Liveblog

Aan het verbinden . . .

Speeltijd:
9
0
0
0
0

  • D. Klaassen  22"
  • S. Haller  55"
  • K. Taylor  65"
Ajax 1

Ajax - Heracles
06/02/2022
16:45 uur

Heracles Almelo

Welkom in het liveblog van Ajax - Heracles, de thuiswedstrijd die in 3-0 is geëindigd. Hier houden we je de hele dag op de hoogte van deze Eredivisie-wedstrijd.

Liveblog

Van ✌️naar 🤚

STAND Copy

Het gat tussen Ajax en PSV is opgelopen naar vijf punten in de Eredivisie. Dit is nu de stand in de competitie. 


Zo vier je je eerste goal in de Eredivisie 🥳


De cijfers van vandaag 😍

Ajax 1 Ajax 1

Balbezit

Ajax 167%

Heracles Almelo33%

Schoten

Ajax 126

Heracles Almelo5

Schoten op doel

Ajax 112

Heracles Almelo0

Vrije trappen

Ajax 112

Heracles Almelo9

Hoekschoppen

Ajax 17

Heracles Almelo0

Buitenspel

Ajax 10

Heracles Almelo0

Overtredingen

Ajax 19

Heracles Almelo13

Passes

Ajax 1674

Heracles Almelo246


Bedankt, supporters 👏

Wat fijn om jullie weer terug te zien in ons stadion. Natuurlijk is de Johan Cruijff ArenA nog maar voor 1/3 gevuld, maar bedankt voor jullie komst! 

Wij hebben ervan genoten. Op naar meer supporters in onze thuishaven.


Klaassen: ‘Als wij met 1-0 voor komen te staan, gaat het vaak goed’

Knuffelklaassen880

Davy Klaassen stond vandaag aan de aftrap van Ajax – Heracles. De middenvelder moet het de laatste tijd vooral doen met invalbeurten. Nu speelde hij in plaats van de zieke Ryan Gravenberch. "Ik heb me geprobeerd voor te bereiden op momenten als deze", vertelde hij bij ESPN.

Bij de betaalzender sprak hij openlijk over het feit hij regelmatig spart met trainer Ten Hag over zijn speelminuten. "Natuurlijk praat ik daarover met hem. Ik ben niet blij met deze situatie en hij vertelt dan hoe hij dat ziet.”

Tegen de Almeloërs maakte hij zijn 21e 1-0 voor Ajax. "De 1-0 is bij ons echt een belangrijke goal. Als we die eenmaal maken dan komt het vaak goed en verliezen we zelden."


Ten Hag: ‘Fijn dat we de voorsprong hebben kunnen vergroten’

Tenhaggie880

Erik ten Hag zag dat Heracles geen schijn van kans had tegen zijn ploeg in de Johan Cruijff ArenA. De Ajacieden wonnen met 3-0, al had de score hoger uit kunnen vallen. "Dat is het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten: dat we meer hadden moeten scoren", vond de trainer.

"Verder heb ik genoten van mijn ploeg. De pressing was goed en het veldspel was uitstekend. Van daaruit hebben we flink wat kansen gecreëerd. Daar hebben we alleen te weinig van benut."

Davy Klaassen werd door de supporters verkozen tot de King of the Match. Ten Hag vond ook dat de nummer zes van Ajax sterk speelde. "Net als de hele ploeg. Ik was heel erg tevreden over de dynamiek op onze linkerkant. Ik heb continue positiewisselingen gezien. Daar had Heracles maar heel moeilijk een antwoord op."

Ajax staat nu vijf punten los op de ranglijst, al dat zegt dat Ten Hag nog niet zoveel. "Het is pas februari. Dat betekent dat we nog een lange weg hebben te gaan. Maar natuurlijk is het fijn dat we de afstand naar de nummer twee hebben kunnen vergroten."


Mister 1-0 ook King of the Match! 😀

Klaassenkotm880

Solide driepunter voor Ajax

Het is afgelopen. Ajax wint met 3-0 van Heracles Almelo. Na een 1-0-ruststand (goal Davy Klaassen) waren in de tweede helft ook Sébastien Haller en Kenneth Taylor doeltreffend.

