Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
:
0
0

  • D. Klaassen  45"
Ajax 1
1
1

Ajax - Go Ahead Eagles
01/10/2022 - 20:00 uur
Johan Cruijff ArenA

Go Ahead Eagles
  • W. Willumsson  78"

  • Ajax speelde voor de eerste keer gelijk dit seizoen
  • Lucas Ocampos en Florian Grillitsch maakten hun basisdebuut
  • Davy Klaassen was voor de 24e keer verantwoordelijk voor de 1-0 of 0-1 in een Eredivisie-duel.

Liveblog

23:00

Ryan, bedankt!

We sluiten het liveblog af met de video van Ryan Gravenberch. Ajax heeft voorafgaand aan het duel met Go Ahead Eagles afscheid genomen van de middenvelder, die afgelopen zomer Ajax verruilde voor Bayern M├╝nchen. "Ik heb hier super lang gespeeld en het voelt gewoon als thuis. De fans zitten echt in mijn hart."

00:00/00:00
  • Auto

22:20

Schreuder: 'Aanvallend te weinig oplossingen'

Schreuder Balen 900

Alfred Schreuder vond dat Ajax zichzelf in de voet heeft geschoten tegen Go Ahead Eagles. Dat zei hij bij ESPN. "Als je naar de wedstrijd keek, hadden we met 1, 2-0 moeten winnen. We hadden niet het gevoel dat Go Ahead Eagles aan het aandringen was.

"We hebben de eerste helft niet een goed Ajax gezien. In de eindfase was het te statisch. Er zat te weinig creativiteit voorin. Aanvallend hadden we te weinig oplossingen. Ik ben het ermee eens dat het verder geen goede wedstrijd was."


22:15

Klaassen: 'We moeten beter dan dit'

Klaassen Met Bal 900

Davy Klaassen baalde behoorlijk van het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Hij vond ook dat Ajax een matige pot op de mat legde. "We moeten beter dan dit", zei hij bij ESPN.

"Voor de openingstreffer kregen we wel wat mogelijkheden en kansen, maar meer ook niet. Als we dan 1-0 voorstaan mogen we het niet meer weggeven."

Volgens de middenvelder lag het aan de veldbezetting. "Die was niet perfect. De buitenspelers hadden breder moeten gaan, maar dat waren juist Taylor en Grillitsch die dat deden. Als we dan de bal weggaven, lag het middenveld open. In de rust hebben we dat aangegeven."


90

[21:53]

FT / 1-1

Het is 1-1 gebleven in de Johan Cruijff ArenA. Ajax verspeelt twee punten tegen Go Ahead Eagles.


90

[21:49]

Blessuretijd gaat in

Er komen minimaal vijf minuten bij in Amsterdam. Kan het nog voor Ajax?


84

[21:43]

Slotoffensief begonnen?

Alvarez Geeft Aan 900

Het stadion gaat nog een keer achter de ploeg staan. Ajax moet nu aan een slotoffensief beginnen om alsnog de overwinning over de streep te trekken tegen Go Ahead Eagles. Lukt het de Ajacieden nog?


83

[21:42]

Schreuder gaat opnieuw wisselen 3/3

D. Klaassen

(Uit)
6

S. Berghuis

(In)
23

83

[21:41]

Schreuder gaat opnieuw wisselen 2/3

J. Timber

(Uit)
2

L. Lucca

(In)
18

83

[21:41]

Schreuder gaat opnieuw wisselen 1/3

B. Brobbey

(Uit)
9

M. Kudus

(In)
20

79

[21:37]

Ongelooflijk: 1-1

Ajax controleerde het duel, maar omdat het tempo laag lag bleef Go Ahead Eagles in de wedstrijd. En dat breekt Ajax nu op. Uit de counter maakt Willumsson de 1-1.


77

[21:36]

Stem nu op jouw King!

Wie is jouw King of the Match tegen Go Ahead Eagles? De stemmodule staat nu open.


76

[21:35]

Goede actie van Timber levert kans op 🔥

Timber Dribbel 900

Jurri├źn Timber wordt op een hele lastige positie aangespeeld, vindt drie spelers van Go Ahead Eagles om zich heen en draait zich alsnog knap vrij. Daarna dribbelt hij in en levert hij de bal af in het strafschopgebied van de tegenstander.

Uiteindelijk is het Dusan Tadic die uithaalt. Zijn schot is iets te veel in het midden van de goal en daarom een relatief makkelijke prooi voor De Lange.


69

[21:28]

Schot Taylor mist precisie 📐

Kenneth Taylor krijgt in het strafschopgebied van Go Ahead de kans om eens uit te halen. De middenvelder schiet de bal wel naar de hoek van goal, maar net niet ver genoeg richting de kruising. Daardoor is het een makkelijke vangbal voor doelman De Lange.

In de tegenstoot moet Remko Pasveer nog reddend optreden. De keeper komt na een lange bal van Go Ahead Eagles ver uit en met een ferme karatetrap ruimt hij op.


64

[21:22]

Ook direct volgende wissel

L. Ocampos

(Uit)
11

S. Bergwijn

(In)
7

63

[21:22]

Eerste wissel bij Ajax

F. Grillitsch

(Uit)
21

E. Álvarez

(In)
4

Er is iets mis gegaan, probeer het later nog eens.


Gerelateerde artikelen

Schreuder Trainer 1280

Schreuder verwacht dominant Ajax tegen Go Ahead Eagles: 'Zit een goede energie in de groep'

Alfred Schreuder maakt zich met Ajax op voor een bijzonder drukke periode. De aftrap daarvan is zaterdag in de Johan Cruijff ArenA tegen Go Ahead Eagles. "Je kan zien dat het een hecht team is, de trainer ken ik goed natuurlijk", vertelt Schreuder over zijn voormalige assistent René Hake. "Maar wij moeten natuurlijk wel gaan zorgen om resultaat te gaan halen."

Tags

  • #AJAGAE
  • #Schreuder

Socials

Team Juichen 1280

Luister naar FC Emmen - Ajax via Ajax Radio

Ajax speelt zaterdagavond de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar tegen FC Emmen. Kun jij het duel niet kijken op tv? Via Ajax Radio hoef je geen seconde te missen van dit treffen in de Johan Cruijff ArenA. Onze commentatoren brengen de wedstrijd in jouw huiskamer of auto.

Tags

  • #EMMAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl