Liveblog

Aan het verbinden . . .

Ajax speelt gelijk tegen Go Ahead Eagles: 1-1

  • Ajax heeft het thuisduel met Go Ahead Eagles met 1-1-gelijkgespeeld
  • Anton Gaaei maakte zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst
  • Het gat tussen Ajax en Go Ahead Eagles blijft vier punten

Liveblog

23:59

Tot zondag

Met de highlights van Ajax – Go Ahead Eagles sluiten we het liveblog af. Zondag zijn we terug met een nieuw liveblog. Dan speelt Ajax de Klassieker uit tegen Feyenoord.


23:37

Van 't Schip: 'Moesten eerder afstand nemen'

Schip900 2 ??

John van 't Schip kreeg na afloop van de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles een aantal vragen voorgeschoteld. Hij analyseerde het duel. "De eerste helft vond ik dat we goed verzorgd speelden en veel creëerden. We moesten alleen eerder afstand nemen", aldus de hoofdtrainer. "De schoten waren erg ongelukkig. In dit soort wedstrijden moet je gewoon effectiever zijn."

"In de tweede helft brak het op", vervolgde Van 't Schip. "We speelden toen veel minder. Met wissels moesten we proberen om het weer aan de gang te krijgen, maar dat ging erg moeizaam."

Ajax kreeg in de blessuretijd van de wedstrijd de 1-1 om de oren. "Op het laatst ging Go Ahead aanvallender spelen. Het was een verkeerde beslissing van Diant Ramaj, maar dat gebeurt. Hij heeft ons ook in veel wedstrijden gered. Het is ongelukkig", concludeerde Van 't Schip.


23:22

Gaaei: 'We moeten door en blijven strijden'

Gaaei900 3 ??

Anton Gaaei verscheen na afloop van Ajax - Go Ahead Eagles voor de camera van ESPN. "We hoopten op drie punten, dus dit een teleurstellend resultaat", reageerde hij op het 1-1-gelijkspel. "Maar we moeten door en blijven strijden."

Gaaei maakte donderdagavond op fraaie wijze de 1-0. "Ik ben wel blij dat ik heb laten zien wat ik kan. Dit is mijn eerste goal voor Ajax. Het is een fijn gevoel, maar ik wilde gewoon de drie punten. Nu moeten we ze zondag pakken."

De rechtervleugelverdediger gaf toe dat hij door een zware periode ging. Zijn familie, vrienden en ploeggenoten hielpen hem goed. "Ik probeer positief te blijven en iedere dag hard te werken. Ik geloof dat ik de kwaliteiten heb om te laten zien dat ik bij Ajax hoor."


90+8

[22:55]

FT // 1-1

Afgelopen in de Johan Cruijff ArenA. Door een tegengoal in blessuretijd wordt het 1-1 tegen Go Ahead Eagles.


90+2

[22:47]

1-1

Pfff: Ongelooflijk: Go Ahead komt op 1-1 via Bas Kuipers na mistasten van Diant Ramaj.


90

[22:45]

Vier minuten blessuretijd

Rijkhoff900 1

89

[22:44]

88

[22:43]

Overleven voor Ajax in de laatste minuten

Kaplan900 1

De tijd tikt weg in het voordeel van Ajax. Maar we zijn er nog niet. Het is overleven in deze laatste minuten.


81

[22:36]

Nog tien minuten

Ramaj900 1

Kan Ajax stand houden in de slotfase? Spannende laatste minuten breken aan.


76

[22:31]

76

[22:31]

76

[22:31]

75

[22:30]

Uitstekend blok Kaplan

Ajax moet bij deze stand wel alert blijven. Go Ahead brengt een corner strak voor het doel, waarna Mats Deijl denkt te kunnen verlengen. Ahmetcan Kaplan heeft echter een uitstekend blok in huis.


72

[22:27]

Bergwijn krijgt voet niet goed tegen voorzet Gaaei

Geen 2-0 voor Ajax. De thuisploeg breekt uit over rechts, waarna Anton Gaaei met een leep balletje Steven Bergwijn probeert te bereiken. De Ajax-captain komt goed voor zijn man, maar weet net zijn voet niet goed tegen de bal te krijgen.


69

[22:24]

Tahirović schiet over, Go Ahead wisselt viermaal

Ajax krijgt weer een goede mogelijkheid, als de bal rondgaat diep op de helft van Go Ahead Eagles. Kian Fitz-Jim vindt ploeggenoot  Benjamin Tahirović op de rand van de zestien, maar de middenvelder schiet ruim over.

Daarna wisselt Go Ahead vier keer.


Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Still Schip (1) (1)

Van 't Schip: 'Nu meer dan ooit belangrijk om bij elkaar te blijven'

Het nieuws over de schorsing van algemeen directeur Alex Kroes heeft er ook ingehakt bij John van 't Schip. "Heel vervelend voor de club en iedereen die daar bij betrokken is", aldus de Ajax-coach, die zich probeert af te sluiten met zijn selectie. "Snel overgaan tot de orde van de dag, dat is ook wel weer voetballer eigen. We hebben een belangrijke wedstrijd die we moeten spelen", zegt Van 't Schip aan de vooravond van het thuisduel met Go Ahead Eagles.

Tags

  • #AJAGAE

Socials

Nagtegaal1920 (1)

Nagtegaal scheidsrechter bij Ajax - Go Ahead Eagles

Marc Nagtegaal is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de midweekse thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Het duel wordt donderdagavond om 21:00 uur afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJAGAE

Socials