Vooral Dusan Tadic zal balen dat hij niet tot het rijtje doelpuntenmakers behoort. Onze captain miste een strafschop en liet in blessuretijd nog een grote kans onbenut. Tussendoor raakte Edson Álvarez met een kiezelhard afstandsschot nog de lat.  

Al met al een goede overwinning van Ajax, waar niets op af te dingen valt.


[ ]

Álvarez verwoestend hard op de lat

Alvarez

Ohhh Edson. De middenvelder haalt vanaf een meter of twintig meedogenloos uit, maar de kanonskogel spat uiteen op de lat.

Zonde, dit schot had een beter lot verdiend.


[ ]

Tadic mist strafschop

Geen 4-0. Dusan Tadic weet een strafschop niet te benutten. Zijn inzet in de rechter benedenhoek wordt gekeerd door doelman Blaswich.

Aanleiding voor de elfmetertrap was een overtreding op Danilo. Na het raadplegen van de VAR wees Manschot uiteindelijk naar de stip.


[ ]

🔁 Nog wat rust voor Mazraoui

Mazraouirush880

Devyne Rensch wordt de laatste wissel van Erik ten Hag. De verdediger lost Noussair Mazraoui af voor de laatste tien minuten.


[ ]

[ ]

For the Future

Kenneth Taylor scoorde dus zojuist voor het eerst in de Eredivisie. Dit seizoen maakte Taylor al vijf doelpunten voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie en was hij doeltreffend in de KNVB Beker tegen Barendrecht.

Taylor (16 mei 2002) is de vijfde Ajacied uit 2002 of later met een Eredivisie-treffer. Alleen FC Groningen (drie) en PSV (twee) hebben ook meerdere doelpuntenmakers die op zijn vroegst in 2002 geboren zijn.


[ ]

🔁 Nicooooooo🎶

Nicoinvaller880

Onder groot gejuich van de aanwezige fans maakt Nico Tagliafico zijn opwachting. Hij neemt de plek in van Daley Blind.

Verder gaat ook Antony naar de kant. Landgenoot Danilo is zijn vervanger.


[ ]

Eerste competitiegoal in Ajax 1 💪💪

Hij scoorde al in de KNVB Beker, maar heeft nu ook zijn eerste Eredivisie-treffer in Ajax 1 te pakken.  

Kenneth Taylor krijgt de bal aan de linkerkant, gaat een combinatie met Sébastien Haller aan en mag vervolgens ongehinderd doorstomen richting het Heracles-doel. 


[ ]

🔁 Ten Hag brengt Schuurs en Taylor

Erik ten Hag voert zijn eerste wissels door. Lisandro Martínez en Steven Berghuis gaan naar de kant, ze worden vervangen door Perr Schuurs en Kenneth Taylor.


[ ]

😘😘

Zo vierde onze spits zijn dertiende competitietreffer van het seizoen. Haller is weer op gelijke hoogte gekomen met Feyenoorder Til aan kop van de topscorersranglijst van de Eredivisie. 


[ ]

HALLER!

Sébastien Haller is in zijn eerste wedstrijd na zijn terugkeer direct doeltreffend. De spits die de afgelopen weken actief was op de Afrika Cup, tikt op aangeven van Dusan Tadic de 2-0 binnen. 

Het is voor Tadic alweer zijn vijftiende (!) assist van dit Eredivisie-seizoen. 


[ ]

Mister 1-0 voorzichtig richting Huntelaar

Klaassenjuichendoelpunt880

Davy Klaassen maakte de enige goal van de eerste helft. Het was alweer zijn 21e openingstreffer voor Ajax in de Eredivisie. Alleen Klaas Jan Huntelaar (29) opende deze eeuw vaker de score voor Ajax.


[ ]

Blaswich stuit Antony en Mazraoui

Antonykijkt880

Ajax drukt meteen het gaspedaal in en dwingt binnen een minuut twee gevaarlijke momenten af. Doelman Blaswich weet echter de pogingen van eerst Antony en later Mazraoui onschadelijk te maken.  


