De trainer wilde de Klassieker daarmee afsluiten en zich richten op RKC. "We gaan de boel weer bij elkaar rapen en door. Ik loop er niet voor weg dat we het beter moeten doen. Ik houd mij nog vast aan gedeeltes van de wedstrijd tegen Olympique Marseille. We hebben de groep nu ook pas echt goed bij elkaar. Dat ziet er bij vlagen echt wel aardig uit."

Ajax blijft na de nederlaag op de veertiende plek staan op de ranglijst. En dat doet ook Steijn pijn. "Het is ook logisch dat er druk is op de trainer als de prestaties achterblijven. Daar loop ik niet voor weg. Wij moeten zo snel mogelijk omhoog op de ranglijst. Dat is mijn verantwoordelijkheid."


90+2

[14:38]

FT / 0-4

Het is afgelopen in Amsterdam. Ajax verliest met 0-4 van Feyenoord.


90

[14:36]

Berghuis schiet net naast

Steven Berghuis pikt een tweede bal op, op de rand van de zestien. Ajax' nummer 23 haalt uit, maar ziet dat zijn poging net naast gaat.

Overigens komen er twee minuten extra bij.


88

[14:34]

Ajax komt goed weg

Gernot Trauner kopt bij een vrije trap de bal door op de inlopende Ondřej Lingr. De Tsjech mist de bal maar net bij de tweede paal.


81

[14:28]

80

[14:27]

79

[14:25]

Akpom test Wellenreuther

Akpom900 ??

Een voorzet van Branco van den Boomen belandt op het hoofd van Chuba Akpom. De kopbal van de Brit mist wat kracht, daarom kan Timon Wellenreuther makkelijk pareren.


76

[14:22]

Poging Paixão gaat over

Igor Paixão ziet dat Jay Gorter iets voor zijn goal staat. Vanaf zo'n 25 meter haalt hij in één keer uit. De bal gaat over.


69

[14:15]

Kwartiertje onderweg

In het restant van Ajax - Feyenoord is er tot nu toe alleen gescoord door de Rotterdammers. In een verder lege Johan Cruijff ArenA zit onze fotograaf weer langs de lijn om platen te schieten van het duel.


65

[14:11]

Gele kaart Vos

Silvano Vos raakt de bal kwijt en ziet dat Feyenoord een overtal creëert. Daarom moet de middenvelder een professionele overtreding maken. Het kost hem een gele kaart.

Overigens had Kenneth Taylor zondag geel gekregen na een overtreding op David Hancko. Hij staat dus momenteel ook op scherp.


63

[14:09]

Geen kansen nog voor Ajax

Hato900 3 ??

In een lege ArenA lukt het Ajax nog niet om een vuist te maken en iets te doen aan de negatieve tussenstand.


59

[14:04]

Doelpunt Feyenoord

Het is vrij snel in de wedstrijd raak. Santiago Gimenez kan van dichtbij de 0-4 binnenwerken als Ajax de bal niet weet weg te werken in het eigen strafschopgebied.


56

[14:01]

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Steijnajafey1920

Steijn: 'Enorm bittere pil'

De Klassieker is gestaakt. Ajax - Feyenoord stond op dat moment 0-3. In dit liveblog lees je alles terug over het duel in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJAFEY

Socials

Logo Ajax Johan Cruijff Arena 1280

Ajax betreurt gestaakte Klassieker en ongeregeldheden

De directie en de Raad van Commissarissen van Ajax nemen afstand van het wangedrag dat zondag heeft geleid tot het staken van het duel met Feyenoord en de ongeregeldheden achteraf. Dit is niet het gedrag dat bij Ajax hoort.

Tags

  • #AJAFEY

Socials