Tijd voor de tweede helft

Het is tijd voor deel twee in de Johan Cruijff ArenA. Ajax is ongewijzigd aan de tweede helft begonnen, bij Heracles is Bakis in de ploeg gekomen


Fraai eerbetoon aan Wim Jansen

Applausajacieden880

Aan de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA ging een minuut applaus als eerbetoon aan Wim Jansen vooraf. De oud-Ajacied overleed eind januari op 75-jarige leeftijd.

Alle wedstrijden in het betaald voetbal zijn dit weekend begonnen met een hommage aan de voormalig international.


De eerste helft in cijfers

Ajax 1 Ajax 1

Balbezit

Ajax 169%

Heracles Almelo31%

Schoten

Ajax 113

Heracles Almelo1

Schoten op doel

Ajax 15

Heracles Almelo0

Vrije trappen

Ajax 18

Heracles Almelo4

Hoekschoppen

Ajax 14

Heracles Almelo0

Buitenspel

Ajax 10

Heracles Almelo0

Overtredingen

Ajax 14

Heracles Almelo8

Passes

Ajax 1354

Heracles Almelo112


[ ]

Met een kleine voorsprong richting de kleedkamer

Het is rust in de Johan Cruijff ArenA. Ajax leidt met 1-0 door een goal van Davy Klaassen. Het is een terechte afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Ajax had genoeg dreigende aanvallen, maar een tweede goal is tot op heden uitgebleven. Dat is mede het gevolg van een aantal goede reddingen van Heracles-goalie Blaswich.


[ ]

Timber op de vuisten van Blaswich

Timberpass880

Ook de verdedigers van Ajax laten zich gelden in aanvallend opzicht. Jurriën Timber schuift mee in en vindt uiteindelijk ruimte om te schieten. De poging wordt echter gekeerd door Blaswich.

De afvallende bal stuit voor de voeten van Noussair Mazraoui, maar de rechtsback krijgt geen tijd en ruimte om uit te halen. Via een carambole verdwijnt het gevaar.


[ ]

Meest doeltreffende Ajacieden ⚽️

Doorkijkjeberghuis880

Ajax scoorde dit seizoen in competitieverband al 62 keer, een gemiddelde van ruim drie goals per wedstrijd. Dit zijn de meest doeltreffende Ajacieden in de Eredivisie:

Haller 12
Tadic & Antony 7
Berghuis & Mazraoui 5


[ ]

Ajax jaagt nadrukkelijk op de 2-0

Tadicactie880

Ajax heeft de smaak te pakken na de openingstreffer en gaat gretig op zoek naar een tweede goal. Heracles wordt met een serie dreigende aanvallen achter elkaar bestookt, maar de 2-0 blijft (nog) uit.

Het spel van Ajax ziet er goed uit en dat geeft vertrouwen! 😀


[ ]

📸🙌


[ ]

YESSSSS!!! ⚽️

Daar is dan de voorsprong voor Ajax. Na een vrije trap vanaf rechts reageert Davy Klaassen het meest attent op de bal die wat blijft hangen. Vervolgens is het via de punt van de schoen raak. 

Mister 1-0 heeft zijn handelsmerk weer eens opgevoerd! 😉


[ ]

Achtergrond bij Ajax & Heracles

Duarte

In het verleden kwamen verschillende spelers uit voor zowel Ajax als Heracles. Bekende voorbeelden zijn: Lerin Duarte (zie foto), Robbert Schilder, Rob Alflen en Frits Soetekouw.


[ ]

Sterk begin, wel al twee gele kaarten voor Ajax

Ajax is sterk aan de wedstrijd begonnen en heeft vol druk op de ketel. Het heeft al een aantal mogelijkheden opgeleverd, waarvan de meeste en de grootste kans voor Antony was.

De Braziliaan heeft – in navolging van Edson Álvarez – overigens ook al een gele kaart ontvangen.


[ ]

Schakel in bij Ajax Radio 📻

Je kunt de wedstrijd vanuit de Johan Cruijff ArenA uiteraard ook meekrijgen met Ajax Radio. Onze verslaggevers doen er alles aan om de ontwikkelingen zo goed mogelijk in jouw huiskamer of auto te brengen.


[ ]

Geel voor Álvarez

Geeledson880

De eerste kaart van de wedstrijd is voor een Ajacied. Edson Álvarez wordt op de bon geslingerd na een charge op De La Torre.


[ ]

Eerste kans is voor Antony

Antony880actie

De eerste kans van de wedstrijd is voor Antony. De Braziliaan krijgt de bal na een voorzet van Steven Berghuis voor zijn favoriete linker, maar hij komt helaas in vrijstaande positie niet verder dan een slap schot recht in de handen van Blaswich.


[ ]

#stadionsvol

Stadionvol880

Dit weekend maken clubs, supporters en overige partijen in het betaald voetbal een gezamenlijk statement tegen de huidige coronamaatregelen van het kabinet. Op dit moment mag het stadion slechts voor 1/3 worden gevuld. Dat kost alle voetbalverenigingen veel geld. Ook Ajax doet natuurlijk mee aan dit statement.


Vlammen, boys! ❌❌❌

De bal rolt in de Johan Cruijff ArenA, dat voor een derde is gevuld met supporters. Kan Ajax ook zijn vierde wedstrijd na de winterstop in winst omzetten?


De spieren worden warm gemaakt 🌡️

Een warming-up met supporters in het stadion is toch altijd iets lekkerder. Die glimlach bij zowel Antony als Kudus zegt genoeg 😏. 


Hopelijk snel volle bak 🙏

Spandoek880

Ten Hag: 'Willen veel beweging zien op ons middenveld'

Erik Ten Hag

Bij ESPN ging Erik ten Hag in op de situatie van Nico Tagliafico bij Ajax. De linksback is geen vaste basisspeler op dit moment en maakte geen transfer deze winter.

"Hij is op en top professional. Maar onze laatste linie heeft slechts vijf goals tegen gekregen. Dan heb je geen reden om te wisselen. Ik heb gisteren een gesprek met hem gehad en hij wil ons wel graag meehelpen om titels winnen.”

De trainer maakte daarna het bruggetje naar Davy Klaassen die vandaag juist wel in de basis start in plaats van de zieke Ryan Gravenberch. "Het is een stokpaardje van mij , maar om wat te bereiken heb je meer dan elf spelers nodig. Davy heeft overigens al best wat speeltijd gehad. Iedere wedstrijd maakt hij wel zijn minuten. Wij hopen vandaag heel veel beweging te zien op ons middenveld."

De oefenmeester ging daarmee direct in op de speelwijze van Heracles. "Ze verdedigen vaak agressief naar voren. Dat kunnen ze op verschillende manieren doen. Wij moeten anticiperen op de keuzes die zij maken. Wij moeten de ruimtes vinden om het blok dat zij hebben te doorbreken."Kies jouw King of the Match! 👑

Ook vandaag kan je weer stemmen op jouw favoriete Ajacied. Vanaf de 75e minuut bij Ajax - Heracles gaat de stemmodule van de King of the Match open.

Breng een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd jouw stem uit in de Ajax App. Heb je de app nog niet? Klik dan hier.


Pasveer klaar voor Heracles-thuis 🧤

Zoals altijd zijn de keepers het eerste op het veld. Voor Remko Pasveer zal het duel met Heracles bijzonder aanvoelen. De goalie heeft een verleden bij de Almeloërs.

Hij stond tussen 2006 en 2014 onder contract bij de zwart-witte ploeg. Ook zijn vader, Eddie Pasveer, was eerder keeperstrainer bij de Heraclieden.

00:00/00:00
  • Auto

Je plekje weer gevonden? 😁

De eerste supporters druppelen ook weer binnen in de Johan Cruijff ArenA. Wat moet het een heerlijk gevoel zijn om je vaste plekje weer te vinden in ons stadion! 


Luister live naar Ajax - Heracles 📻

Radio2

Kun je de wedstrijd Ajax - Heracles niet kijken op tv? Via Ajax Radio hoef je geen seconde te missen en kun je het duel in de Eredivisie live volgen.

De uitzending start enkele minuten voor de aftrap om 16:45 uur. Via Ajax Radio beleef je de wedstrijden van Ajax op een intense manier. Het commentaar is betrokken en van reclameblokken of onderbrekingen naar andere wedstrijden ondervind je geen hinder.


Hi, supporters! 👋

Helaas mag de Johan Cruijff ArenA nog niet volledig open.

Maar wat goed om onze supporters weer in en rondom het stadion te zien! 🔥


Gebruik vandaag actiecode ‘AJAX’ voor korting bij Flink

Live Blog 880X495 Copy 5

Heb jij het avondeten al in huis voor na Ajax - Heracles? Bestel alleen vandaag met 20% korting op jouw boodschappen bij een minimale besteding van €20,-. Klik hier om naar de Flink app te gaan.


Ajax begint met deze elf 📋

Klaassen880basis

Davy Klaassen start tegen Heracles in de basis. De middenvelder vervangt de zieke Ryan Gravenberch. Sébastien Haller keert weer terug aan de aftrap. Hij was de afgelopen weken afwezig vanwege de Afrika Cup.

Verder heeft Erik ten Hag geen reden gezien om de basiself aan te passen ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV.

32. Remko Pasveer
2. Jurriën Timber
4. Edson Álvarez
6. Davy Klaassen
10. Dusan Tadic
11. Antony
12. Noussair Mazraoui
17. Daley Blind
21. Lisandro Martínez
22. Sébastien Haller
23. Steven Berghuis

Bank:
16. Jay Gorter
51. Charlie Setford
3. Perr Schuurs
9. Danilo
15. Devyne Rensch
20. Mohammed Kudus
25. Kenneth Taylor
30. Mohamed Daramy
31. Nico Tagliafico
44. Youri RegeerMonsterzege, zes scorende Ajacieden én een speciaal shirt

Ajax tekent op 1 april 2012 in de thuiswedstrijd tegen Heracles voor een monsteroverwinning: 6-0. Er zijn zes verschillende doelpuntenmakers: Theo Janssen, Lorenzo Ebecilio, Christian Eriksen, Vurnon Anita, Siem de Jong en Kolbeinn Sigthórsson.

Hoofdsponsor Aegon heeft op het Ajax-shirt plaatsgemaakt voor Fonds Gehandicaptensport. Voor de wedstrijd wordt Miralem Sulejmani gehuldigd voor zijn 150 optredens in Ajax 1.


Uitgebreid verleden bij Heracles

Pasveer

In de Ajax-selectie heeft Remko Pasveer een uitgebreid verleden bij Heracles. De doelman stond tussen 2006 en 2014 - verdeeld over twee periodes - in totaal 135 keer onder de lat bij Heracles in Eredivisie-verband.

Pasveer hield negentien keer ‘de nul’. Met 135 Eredivisie-duels bezet hij plaats tien op de ranglijst aller tijden in de clubgeschiedenis.


Gefeliciteerd, Heinz!

Los van de wedstrijdflow voor Ajax - Heracles viert een bijzondere én succesvolle oud-Ajacied op deze wedstrijddag zijn 77e verjaardag. Heinz Stuy was in het gouden Ajax van begin jaren zeventig de doelman. Misschien zit de ex-keeper vanmiddag op de tribune in de ArenA. Nog vele jaren, Heinz!


Beluister Ajax - Heracles op Ajax Radio

Kun je de wedstrijd Ajax - Heracles zondag niet kijken op tv? Via Ajax Radio hoef je geen seconde te missen en kun je het duel in de Eredivisie live volgen.

De uitzending start enkele minuten voor de aftrap om 16:45 uur. Trekt Ajax de goede lijn door in de Eredivisie, na de laatste competitiezege (1-2) op PSV?

Via Ajax Radio beleef je de wedstrijden van Ajax op een intense manier. Het commentaar is betrokken en van reclameblokken of onderbrekingen naar andere wedstrijden ondervind je geen hinder.

Ook in de app
Ajax Radio is te beluisteren via JUKE. Je kunt ook in de Ajax App terecht.


Tikkie Terug naar eerdere edities van #ajaher!

Geniet van hoogstandjes uit eerdere ontmoetingen met Heracles in de Eredivisie. 

00:00/00:00
  • Auto

Focus voor Ajax - Heracles!

We gaan nog één keer terug naar de laatste training voor ons thuisduel met Heracles in de Eredivisie. De Ajacieden van trainer Erik ten Hag zetten zaterdag de laatste puntjes op de i op sportcomplex de Toekomst. Ajax is gefocust op de tegenstander uit Almelo. In de Johan Cruijff ArenA wordt zondag slechts genoegen genomen met een overwinning! Check hier nog een aantal mooie foto's van onze fotograaf.


Ajax - Heracles, de balans na 21 edities

Ajaher 2021 1280 2020 11 22 Ajax Heracles Almelo 0088

Ajax was in de Eredivisie 21 keer eerder gastheer voor de ploeg uit Almelo. In die duels won Ajax
zestien keer en was Heracles één keer de sterkste. Vier keer leverde Ajax – Heracles
een gelijkspel op. 

Ajax scoorde in 21 duels 64 keer in een thuisduel met de Almeloërs. Heracles sloeg in Amsterdam elf keer toe.

Afgelopen seizoen
Afgelopen seizoen leverde de thuiswedstrijd tegen Heracles een 5-0-overwinning op. Op 22 november 2020 was Zakaria Labyad met twee treffers Ajax' topscorer. Verder scoorden David Neres, Dusan Tadic en Lassina Traoré.


Recordoverwinningen

In het seizoen 1985/1986 won Ajax beide Eredivisie-duels met Heracles met grote cijfers. Eerst werd het in Almelo 1-8 en vervolgens, later in het seizoen, won Ajax in De Meer met 7-0. Op 9 maart 1986 scoorde zowel John Bosman (fraaie hattrick voor rust) als Marco van Basten drie keer. Ronald Spelbos bepaalde de eindstand in Amsterdam op 7-0.


Van de vijftien Amsterdamse doelpunten in dat seizoen tegen Heracles werden er maar liefst acht door Marco van Basten gemaakt. Van Basten is over alle uit- en thuisduels met acht treffers Ajax’ topscorer tegen de Almeloërs.

De 7-0-zege op 9 maart 1986 is samen met de zevenklapper (ook 7-0) uit het seizoen 1963/1964 Ajax’ recordoverwinning op Heracles. Op 6 oktober 1963 scoorden Cees Groot en Piet Keizer allebei twee keer.


De trainer blikt vooruit

Na een competitieloze periode, waarin diverse Ajacieden interlands speelden, kan de focus weer op de Eredivisie. De eerste horde is zondag Heracles en trainer Erik ten Hag werpt een blik op die thuiswedstrijd.

00:00/00:00
  • Auto

Matchday!

AJAX Matchday AJA HER 1080X1350

Het is Matchday! We mogen weer. Na een weekend zonder clubvoetbal is vandaag Heracles onze tegenstander in de Johan Cruijff ArenA. Helaas is het stadion nog maar voor 1/3 gevuld, maar in ieder geval mogen we weer supporters verwelkomen in onze thuishaven.

Tot vanmiddag!


Gerelateerde artikelen

Antony Goal 20220202 1280 Copyright Proshots 15205967 (1)

Antony trefzeker voor Brazilië

Brazilië heeft afgelopen nacht de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Paraguay met ruime cijfers gewonnen: 4-0. Antony behoorde in Belo Horizonte tot de scorende Brazilianen. De Ajacied speelde het laatste halfuur mee en tekende voor de derde treffer. Argentinië versloeg Colombia met 1-0. Lisandro Martínez speelde het hele WK-kwalificatieduel mee met de bianco celeste.

Tags

  • #Interlands

Socials

Onana1280kameroen

Onana pakt derde plek op Afrika Cup met Kameroen

Andre Onana heeft met Kameroen de troostfinale gewonnen van de Afrika Cup. In de strijd om de derde plek was het gastland zaterdag na penalty's te sterk voor Burkina Faso: 5-3.

Tags

  • #Interlands

Socials

Header Goed 1280

In beeld | Afsluitende training voor duel met Heracles

Ajax wacht een drukke week met drie wedstrijden. Te beginnen met de competitiehervatting tegen Heracles op zondag. Tijdens de afsluitende training op zaterdag bereidden de mannen van Erik ten Hag zich voor op het duel met de Almeloërs.

Tags

  • ##AJAHER

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl